MetallicGR

Facts για τα νέα Windows 10 S

Recommended Posts

Η Microsoft μαζί με τα νέα Surface συστήματα ανακοίνωσε και μια νέα έκδοση των Windows για μια νέα οικογένεια συστημάτων που στοχεύουν στον εκπαιδευτικό τομέα.

 

 

 

Αυτό που όλοι περιμένουμε βέβαια, είναι να εντοπίσουμε τις διαφορές που έχουν με τα κανονικά Windows που ίσως έχουμε εγκατεστημένα στα PC μας. Τα Windows 10 S έρχονται για μια νέα γενιά φορητών υπολογιστών και το S στην ονομασία προκύπτει κυρίως από την λέξη Streamlined, με την Microsoft να δίνει επίσης έμφαση στην Ασφάλεια (Secure). Συγκεκριμένα, η Microsoft δεν επιτρέπει την εκτέλεση πολλών εφαρμογών τρίτων στο λειτουργικό, κάτι που έχει γίνει για την διασφάλιση της ιδιωτικότητας των χρηστών, που κατά κύριο λόγο θα είναι μικροί σε ηλικία. Στη λίστα των μπλοκαρισμένων μάλιστα θα υπάρχουν και πολλά εναλλακτικά/δωρεάν προγράμματα που χρησιμοποιούνται από πληθώρα οργανισμών, εταιριών και φυσικά εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και η μόνη ελπίδα θα αφήνεται στο Windows Store και τις περιορισμένες εφαρμογές του ή σε κάποιο hack που θα ξεκλειδώνει τη δυνατότητα.

 

 

 


Η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού δεν επιτρέπει πολλές τροποποιήσεις από τον χρήστη, κάτι που θυμίζει αρκετά τα Windows 7 Starter. Τα συστήματα που θα προορίζονται για την εκπαιδευτική αγορά δε θα ξεπερνούν σε κόστος τα $300 (ξεκινώντας από τα $189) και στο σχετικό event της η Microsoft μαζί με τους συνεργάτες της, έδειξαν πολλές υλοποιήσεις για αυτήν ακριβώς την αγορά. Το εξίσου σημαντικό, είναι πως όσα συστήματα φέρουν ήδη Windows 10 Pro θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε 10 S χωρίς έξτρα κόστος, αναφέρει το Tom's Hardware. Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Set Up School PC από το Store και να σετάρουν με τη βοήθεια ενός USB stick τον υπολογιστή ειδικά για το σχολείο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, χρόνος που αναφέρει η Microsoft και εάν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετά εντυπωσιακός.

 

 

 

 

Τα Windows 10 S (η απλή έκδοση) έχουν και μερικά αρνητικά, όπως το γεγονός ότι δε μπορείτε να αλλάξετε browser όπου η μόνη σας επιλογή είναι ο Edge και η μηχανή αναζήτησης Bing. Όμως, όσοι στο μέλλον λάβουν ένα μηχάνημα με 10 S θα μπορούν να αναβαθμίσουν σε 10 Pro έχοντας όλες τις επιπλέον επιλογές διαθέσιμες, αλλά χωρίς την δυνατότητα για downgrade. Το κόστος της αναβάθμισης θα ανέρχεται στα $50, ή δωρεάν μέχρι την τελευταία ημέρα του 2017. Η έλλειψη πολλών εφαρμογών διατηρώντας το μέγεθος της εγκατάστασης σε χαμηλά επίπεδα βοηθά και στη ταχύτερη εκκίνηση του υπολογιστή και σύμφωνα με την εταιρία, ένας τυπικός υπολογιστής με Windows 10 S θα ξεκινά σε 15 δευτερόλεπτα. Σημειώνεται δε, πως το πακέτο Office 365 for Education θα δίνεται δωρεάν σε μαθητές και καθηγητές και θα περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του κανονικού Office 365 for Business και μερικά εργαλεία ειδικά για την σύγχρονη τάξη.

 

 

 


Όλα αυτά για ένα OS που έρχεται να χτυπήσει στα ίσια το Chrome OS της Google, που μέχρι σήμερα θεωρητικά μονοπωλούσε το ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο λόγος που πριν από λίγες μόλις εβδομάδες η Google αποφάσισε να προσθέσει περισσότερες λειτουργίες στο δικό της λειτουργικό, όπως τη δυνατότητα για εκτέλεση εφαρμογών Android. Αυτά μαζί με την ευκολία χρήσης που προσφέρουν εδώ και χρόνια τα Windows αποτελούν τα κύρια όπλα των Windows 10 S και το μεγαλύτερο αρνητικό είναι εάν χρειαστείτε κάποια εφαρμογή που δεν υπάρχει στο Windows Store.

 

 

 

 

Photoshop στα Windows 10 S; Sure, οτιδήποτε υπάρχει στο Store!

 

windows-10-s-sandboxed-2-800x420.jpg.d99e5f7d9bffecab2c8de850b7cafbd3.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αν με πείθουν , αν έχεις ένα τέτοιο λάπτοπ γιατί να μη μπορείς οποιαδήποτε εφαρμογή θες; 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τον λόγο που γράφει παραπάνω και δεν το διάβασες φίλε, για κάποιο μικρό παιδί ή έναν εντελώς άσχετο είναι ένας τρόπος να τον κρατήσεις ασφαλή, Δεν μου αρέσει πάρα πολύ αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, FeelsBadMan said:

Δεν ξέρω αν με πείθουν , αν έχεις ένα τέτοιο λάπτοπ γιατί να μη μπορείς οποιαδήποτε εφαρμογή θες; 

 

"Συγκεκριμένα, η Microsoft δεν επιτρέπει την εκτέλεση πολλών εφαρμογών τρίτων στο λειτουργικό, κάτι που έχει γίνει για την διασφάλιση της ιδιωτικότητας των χρηστών, που κατά κύριο λόγο θα είναι μικροί σε ηλικία" (στοχεύουν στον εκπαιδευτικό τομέα).

 

Σε κάθε περίπτωση "όσοι στο μέλλον λάβουν ένα μηχάνημα με 10 S θα μπορούν να αναβαθμίσουν σε 10 Pro έχοντας όλες τις επιπλέον επιλογές διαθέσιμες, αλλά χωρίς την δυνατότητα για downgrade. Το κόστος της αναβάθμισης θα ανέρχεται στα $50, ή δωρεάν μέχρι την τελευταία ημέρα του 2017".

 

19 minutes ago, venisk said:

Δεν μου αρέσει πάρα πολύ αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά.

Απευθύνεται στα laptop που παρέχουν τα σχολεία προς τους μαθητές και σε laptop που παρέχουν γονείς σε παιδιά.

 

Το κακό όμως, πέραν της αποκλειστικότητας του Edge και του Bing, είναι όπως αναφέρεται και παραπάνω ότι "Στη λίστα των μπλοκαρισμένων μάλιστα θα υπάρχουν και πολλά εναλλακτικά/δωρεάν προγράμματα που χρησιμοποιούνται από πληθώρα οργανισμών, εταιριών και φυσικά εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και η μόνη ελπίδα θα αφήνεται στο Windows Store και τις περιορισμένες εφαρμογές του ή σε κάποιο hack που θα ξεκλειδώνει τη δυνατότητα". Δηλαδή μόνο αγορασμένα και εντός του Windows Store, εκτός και αν σπάσεις τη δικλείδα του W10S πράγμα που σημαίνει πως μετά ο μικρός χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει ό,τι θέλει. Αν π.χ. το εκάστοτε σχολείο έχει αναπτύξει κάποια εκπαιδευτική ή άλλη εφαρμογή, τότε αυτή θα είναι δυνατόν να εγκαθίσταται μόνο αν αυτή έχει ενταχθεί στο Windows Store.

Edited by stavros
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now