MetallicGR

Κρυογονική... μνήμη από τις Microsoft & Rambus

Recommended Posts

Η συνεργασία των δύο εταιριών που ξεκίνησε το 2015 επέφερε καρπούς όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Rambus, Gary Bronner στο NextPlatform.

 

 

 

Οι δύο εταιρίες, βλέποντας το τέλμα που έχει φτάσει η σύγχρονη τεχνολογία των μνημών την ίδια στιγμή που ο νόμος του Μούρ δείχνει να μην υπάρχει πια, ανέπτυξαν έναν "νέο" τύπο μνήμης προχωρώντας σε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτή των ανταγωνιστών τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν τη σημασία της ψύξης ακόμα και συμβατικού hardware που έχουν οι enthusiasts στα PC τους και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιδόσεων - και η Rambus ευελπιστεί να το καταφέρει μέσω της κρυογονικής μνήμης που ετοιμάζει με τη βοήθεια της Microsoft.

 

 

 

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια για την ανάπτυξη τεχνολογιών για τον τομέα του κβαντικού computing όμως γρήγορα τα πρώτα prototypes βγήκαν στη παραγωγή για εσωτερική φυσικά χρήση και μέσα στο έτος οι δύο εταιρίες θα δοκιμάσουν αντίστοιχες μνήμες σε κβαντικά μηχανήματα. Αυτό όμως δε θα βοηθήσει συμβατικά συστήματα αλλά περισσότερο datacenters όπου τα υποσυστήματα είναι αρκετά πυκνοκατοικημένα στο εσωτερικό των racks ενώ συνήθως βρίσκονται σε κλιματιζόμενα δωμάτια για μέγιστη ψύξη, μιας και τα παραπάνω συστήματα λειτουργούν ασταμάτητα. Η μείωση των θερμοκρασιών, σύμφωνα με την Rambus μπορεί να βοηθήσει τόσο στις συνολικές επιδόσεις, όσο και στην αποδοτικότητα αλλά και το scalability σε αντίστοιχα συστήματα.

 

 

 

rambus.jpg.61369072b971ffd1319b6d60b35c3bf8.jpg

 

 

rambus-supercooling-800x451.png.8969c3a4f79011561e11192e3ca207a1.png

 

 

rambus-datacenter-800x533.jpg.52dac12eb77e4c7b7545019dafeaf163.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now