gdp77

Μπαταρίες για laptop. Από πού;

Recommended Posts

Έχω ένα laptop 4ετίας (ζωή νά 'χει - επιβίωσε και από πτώση ενός ορόφου) ACER 5022. Του είχα βάλει 1GB RAM πριν 2,5 χρόνια και την προηγούμενη βδομάδα βρήκα σε καλή τιμή και του έβαλα και έναν 160άρη δίσκο (ATA - δε βγαίνουν μεγαλύτεροι) γιατί ο παλιός δεν επαρκούσε πλέον (ήταν αργός 4200rpm και κυρίως...γεμάτος).

Το laptop πάει και έρχεται καθημερινά στη δουλειά και παίζει με dual boot Ubuntu / XP. Για τη δουλειά που το χρειάζομαι πάει σφαίρα και άρα δε σκέφτομαι την αντικατάστασή του (εκτός αν - κτύπα ξύλο- παραδώσει πνεύμα κάποιο από τα υποσυστήματά του). Το πρόβλημα είναι ότι μετά από τόσα χρόνια, η μπαταρία του δε μου δίνει πλέον ούτε μία ώρα αυτονομία (γύρω στα 45 λεπτά με normal χρήση). Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω μια καινούρια μπαταρία και να κρατήσω την παλιά ως extra εφεδρεία.

Η αντιπροσωπεία είναι φαρμακείο, άρα αποκλείεται. 128+ΦΠΑ μου ζήτησαν.

Στο internet βρήκα το www.battery24.gr που έχει μπαταρία που ζητάω στα 99 ευρώ.

Ακόμα πιο φτηνός είναι ο Δήσιος ( http://www.batteries.gr ) @ 80 ευρώ.

Στο Γερμανό ρώτησα για αλλαγή των στοιχείων της μπαταρίας, αλλά μου είπαν ότι δεν το κάνουν για μπαταρίες laptop.

Εναλλακτικές λύσεις, ενδεχομένως πιο οικονομικές (αναφέρομαι σε καταστήματα όπως τα παραπάνω) υπάρχουν; Μήπως κάποιο site εξωτερικού;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχεις paypal/εχεις ξαναγοράσει από εξωτερικό? Το ebay δεν είναι μόνο για μεταχειρισμένα, πολλά καταστήματα βγάζουν τα προϊόντα τους στο Ebay. Μπορεί βέβαια να είναι και παλιά. Ωστόσο βάσει αξιολόγησης του εκάστωτε πωλητή μπορείς να κρίνεις και την ακρίβεια των λεγόμενών του. Από όσο θυμάμαι όσα σου ανέφερα είναι από πωλητές με σχεδόν άριστη αξιολόγηση, οπότε αν λέει αχρησιμοποίητο/καινούργιο, ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ξαναγοράσει από εξωτερικό, μόνο όμως από επώνυμα και γνωστά site. Το ebay με φοβίζει. Έψαξα on-line και βρήκα αυτό :

http://www.my-battery.co.uk/laptop-batteries/acer-aspire-5022wlmi.htm#4400mAh

+ μεταφορικά μου έρχεται στα 52-53 ευρώ. Λέω να παραγγείλω...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now