MetallicGR

Spyware σε λογισμικό VPN του Android

Recommended Posts

Μια νέα αποκάλυψη ισχυρίζεται πως δεκάδες εφαρμογές VPN από το Play Store της Google όχι μόνο δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους αλλά ενδέχεται να περιέχουν και κακόβουλο λογισμικό!

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως οι εφαρμογές έχουν ως επί το πλείστον δημιουργηθεί για να προστατεύουν την ανωνυμότητα του χρήστη κάτι που με μερικές δε συμβαίνει ούτε στο ελάχιστο. Έρευνα από ειδικούς στην Αμερική και την Αυστραλία δείχνει πως πάνω από 100 εφαρμογές VPN για το Android μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας, ενώ άλλες όχι μόνο δεν κάνουν για τον σκοπό που έχουν δημιουργηθεί, αλλά περιέχουν και κακόβουλο λογισμικό, όπως spyware. 

Το malware ενδεχομένως μπορεί να δει τα δεδομένα που περνούν μέσα από το ασφαλές δίκτυο, κάτι που αυτομάτως ακυρώνει την όλη διαδικασία. Εκτός αυτών, η διαφημιζόμενη "κρυπτογράφηση" μερικών εφαρμογών δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο, αφήνοντας έτσι μια τεράστια τρύπα ασφαλείας "ανοικτή" για όσους θέλουν να την εκμεταλλευτούν. 

Πολλές από τις εφαρμογές που αναφέρεται η έρευνα έχουν βγει εκτός του Play Store, λίγο μετά την αποκάλυψη, ενώ άλλες που παραμένουν ενεργές έχουν μάλιστα αρκετά εκατομμύρια downloads. Εάν χρησιμοποιείτε κάποια, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στο PDF της έρευνας - και να αναθεωρήσετε κατάλληλα τις διαθέσιμες επιλογές. 

 

 

 

 

140.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now