MetallicGR

Το Raspberry Pi Compute Module 3 Κυκλοφορεί!

Recommended Posts

Ο Οργανισμός που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Raspberry Pi ανακοίνωσε τη κυκλοφορία του Raspberry Pi Compute Module 3 aka CM3 και προορίζεται για πολύ συγκεκριμένους χρήστες και developers.

Όπως δήλωσαν οι μηχανικοί του Raspberry Pi το εν λόγω σύστημα θα τοποθετείται σε κάποιο DDR2 SO-DIMM slot του επιπλέον board που δίνεται. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το CM3 έρχεται με τη διπλάσια RAM από τη πρώτη έκδοση του 2014 και περίπου 10 φορές τις επιδόσεις του CPU σε σχέση πάλι με το πρώτο module. Πρακτικά το CM3 αποτελεί μια "κομμένη" έκδοση ενός κανονικού Raspberry Pi 3 έχοντας 1GB RAM και τον τετραπύρηνο BCM2837 με τέσσερις Cortex-A53 πυρήνες αρχιτεκτονικής της ARM και χρονισμένους στα 1.2GHz. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 4GB eMMC.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί ένα φανταστικό starting point για όσους πραγματοποιούν ανάπτυξη εφαρμογών, ιδίως για το smart home σε μια εποχή όπου το internet of things αναμένεται να τροφοδοτήσει αρκετά στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Με τη κυκλοφορία του CM3, η τιμή του CM1 πέφτει στα $25 ενώ το πρώτο θα βρεθεί στην αγορά με κόστος $30 ενώ θα υπάρξει και Lite έκδοση με $25.

 

 

66 (1).jpg

 

66 (2).jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να έβγαζαν και raspberry pi 4 τον άλλον μήνα... (παραδοσιακά κάθε Φλεβάρη βγάζει τα νέα RasPi)

αλλά έχουν πει ότι το RasPi 3 θα μας συντροφεύει για αρκετό καιρό (2-3 χρόνια), για να δούμε αν θα το τηρήσουν... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now