MetallicGR

Ξεκαθάρισμα στο Play Store κάνει η Google

Recommended Posts

Χιλιάδες εφαρμογές που θέτουν την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα των χρηστών σε κίνδυνο αναμένεται να διαγραφούν από το Play Store τις επόμενες εβδομάδες.

 

Οι developers θα ενημερωθούν πρώτα και εφόσον δε συμμορφωθούν με τους κανόνες οι εφαρμογές θα διαγραφούν από το Play Store. Σύμφωνα με το User Data policy της Google όσον αφορά το Play Store οι developers θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι στη ζήτηση ή όχι συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων (όπως όνομα διεύθυνση και άλλες ευαίσθητες για πολλούς πληροφορίες) κατά τη πρώτη εκτέλεσή τους.

 

Η εν αγνοία συλλογή πληροφοριών έχει εντοπιστεί σε σχεδόν άπειρες εφαρμογές στο Play Store και οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαβάζουν τη περιγραφή. Πλέον η Google θα αναγκάσει τους developers να τοποθετούν και ένα αντίστοιχο popup στη πρώτη εκτέλεση ενημερώνοντας τους χρήστες. Επιπλέον, εάν κάποια εφαρμογή ζητήσει τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές θα πρέπει να μεταφέρονται στους servers της υπηρεσίας μέσω ασφαλούς σύνδεσης, HTTPS.

 

 

 

30.jpg.08b3214b12b05a8c62517c941a82bb82.jpg

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now