MetallicGR

Τα μοντέλα των AMD Ryzen Επεξεργαστών

Recommended Posts

Όσοι ασχολούνται με τη τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα γνωρίζουν το Coolaler, απ' όπου σήμερα μαθαίνουμε για τους επερχόμενους επεξεργαστές AMD Ryzen!

 

Τα μοντέλα των επεξεργαστών διέρρευσαν στο συγκεκριμένο forum και έτσι έχουμε στη κατοχή μας τις ονομασίες με τις οποίες θα βρεθούν στα καταστήματα. Αρχικά επισημαίνεται πως υπάρχουν διαθέσιμα 17 μοντέλα, ανάμεσά τους τετραπύρηνα, εξαπύρηνα και τα οκταπύρηνα. Στη λίστα περιλαμβάνονται μοντέλα με και χωρίς SMT, τη τεχνολογία για "διπλασιασμό" των threads ενώ ακόμη και σήμερα οι χρονισμοί δεν έχουν κλειδώσει.

 

Στη κορυφή βρίσκεται ο Ryzen R7 1800X, με τους οκτώ πυρήνες επεξεργασίας και τα 16 συνολικά threads. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Ryzen R5 1600X ενώ η οικογένεια κλείνει με τους 1500, 1500 Pro πριν περάσει στους R3 οι οποίοι ονομάζονται R3 1200X, R3 1200 Pro, R3 1100, and R3 1100 Pro και δε διαθέτουν SMT και έτσι έχουν μόνο τέσσερις διαθέσιμους πυρήνες.

 

Λέγεται ότι μεγάλος αριθμός αυτών των SKU θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 2 Μαρτίου ενώ όσον αφορά τις MSRPs, αξίζει να σας μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας μιας και ο καλύτερος θα διατίθεται στα $499.

 

 

 

 

 

182b.jpg

 

182.jpg

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Άρα τελικά θα δούμε και 6 πύρηνους.Αυτοί πραγματικά θα έχουν τεράστιο value σε σχέση με τους αντίστοιχους intel.Αν δούμε το flagship chip της amd στα 500 Ευρώ έστω και 600 τότε θα μιλάμε για πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

500$ vs 1050$ ειναι τεραστια διαφορα.. Πως πιστευετε οτι οριζεται κατι τετοιο? Δηλαδη παιζει να εχει αντιστοιχες επιδοσεις με τον 6900k? Ποιο πανω? Ποιο κατω? Το συγκριτικο του πινακα ξερουμε με τι βαση δημιουργηθηκε? Συχνοτητες? Πυρηνες? Αποδοση? Target group? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλά μοντέλα για όλα τα γούστα και τσέπες! μπράβο, κάτι πάει να γίνει, μένει να δούμε την τιμολόγηση. πως θα κινηθούν οι τιμές με τόσα μοντέλα, το ένα διπλά στο άλλο σε επιδόσεις, πόσο θα "κοστίζει το GHz"? :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είναι καλά cpu σε πολλά πράγματα απλά όχι σε όλα :)  Αν την παλέψουν μπορεί να συνέλθει λίγο και η ιντέλα με τις τιμές της ή μπορεί να βγάλει τους επόμενους στο x299 και να πάμε πάλι στην διαφορά 5 ετίας με εξωφρενικές τιμές και τα γνωστά.....

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς αστεία η λίστα, βασικά βάζει ένα εύρος 600MHz σε όλα τα μοντέλα π.χ. και μετά σου λέει έπεσα μέσα χωρίς καν να προσπαθήσει.

 

Κάτσε να πω και εγώ αυτά που έμαθα από τις πηγές μου, ο διάδοχος του i7-7700k θα έχει 4-6 πυρήνες, συχνότητα μεταξύ 3,5-4,6GHz και L3 8-12MB. Εδώ θα είμαστε να το δείτε. :shifty:

Link to comment
Share on other sites

 

To ότι υπάρχουνς 17 μοντέλα ΖΕΝ για άμεση κυκλοφορία, δείχνει πως το chip έχει τέτοια δύναμη που του επιτρέπει να ανταγωνιστεί το αντίπαλο στρατόπεδο σε υψηλό βαθμό. 

Διαφορετικά με την συμπίεση τιμής που θα έτρωγε για να σταθεί στην αγορά, δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει 17 μοντέλα.

 

Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα και το μόνο που μπορώ να βγάλω, διαβάζοντας τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

4GHz boost στο 8πύρηνο δεν προβλέπεται...

 

To πρόβλημα κατ' εμέ βρίσκεται περισσότερο στον ευθέως ανταγωνιστή του 7600K & 7700K που δεν θα μπορεί να πιάνει τα clocks ώστε να σταθεί στα ίδια στα single & lightly threaded games + apps.

Link to comment
Share on other sites

Αντε να δούμε και τα ντόπια reviews. Mε τόσα μοντέλα πάλι θα πήξετε :P. Βασανιστήρια σας ετοιμάζει η AMD :whip:.

 

Έρχονται και οι 7Χ40Κ... αλήθεια πότε με το καλό?

Edited by stavros
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nickzzz said:

Από intel λίγο δύσκολο να είναι και να λέει Zen και competitor A, εκτός αν αναφέρουν τον εαυτό τους σαν competitor.

 

Thanks το άλλαξα, έγραφα αλλού για Intel και το πήρε η μπάλα και εδώ :$

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now