MetallicGR

Συνεχίζεται η πτώση στις πωλήσεις μητρικών

Recommended Posts

Παρά τη κυκλοφορία μιας ολοκαίνουριας πλατφόρμας από την AMD και το φρεσκάρισμα της Intel με τα 200 series chipsets, η αγορά δε φαίνεται να συγκινείται και οι πωλήσεις συνεχίζουν να πέφτουν.

 

 

 

Αναφορές του DigiTimes μιλούν για συνεχή άνοδο των πωλήσεων των laptops κάτι που πληγώνει κατά κάποιον τρόπο τις πωλήσεις μητρικών, αφού όλο και περισσότεροι στρέφονται σε mainstream φορητούς υπολογιστές που μπορούν να παίξουν εξίσου καλά τα αγαπημένα τους παιχνίδια, όντας και φορητά. Το σενάριο αυτό έχει και παράπλευρες απώλειες, αφού όσος κόσμος δεν αγοράζει νέες μητρικές για τα συστήματά του, δεν αγοράζει και τα υπόλοιπα υποσυστήματα όπως για παράδειγμα GPUs.

 

 

 

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι κατασκευαστές επισπεύδουν τις κυκλοφορίες νέων προϊόντων και το καλοκαίρι αναμένεται καυτό από πολλές απόψεις. Αρχικά περιμένουμε μια νέα πλατφόρμα από την Intel - και τον πρώτο της 12πύρηνο επεξεργαστή για την consumer αγορά καθώς και ακόμη μια high end πλατφόρμα από την AMD με το X399 chipset για ακόμα μεγαλύτερα, 16πύρηνα CPU.

 

 

 

 

ASRock_Ryzen_Mobos_21.jpg.c4f2e65eab9a68633ee0d81d848e943c.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, MetallicGR said:

Το σενάριο αυτό έχει και παράπλευρες απώλειες, αφού όσος κόσμος δεν αγοράζει νέες μητρικές για τα συστήματά του, δεν αγοράζει και τα υπόλοιπα υποσυστήματα όπως για παράδειγμα GPUs

 

Οταν ενα κιτ ram 16/32  GB ειναι ποιο ακριβο απο την μητρικη σου ή απο ενα καλο ssd 256 gb (evo 850 - adata su800/900 - crucial  mx 300) η πλησιαζει τα 2/3 της τιμης του gpu

η και ακομα χειροτερα οταν το ιδιο κιτ που ειχες αγορασει x μηνες πριν κοστιζε τα μισα χρηματα, λογικο ειναι ο πελατης να στραφει σε all in one λυσεις (laptop).

 

Ενα δευτερο σεναριο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι ζουμε στην εποχη της φορητοτητας.

Η τιμες των gaming laptop εχουν φτασει/πεσει  σε πολυ καλο επιπεδο σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια.

 

https://www.amazon.com/dp/B01N12YZ7B

i7 7700ΗQ - Gtx 1050ti 4 GB - 16 GB DDR4 ram - 256 GB  NVMe m2 SSD - FULL HD IPS οθονη.

avg 70 fps (αναλογως το game ισως και παραπανω)

1000 $$

 

Edited by Agelos
Link to comment
Share on other sites

Πλέων και η φοιτητές παίζουν μεγάλο ρόλο στην αγορά τον σταθερό υπολογιστών γιατί λόγο σπουδών και συχνών μετακινήσεων προτιμούν ένα καλό δυνατό λάπτοπ με 1000-1200 για να κάνουν την δουλειά τους και για να παίζουν και games...Οποτε ναι θα έχουμε ένα πολύ καυτό καλοκαίρι φέτος με της τιμές να ξαπλώνουν στο πάτωμα :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now