MetallicGR

Intel Coffee Lake στο LGA 1151 Socket;

Recommended Posts

Διαρροή που έρχεται από το SiSoft Sandra δείχνει μια γνώριμη πλατφόρμα στα specs με ένα όμως ολοκαίνουριο chip, Coffee Lake γενιάς και ήδη οι φήμες οργιάζουν.

 

 

 

Στο αποτέλεσμα που αναρτήθηκε στη βάση δεδομένων του SiSoft Sandra βλέπουμε τον εξαπύρηνο επεξεργαστή της Intel, κωδικής ονομασίας Coffee Lake που αναμένεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Στις πληροφορίες της πλατφόρμας αναγράφεται η ύπαρξη Kaby Lake S πλατφόρμας κάτι που πιθανόν αναφέρεται στην μητρική του PC των δοκιμών. Αν και δε γνωρίζουμε τη προέλευση και τη γνησιότητα των πληροφοριών, η υποστήριξη των νέων CPU από τις υπάρχουσες μητρικές της αγοράς μόνο θετικά θα έχει να επιφέρει στην αγορά, παρά το γεγονός ότι ακούγονται φήμες και για το Z370 Chipset της Intel.

 

 

 

Το chip των αποτελεσμάτων έτρεχε στα 3.5GHz που είναι λογικά η base συχνότητα λειτουργίας του. Η κυκλοφορία του πρώτου εξαπύρηνου για την mainstream αγορά επεξεργαστή της Intel σε υπάρχοντα chipsets θα κάνει την αναβάθμιση μια πιο εύκολη υπόθεση για πολλούς ενδιαφερόμενους, όχι μόνο του Z270 αλλά ίσως και του Z170 chipset.

 

 

 

8a20ce606ad3.jpg.82dca63c62132d2c203e060cac4bf618.jpg

 

34fd40677fee.thumb.jpg.98d1806bbd90ab655053a3436a7619d2.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καθόλου ασχημα.Μακάρι να αλλάξει η πολιτική που θέλει κάθε χρόνο και διαφορετικές μητρικές για την mainstream αγορά.

Τώρα φαίνεται γιατι έκανε λόγο η intel για 40% αύξηση επιδόσεων.Με την προσθήκη ακόμα 2 πυρήνων γιατί οι βελτιώσεις σε ipc δεν θα είναι μεγάλες.

Edited by FeelsBadMan
Link to comment
Share on other sites

Από τη μία καλό που μένουν στην ίδια πλατφόρμα για να περιορίσουν τα hardware upgrades των μέσων χρηστών, από την άλλη μου μυρίζεται flop, του στιλ 15% καλύτερες επιδόσεις από Kaby Lake, όπως έγινε απο Sky σε Kaby. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πάλι 1151 με κάνει δύσπιστο ως προς το πόσο μεγαλύτερες επιδόσεις μπορούν να καταφέρουν. Αν όμως διαψευστώ και όντως είναι τελείως διαφορετική εμπειρία, θα έχουμε άλλους λόγους ανησυχίας, δηλαδή γιατί ενώ μπορούσαν να φτάσουν ταβάνι τις επιδόσεις των 1151 επεξεργαστών, δεν το έκαναν στην 6η και 7η γενιά. Πιθανό Money Milking με λίγα λόγια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το socket δεν περιορίζει τις δυνατότητες αύξησης επιδόσεων @PapadomanGR

Socket άλλαζαν για να πουλήσουν chipsets κυρίως.

Πρακτική ανάγκη αλλαγής socket γίνεται όταν υπάρχει αλλαγή που το απαιτεί κανονικά, όπως π.χ. περισσότερα PCI-Express lanes, Memory Channels, QPI Links, κλπ.

 

Τώρα που "στριμώχτηκαν" θα βλέπουμε πιο συχνά το ίδιο mobo να παίρνει 2 και 3 γενιές επεξεργαστών επάνω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now