MetallicGR

Η NVIDIA Tesla P100 διαθέσιμη με μνήμες HBM2

Recommended Posts

Η Tesla P100 μπορεί να ανακοινώθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, μαζί με τη νέα αρχιτεκτονική Pascal, όμως η διαθεσιμότητά της στους OEMs ξεκινά από σήμερα και έτσι γίνεται η πρώτη GPU (γενικά) που φέρει τη τεχνολογία μνημών HBM2.

 

Η AMD πήρε τη πρωτιά το 2015 με τη κυκλοφορία των Fury οι οποίες χρησιμοποιούσαν τις HBM πρώτης γενιάς της SK Hynix και τώρα, δύο χρόνια μετά η NVIDIA ακολουθεί την ίδια τακτική και λανσάρει για επιχειρήσεις/οργανισμούς και γενικότερα επαγγελματικά περιβάλλοντα, την Tesla P100. Η εν λόγω GPU θα βρεθεί σε server συστήματα που θα έχει στη διάθεσή της η NVIDIA ενώ μέσω του NVLink η εταιρία υπόσχεται υψηλά επίπεδα παραλληλισμού μεταξύ πολλών τέτοιων GPU στο ίδιο node.

 

Το αξιοσημείωτο σχετικά με τη GPU είναι η χρήση μνήμης τύπου HBM2 οι οποίες μόλις ξεκίνησαν να βγαίνουν από τη μαζική παραγωγή τους. Αντίστοιχου τύπου θα φέρουν και οι επερχόμενες Vega κάρτες γραφικών της AMD, ίσως μόνο για caching των δεδομένων. Η AMD θα επανα-κυκλοφορήσει όπως όλα δείχνουν πρώτη την τεχνολογία σε consumer επίπεδο, την ίδια στιγμή που για την ώρα δε γνωρίζουμε εάν η NVIDIA προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.

 

 

fefb67cdbc8c.jpg.2dafbc2c77d8ffb2fe144a8712bf04a2.jpg

 

b18d11c9638e.jpg.6a7ec7543fccd16327825ceb75ae4e56.jpg

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now