MetallicGR

Νέος αλγόριθμος στο benchmark του CPU-Z

Recommended Posts

Η νέα έκδοση του γνωστού διαγνωστικού προγράμματος ρίχνει παράλληλα τις επιδόσεις στους επεξεργαστές Ryzen καθώς δεν αξιοποιούσε σωστά την FPU τους.

 

 

Όσοι αναβαθμίσατε πρόσφατα στη νέα έκδοση του δημοφιλούς utility και τρέξατε κάποιο benchmark στον νέο σας Ryzen σύστημα θα παρατηρήσατε χαμηλότερα score. Όπως αναφέρει η εταιρία ανάπτυξης CPUID η αλλαγή έγκειται στον νέο αλγόριθμο που τρέχει το benchmark που είναι πιο αποδοτικός και παρουσιάζει πιο σωστά τα αποτελέσματα ειδικά σε πολυπύρηνα συστήματα. Επί της ουσίας το CPU, άσχετα από ποιο μοντέλο είναι θα παρουσιάσει μικρότερο score που είναι έτσι πιο εύληπτο από τον χρήστη.

 

 

 

Αναφέρεται επίσης πως το benchmark έχει γραφτεί στο Visual C++ 2008 χρησιμοποιώντας την ομώνυμη γλώσσα προγραμματισμού ενώ αξιοποιεί τα SSE/SSE2 intructions που βρίσκονται σε κάθε μοντέρνο επεξεργαστή της τελευταίας 15ετίας. Αυτά όσον αφορά την x64 έκδοση του προγράμματος, με την CPUID να δηλώνει πως η 32-bit έκδοση χρησιμοποιεί τα κλασικά x87 instruction που παρουσιάζουν το μισό σχεδόν σκορ από το αντίστοιχο x64.

 

 

 

 

cpuzss4770k.JPG.25c96d2af1428e62a035fd7a46ff784e.JPG

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now