MetallicGR

Intel 900P: Ο επόμενος consumer Optane SSD

Recommended Posts

Η Intel συνεχίζει με την αγορά των Optane SSD ετοιμάζοντας ένα νέο μοντέλο για τους πιο απαιτητικούς χρήστες της καταναλωτικής αγοράς όμως η τιμή του αναμένεται τσουχτερή.

 

Αν και τίποτα δεν είναι επίσημο για την ώρα, μιας και οι παραπάνω πληροφορίες διέρρευσαν από ένα διάγραμμα της Intel, δείχνουν πως η εταιρία ετοιμάζει τον 900P, έναν καταναλωτικής φύσης SSD ο οποίος ενσωματώνει τη τεχνολογία μνημών 3D XPoint και τοποθετείται στη κατηγορία των Optane. Μετά από το caching module ο συγκεκριμένος θα προορίζεται περισσότερο σε όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις από τα συστήματά τους και έτσι θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες από 280GB μέχρι και 1500GB ενώ οι αναγραφόμενες ταχύτητες θα βρίσκονται αρκετά ψηλά, στα 2500 MB/s read και 2000 MB/s write και περίπου 500K IOPS 4K random writes.

 

Βέβαια η κατανάλωση όπως αναγράφεται θα είναι υψηλή για τέτοιου τύπου drives, όπου βλέπουμε μέχρι και 18W σε κατάσταση φόρτου εργασίας και 5W σε idle, τιμές που είναι πολλαπλάσιες από αυτές ενός τυπικού SSD. Τα drives θα βρεθούν στην αγορά σε διάφορα form factors, όπως PCIe κάρτα, U.2 αλλά στο γνωστό 2.5" form factor. Τέλος, τα drives θα καλύπτονται από 5ετή εγγύηση.

 

 

 

untitled-2.png.3bedf1ed86f88579e42b3cb5c720353d.png

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now