MetallicGR

Σημαντική άνοδος εσόδων της AMD για το Q1 του 2017

Recommended Posts

Η AMD με μια σειρά από ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες από την αρχή του χρόνου και συνεχίζοντας τις πωλήσεις σε ιδιαίτερους τομείς, όπως τα SoC για κονσόλες φτάνουν για την αύξηση των εσόδων της κατά 18%!

 

 

 

Ο αριθμός αναφέρεται στα ακαθάριστα έσοδα που ήρθαν στην εταιρία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν στα $984 εκ, μια αύξηση 18% από την ίδια εποχή πέρυσι και εντοπίζεται τόσο στον computing τομέα, όσο σε αυτόν των γραφικών και των embedded συστημάτων, ενώ το ίδιο καλά πηγαίνει και το semi custom κομμάτι με chips που διοχετεύονται στην αγορά των κονσολών.

 

 

 

Η αγορά των γραφικών είδε αύξηση 29% από έτος σε έτος και 1% κάτω σε σχέση με το Q4 του 2016, μικρή διαφορά εάν αναλογιστεί κανείς πως το διάστημα αυτό δεν είδαμε καμία νέα GPU από την εταιρία στην desktop αγορά. Το κομμάτι των semi custom chip σημείωσε αύξηση της τάξης των 5% και αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο έτος σύμφωνα με τις πηγές, ειδικά με την κυκλοφορία νέων κονσολών, όπως για παράδειγμα το propject Scorpio της Microsoft κατά το τέλος του έτους.

 

 

 

Αντίστοιχα, η AMD σημειώνει τα highlights της χρονιάς, που είναι αναμφίβολα το λανσάρισμα των νέων της desktop x86 επεξεργαστών Ryzen μαζί με το refresh των καρτών γραφικών Radeon RX 500 series. Με τους Ryzen μάλιστα ξεπέρασε το 20% στο CPU market share, "κλέβοντας" ποσοστά από την Intel.

 

 

 

 

amd_lonestar_campus_bizjournals.thumb.jpg.ee2a72228500274946702fd745882902.jpg

 

 

57339_12_amd-takes-cpu-market-share-intel-thanks-ryzen.thumb.png.cbbfab1ac27bb7913b43fa5c557dd08b.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν καταφέρουν να φτάσουν τουλάχιστον στο 30% του μάρκετ share όσο αναφορά τους cpus μέχρι το δεύτερο τρίμηνο τότε θα είναι αρκετά εύχαριστό αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν συνεχισει με την ιδια τιμολογιακη πολιτικη και στις vega , θα ανεβασει και αλλο τα ποσοστα της και θα αναγκασει και την αντιπαλη εταιρια να ριξει τις τιμες της.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now