George_o/c

Η Asus ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει mATX RoG motherboards !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f944693.jpg[/WRAPLEFT]Μάθαμε λοιπόν ότι η Asus θα λανσάρει την σειρά "Gene", η οποία αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια Republic of Gamers (RoG) της Asus, σε μερικές μόνο εβδομάδες.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες RoG motherboards, στην σειρά "Gene" κατατάσσονται μόνο mATX μητρικές οπότε ιεραρχικά, βρίσκονται κάτω από τις Formula και Extreme. Βέβαια μέχρι τώρα θα μου πείτε, χρησιμοποιούσαμε τις ονομασίες Formula και Extreme για να καταλάβουμε αν η motherboard χρησιμοποιεί DDR2 ή DDR3 μνήμες ! Δυστυχώς, ουκ ολίγες φήμες έχουν ακουστεί, περί αλλαγής της ονομασίας Formula/Extreme, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

article_img.jpg

Η πρώτη μητρική της σειράς "Gene" που θα κυκλοφορήσει, θα είναι η Rampage II Gene, κατασκευασμένη αποκλειστικά και μόνο για LAN Gamers και overclockers που δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο για μεγάλα benching rigs. Στόχος της Rampage II Gene, όπως και των υπόλοιπων μητρικών της σειράς, είναι η αγορά mATX μητρικών καρτών που από ότι φαίνεται προσελκύει μια μεγάλη μερίδα αγοραστών, όπως εξάλλου έχει ήδη καταφέρει η DFi με την σειρά JR.

Η Rampage II Gene έρχεται με υποστήριξη όχι μόνο SLi αλλά και CrossFire, όπως επίσης και δύο PCI-Express 2.0 x16 θύρες, μία x4 θύρα και μία PCI 2.2 slot. Άξια όμως αναφοράς θεωρούνται και άλλα χαρακτηριστικά της όπως, υποστήριξη μέχρι 6 DIMMs, software-driven X-Fi sound από την ADI αλλά και άλλα γνωστά RoG features όπως το γνωστό TweakIT. Αναφορικά με το τελευταίο, να πούμε ότι από 'δω και στο εξής ο μικρός αυτός διακόπτης δεν θα βρίσκεται πάνω στη motherboard, αλλά θα δύναται να ρυθμίζεται μέσω του keyboard (προφανώς με κάποιο software) έτσι ώστε οι αλλαγές να γίνονται χωρίς καν να σηκώνεστε απ'την καρέκλα σας !

Γενικότερα τα χαρακτηριστικά της R2G είναι ίδια με αυτά των ανώτερων "στελεχών" της οικογένειας RoG, απλά λιγάκι περιορισμένα και με κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές.

Τώρα σχετικά με το κόστος του mobo αυτού. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αυτοί που πιστεύετε πως στη ζωή σημαίνει ότι το μικρότερο είναι πάντα και το φθηνότερο, καλύτερα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Αν ακόμα εμμένετε στην θέση σας, ακούστε και το παρακάτω, ίσως αποδειχθεί χρήσιμο : "Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα προϊόν μεγάλης αξίας έτσι η τιμή του θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη από $200 όταν βρεθεί στα ράφια !" Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ότι για ένα καλό i7 overclockable board με τόσα features όπως το R2G, τα χρήματα δεν είναι πολλά.

Υπομονή, και θα δούμε αν τελικά αξίζει τα χρήματά του το Rampage II Gene ...

R2G_2D.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση 200+?... με τίποτα όμως...

Δηλαδή τι είναι αυτό, πάνω στο mobo το οποίο έχει τόσο υψηλό κόστος...? Μπορεί να είμαι ανίδεος και να μην ξέρω, αλλά εδώ η gigabyte βγάζει full atx mobo με επιπλέον layer χαλκού, το οποίο είναι πράγματι ακριβό ακριβό, στην ίδια τιμή και με περισσότερα features (για P2)...

Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να μειώσουν τιμές, ειδικά τώρα που και εν μέσω κρίσης, η ζυγαριά των mainstream συστημάτων θα γέρνει προς τα φθηνότερα συστήματα με λίγο χειρότερη απόδοση, τα οποία προσφέρει η AMD έναντι της Intel...

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δε βλέπω λόγο ύπαρξης τέτοιων μητρικών.

Κάποιος που θα σκάσει τόσα λεφτά σε μητρική ζητάει προφανώς επιδόσεις.

Κάποιος που θέλει επιδόσεις θα βάλει μεγάλο τροφοδοτικό και θα φροντίσει για την όσο το δυνατόν καλύτερη ψύξη του συστήματος. Για να το κάνει αυτό θέλει είτε χώρο για υδρόψυξη είτε για καλό airflow.

Για να το κάνει αυτό όμως χρειάζεται μεγάλο κουτί.

Άρα λοιπόν, γιατί να πάρει m-ATX μητρική για το μεγάλο κουτί?

Μια άλλη περίπτωση είναι κάποιος να θέλει μια καλή μητρική για ένα δυνατό HTPC ή έστω ένα δυνατό PC σε μικρό κουτί.

Σε μικρό κουτί όμως δε μπορείς ούτε να κάνεις κάνα φοβερό overclock ούτε να βάλεις 2 κάρτες γραφικών γιατί το κουτί θα "εκραγεί" από τη ζέστη. Συνεπώς πάνε στράφη οι 2 16x PCI-e θύρες.

Μπορεί να πάρει μια σοβαρή μητρική με 1 16x θύρα οι οποίο κοστίζει κάτω από ?100.

Άρα λοιπόν γιατί να σκάσει τόσα χρήματα?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now