MetallicGR

Intel Xeon Gold Series - CPUs για Media Workstations!

Recommended Posts

Η Intel νιώθει τη καυτή ανάσα της AMD και βλέποντας τις δυνατότητες των Ryzen (κυρίως από το demo της ίδιας πριν μερικές εβδομάδες) ετοιμάζει "ειδικούς" Xeon επεξεργαστές!

 

Το cost/performance ratio του AMD Ryzen R7-1800X είναι σίγουρα αξιοζήλευτο για τα δεδομένα της Intel στα ανώτερα στρώματα της αγοράς, γι' αυτό και η τελευταία φαίνεται πως ετοιμάζει μια ειδική κατηγορία Xeon επεξεργαστών που θα προορίζονται για media workstations και μόνο. Κύριο χαρακτηριστικό τους, το πλήθος των πυρήνων, όπου και αποτελεί βασικό στοιχείο που ψάχνει κάθε φιλόδοξος και ψαγμένος editor (Astalavista).

 

Ο Xeon Gold 6150 για παράδειγμα που αναφέρει η πηγή θα έχει 18 πυρήνες με HyperThreading ενώ η L2 cache θα αυξηθεί στο 1MB από 256KB κάτι που μπορεί να βοηθήσει συγκεκριμένα instruction sets που αξιοποιούνται στο rendering. Το Turbo Boost θα βρίσκεται στα 3.70 GHz με βασική συχνότητα λειτουργίας τα 2.70GHz ενώ θα φέρουν Quad channel ελεγκτή μνημών, όπως οι περισσότεροι HEDT επεξεργαστές της εταιρίας.

 

 

Το λογότυπο της Intel για τους Xeon, κάποτε!

183.jpg

 

 

 

 


Πηγή.

  Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, MetallicGR said:

Productivity, εκεί που στοχεύουν και οι ryzen.

 

productivity δε διαφωνω, αλλα απεναντι σε ποια τσιπακια. αν εχει ο κορυφαιος ryzen 500$ και αυτα 1500$ δε βλεπω καμια απευθειας συγκριση. εκτος αν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στο performance που θα διαλυει τον ραιζεν ή φοβαται κατι η ιντελ, το οποιο δε το γνωριζουμε εμεις. δηλαδη μηπως ριξει τιποτα 12πυρηνα στην αγορα η amd αργοτερα, προς το τελος του ετους.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, stavros said:

Δεν το χωράει ο νους μου το 500$ vs 1500$ (200% πάνω ή κάτω όπως θέλετε). Αυτό θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Η AMD και η "Κιβωτός του Κόσμου" μόνο.

 

τυχαιες οι τιμες εννοειται, ειδικα για τον ιντελ που δεν ξερουμε ακομα τι θα ειναι. ελπιζω βεβαια να μην ειναι στην κατηγορια που γραφει το wiki. socket 3647 δηλαδη.

Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, Nickzzz said:

Έχεις δει τις τιμές από την γυάλινη σφαίρα; :hmmm:

 

Προσωπικά όχι γιατί δεν διαθέτω τέτοια, αλλά είναι οι αναφορές και τουλάχιστον για την intel το ιστορικό της.

Edited by stavros
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now