MetallicGR

Hardware θέμα στους Intel Atom C2000 - Επηρεάζει routers, NAS

Recommended Posts

Μια λάθος σχεδίαση σε έναν από τους μικρότερους μικροεπεξεργαστές της Intel θα κοστίσει στην εταιρία μιας και απαιτείται hardware fix, ή διόρθωση των BGA μητρικών στις οποίες βρίσκεται!

 

Ένα flaw που θυμίζει εποχές από τα 6 Series chipsets έρχεται στο προσκήνιο αλλά σε ένα λιγότερο ανησυχητικό τομέα. Συγκεκριμένα, ο Atom C2000 που βρίσκεται σε μικρούς servers, NAS συστήματα καθώς και άλλες υλοποιήσεις φαίνεται πως έχει ένα σοβαρό bug που μπορεί να αποτρέψει ακόμη και στη λειτουργία του συστήματος στο οποίο βρίσκεται. Το flaw εντοπίστηκε από το Tom's Hardware, όσο "χάζευε" τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, όπου είδε το "πρόβλημα με τη ποιότητα" ενός συγκεκριμένου επεξεργαστή της.

 

Ο C2000 είναι ένας low power επεξεργαστής και κυκλοφόρησε το 2013 σε εκδόσεις με 2, 4 και 8 πυρήνες ενώ στόχος του ήταν να ανταγωνιστεί αντίστοιχου ARM επεξεργαστές που βρίσκονταν σε αντίστοιχα συστήματα. Το θέμα που αντιμετωπίζει είναι το πρόωρο degrade του low pin count, ενός διαύλου που οδηγεί συνήθως χαμηλού bandwidth συσκευές. Μερικές φορές σε αυτές τις συσκευές συγκαταλέγεται και το BIOS και εάν διακοπεί η σύνδεση τότε απλά το σύστημα παύει να λειτουργεί μαζί με όσες συσκευές χρησιμοποιούν τον δίαυλο, όπως σειριακές θύρες.

Το fix θα πρέπει να είναι hardware οπότε θεωρητικά όλες οι μητρικές με το συγκεκριμένο chip θα πρέπει να επιστρέψουν. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται routers, servers και πολλά NAS. Το degrade ξεκίνησε μέσα στους πρώτους 18 μήνες σε μερικούς και έτσι τα αποτελέσματά του γίνονται εμφανή σήμερα, ενώ συνήθως ενδέχεται να περάσουν αρκετά χρόνια πριν το degrade ... έρθει από μόνο του!

 

 

 

 

26.jpg

 

26 (2).png

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now