MetallicGR

Έρευνα συνδέει το Mirai malware με το Minecraft!

Recommended Posts

Ο αναλυτής ασφαλείας Brian Krebs σε έρευνα που πραγματοποιεί εδώ και μήνες κατάφερε να συνδέσει το Mirai malware που ευθύνεται για χιλιάδες DDoS επιθέσεις το περασμένο διάστημα με το διάσημο παιχνίδι Minecraft.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και σε διάφορες πηγές, ο Krebs ήρθε στο συμπέρασμα πως το Mirai malware δημιουργήθηκε με στόχο servers του Minecraft, λόγω του υψηλού τζίρου που κάνει το παιχνίδι. Το Mirai είχε στη κατοχή του ένα botnet 500 χιλιάδων περίπου IoT συσκευών όπως κάμερες, routers και πολλά ακόμα τα οποία πραγματοποιούσαν δεκάδες request σε συγκεκριμένους servers. Όταν το malware έγινε ευρέως διαθέσιμο στο internet, εξαπλώθηκε γρήγορα και έτσι μια ομάδα hacker ονόματι lelddos άρχισε να χτυπά εταιρίες προστασίας των servers του Minecraft όπως την ProxyPipe, με την οποία και ο Krebs μίλησε.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας σημείωσε πως οι επιθέσεις το έτος 2015 κατά τη εταιρίας του έγιναν από μια άλλη εταιρία, την ProTraf, η οποία έχει προσωπικό 2 ατόμων! Τα ονόματά τους (ή μάλλον ψευδώνυμα) είναι οι δημιουργοί του Mirai botnet worm και είναι οι 'dreadiscool' & 'Anna-Senpai'. Στην ανάλυσή του ο Krebs αναλύει τη σύνδεση των προσώπων με το Minecraft αλλά και με το botnet οδηγώντας έτσι στο συμπέρασμα ότι το malware φτιάχτηκε για να χτυπά και να "ρίχνει" servers του παιχνιδιού, και αποτελεί τη μεγαλύτερη DDoS επίθεση που έχει καταγραφεί στην ιστορία

 

 

N5FX7fwpphx2LJnYBVT2S.png

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now