MetallicGR

Συνεχίζεται η αύξηση των τιμών στις DRAM

Recommended Posts

Το γνωστό DRAMeXchange δημοσίευσε σήμερα πως οι τιμές των απλών PC DRAM έχουν αυξηθεί κατά 20% από τον Σεπτέμβριο, κάτι που περίμεναν οι κατασκευαστές.

 

Η αύξηση όπως είχαμε αναφέρει και εμείς πέρυσι οφείλεται κυρίως στη μεταφορά της παραγωγής σε άλλους τομείς όπου υπάρχει περισσότερη ζήτηση - ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τα smartphones και γενικότερα το mobile τομέα καθώς και τους servers. Από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι τιμές δείχνουν αυξημένες κατά 20% ή από $14.5 ανά module στα $17,5. Βέβαια οι OEMs μνημών ανά το κόσμο έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις μιας και το δικό τους stock συνεχίζει να εξαντλείται παρά την συρρικνωμένη αγορά του DIY PC και θα κάνει τους OEMs να πιέσουν τους κατασκευαστές DRAM.

 

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό και αξίζει να αναφερθεί καθώς δεν έχει ακουστεί ιδιαίτερα, είναι πως οι τρεις μεγάλες εταιρίες κατασκευής Chip, Samsung, SK Hynix, Micron παύουν να μάχονται για το market share με χαμηλότερες τιμές, αλλά προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση παράγοντας DRAM για διαφορετικά προϊόντα μεγαλώνοντας έτσι το κέρδος τους, εις βάρος των τελικών καταναλωτών.

 

 

 

0f20cf010bc9.jpg.0ea15b4d75a12f88d4feb594090e7e88.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now