MetallicGR

Η Intel ανακοίνωσε επίσημα τη λιθογραφία των 10nm της!

Recommended Posts

Και κάπως έτσι ο ανταγωνισμός για ακόμη γρηγορότερα τρανζίστορ ξεκινά με την Intel να ωθεί τις κατασκευαστικές μεθόδους της στα όριά τους.

 

Η Intel είναι καθ' οδόν στα 10nm και μαζί με την επίσημη ανακοίνωση προσπαθεί να "τη πει" στις εταιρίες που χρησιμοποιούν τον όρο "10nm" για να χαρακτηρίσουν μια τελείως άλλη λιθογραφία, σχεδόν! Η TSMC για παράδειγμα έχοντας στα σκαριά τα δικά της 10nm έχει αναφέρει ξεκάθαρα πως μόνο μερικά υποσυστήματα ενός 10nm class επεξεργαστή θα έχουν το εν λόγω μέγεθος, ενώ τα υπόλοιπα θα ολοκληρώνονται στα 16nm, όπως γίνεται ήδη, παραδείγματος χάρη στις κάρτες γραφικών της NVIDIA.

 

Έτσι η Intel αναφέρει πως στα δικά της 10 nm (τα αυθεντικά;) θα στριμώξει δύο φορές περισσότερα τρανζίστορ από τον ανταγωνισμό, πιο ειδικά, 100.8 mega transistors per mm2. Αναφορικά με τις υπάρχουσες λιθογραφίες των 14nm, η Intel αυξάνει τον αριθμό κατά 2.7 φορές.

 

Εκμεταλλευόμενη την ασυνεννοησία και παράλληλα δεχόμενη τη πίεση από την AMD σε σχεδόν όλους τους τομείς πλην του server η Intel θέλησε να επισπεύσει την ανακοίνωση της νέας λιθογραφίας.Το πότε θα δούμε τα πρώτα CPU να κατασκευάζονται σε αυτή τη λιθογραφία παραμένει άγνωστο, όμως σύμφωνα με το διάγραμμα παρακάτω, ενδέχεται να δούμε μοντέλα πριν τις αρχές του 2018.

 

 

 

28181349651l.thumb.jpg.3fd875512753c0a5ca7fdc02ad02e348.jpg

 

28181349735l.thumb.jpg.9ab3f8f475120dcce0d76f96fdf71858.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, venisk said:

Υπέκλεψες την συζήτηση μου σήμερα με τον @antonis ? Λέγαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα! 6 cores στην mainstream 8 και πάνω στην μεγάλη!!

 

Ε ξεκάθαρα.Θα κάνει τεράστιο λάθος αν μήνει και άλλο στους τετραπύρηνους.Οχι πως δεν είναι σκυλιά,αλλά όταν υπάρχει ο 1700χ αρχίζεις και αναρωτιέσαι πόσο θα συνεχίσει να βγάζει τετραπύρηνους στα 350$.Γιατί του χρόνου που θα κυκλοφορήσει τους νέους επεξεργαστές της για την mainstream αγορά ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος με την δεύτερη γενιά των Zen.Όσο για την enthusiast σειρά τους δεν θα ξεκολλήσει από τους 6 πύρηνους για αρκετό καιρό.Εδώ λέγεται ότι θα βγει 4 πύρηνος στο χ299 σοκετ.Ωραίο είναι να λες ότι έχεις το cpu σου στα 5.2 ghz αλλά σε ανθρώπους που ασχολούνται με cad ,video , rendering είναι κάτι που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now