MetallicGR

Exploit σε Xeon E5 v3 'ξεκλειδώνει' το Turbo!

Recommended Posts

Errata στους Xeon Haswell-E βρέθηκε από τον overclocker με το ψευδώνυμο Dufus ο οποίος αποκάλυψε έναν τρόπο για ρύθμιση του 1 core Turbo σε όλους τους πυρήνες του - που όμως γίνεται με μια ειδική διαδικασία.

 

Το exploit λειτουργεί τόσο σε X99 μητρικές, όσο και σε αυτές με το C612 chipset που προορίζονται για workstations και servers. Δοκιμές στο xtremesystems, γνωστό εδώ και χρόνια για την κοινότητα των extreme χρηστών και overclockers έγιναν με τον Xeon E5 2683v3 ο οποίος έχει turbo σε όλους τους πυρήνες τα 2.5GHz και τα 3GHz μόνο στον έναν. Στα forums του Anandtech όμως ο Dufus έδειξε τον τρόπο και η κοινότητα έφτιαξε ένα zip με τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη του σκοπού. Μετά το πέρας του οδηγού όλοι οι πυρήνες θα τρέχουν στα 3GHz Turbo!

 

Η διαφορά συμπυκνώνεται στα δύο screenshot από το Cinebench R15, το ένα σε stock συχνότητες και το ένα μετά την εφαρμογή του exploit. Αξίζει να τονίσουμε πως το exploit απαιτεί το edit του αρχικού BIOS της μητρικής που σκοπεύουμε να βάλουμε τον επεξεργαστή (μέχρι στιγμής αναφέρονται εταιρίες όπως ASUS, ASRock) και το φλασάρισμα ενώ το format είναι αναγκαίο μιας και λειτουργεί μόνο σε UEFI setups λόγω του πιο πρόσφατου microcode (που αλλάζει τη λειτουργία του Turbo στα Haswell-E chips) που φορτώνει μαζί με τα Windows. Το zip πειλαμβάνει συνολικά 70MB δεδομένων μαζί με το γραπτό guide.

 

 

 

cinebench-2_zpsngegqrwx.thumb.jpg.141b50be660b3812dbaa1fe1d08b0468.jpg

 

58d10db45f9a3_e52683v3r15_zps2itdy7kh.thumb.jpg.d990eb3d7ee93a09b6f839d10ef2eb98.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now