Abedil

Επιλογή μητρικής B250m-H170

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Φτιάχνω το πρώτο μου pc με χαρακτηριστικά i3 6100,EVGA 500W 80plus Bronze,MSI r9 380 4gb,1t WD Blue,2x 4gb RAM HyperX(DDR4) fury 2133 MHz και κουτί Coolermaster N300 και έχω κολλήσει στην επιλογή της μητρικής.Είμαι ανάμεσα στην Gigabyte B250m-DS3H με τιμή 90 ευρώ και στην MSI H170 gaming M3 με χρηματική διαφορά 30-40 ευρώ και ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι αξίζει αυτή η χρηματική απόκλιση για chipset H170?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά η H170 έχει πιο πολλές USB και υποδοχές για κάρτες επέκτασης μιας και το chipset δίνει περισσότερες γραμμές. Εάν σου φτάνουν αυτές της Gigabyte τότε μη δίνεις τα παραπάνω χρήματα για την MSI. Για 35€ περίπου εγώ θα πήγαινα στη MSI αν με έπαιρνε το budget μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα μου ειναι οτι δεν γνωριζω πολλες γενικα και τους τελευταιους μηνες εχω ασχοληθει για αυτό και δεν μπορω να καταλαβω αν αξιζει ή οχι.Τα χρηματα με περιοριζουν στη Β250m αλλα με λιγη υπομονη φθανω και στην msi αλλα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο.Ευχαριστω για την απαντηση!

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Abedil said:

Καλησπέρα σε όλους.Φτιάχνω το πρώτο μου pc με χαρακτηριστικά i3 6100

Για κοίτα για https://www.skroutz.gr/s/10787786/Intel-Pentium-Dual-Core-G4560-Box.html 

http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2925&cmp[]=2617

αφού πας για την b250 και ότι σου περισέψει ρίχτα σε ssd!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

To θέμα είναι ότι δούλευα το καλοκαίρι και είχα κάποια χρήματα στην άκρη αλλά επειδή είμαι φοιτητής και με έφτασε μέχρι τώρα να μαζεύω λεφτά,είχα στο νου μου να τα πάρω όλα μαζί άλλα τελικά με βοήθησε να κάνω τακτικές παραγγελίες γιατί μου έδινε ώθηση για τη συνέχεια.Επομένως έχω ήδη αγοράσει τον i3 6100 και για αυτό δεν ασχολήθηκα καν με τους kaby lake γενικά.Λέω να πάω για την Β250m και σε περίπτωση που στο μέλλον κάνω αναβάθμιση στον επεξεργαστή να αγοράσω έναν της 7ης γενιάς.Κατι τελευταίο επειδή δεν γνωρίζω πολύ καλά.Χρειάζεται να αγοράσω κάποια θερμοαγώγιμη πάστα ή δεν είναι αναγκαίο στην περίπτωση μου?Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια σας!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά (γιατί νομίζω πως ο λόγος που πας σε b250 είναι γιατί θεωρείς πως η H170 δεν υποστηρίζει kaby lake) η MSI H170 gaming M3 παίζει κανονικά με όλους τους επεξεργαστές, 6 και 7 σειρά με το νέο bios οπότε για το μέλλον θα είσαι το ίδιο καλά και με τις δύο μητρικές. Το θέμα κατ' εμέ είναι εάν θέλει να έχεις παραπάνω USB θύρες, που σου δίνει η msi. Τα +30 θα τα δινα.

 

 

Πάστα δε χρειάζεσαι, θα έχει το κούλερ του 6100, αλλά καλό είναι να υπάρχει μια. Ας είναι και φθηνή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά έχεις δίκιο γιατί όντως νόμιζα ότι το Η170 chipset δεν υποστηρίζει 7η γενιά γιατί νόμιζα ότι μόνο τα καινούρια chipsets B250, Z270 πχ υποστηρίζουν αλλά το μεγαλύτερο θέμα μου είναι το οικονομικό.Κάτι ακόμα (τελευταίο όντως αυτή τη φορά.Θα πάρω Β250 αυτό το αποφάσισα,από εκεί και πέρα είμαι ανάμεσα στη gigabyte και την asus με το ιδιο chipset μόνο που η asus ειναι 18 ευρώ πιο ακριβή.Τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια με ελάχιστες διαφορές (  1x USB 3.0 (Type-C) ) πχ.Αξίζει πιστεύετε 18 ευρώ η αγορά της asus (λόγω αξιοπιστίας,επείδη ξερω οτι η asus ειναι κορυφη ) χωρις αυτο να σημαινει ο η Gigabyte δεν ειναι ?

Link to comment
Share on other sites

H H270 που κοιτάς κάνει 145 ευρώ.

Εγώ θα σου πρότεινα αυτή αν και είναι overkill

https://www.skroutz.gr/s/10788968/Gigabyte-Z270XP-SLI.html#specs

αλλά το σκέφτομαι ότι μελλοντικά ίσως θελήσεις να πας σε έναν μεγαλύτερο CPU ή να κάνεις SLI.

Τώρα αν θες να παραμείνεις στις κόκκινες λεπτομέρειες αλλά με ένα "κομμένο" Ζ270 αλλά σαφώς ανώτερη μητρική από τις Η270 πας εδώ.

https://www.skroutz.gr/s/10789884/Gigabyte-Z270-Gaming-K3.html

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λουκα σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου και σου ευχομαι να τα εκατοστησεις και οτι επιθυμεις και παντα επιτυχιες.Ευχαριστω και τα υπολοιπα παιδια για τα σχολια και τη βοηθεια τους!Καλη συνεχεια!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now