MetallicGR

Το λειτουργικό Fuchsia OS της Google σε δράση

Recommended Posts

Ένα concept βίντεο του Fuchsia OS που είδαμε πρόσφατα από τη Google εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τις πτυχές ενός νέου και ξεχωριστού λειτουργικού συστήματος.

 

 

 

Το Fuchsia OS αναπτύσσεται με στόχο να αντικαταστήσει κάποια στιγμή το Android, μια ενδιαφέρουσα άποψη και σίγουρα φιλόδοξη εάν λάβουμε υπόψιν την δημοφιλία του δεύτερου τα τελευταία χρόνια. Όπως και το Android, είναι open source και αναπτύσσεται ελεύθερα από τη κοινότητα στο Github ενώ μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανένα concept να τρέχει δείχνοντάς μας τις λειτουργίες και features του.

 

 

 

Αυτό μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, όπου είδαμε το πρώτο demo του νέου λειτουργικού να τρέχει πιθανόν επάνω σε μια συσκευή Android. Το Fuchsia OS μπορεί να τρέξει βέβαια και σε x86-64 hardware και η backward συμβατότητα με τις Android εφαρμογές που χρησιμοποιείται είναι παρούσα και στο εν λόγω λειτουργικό, ένα σίγουρα θετικό feature. Στόχος του Fuchsia OS είναι να προσφέρει ένα seamless χαρακτήρα με όλα τα μενού και τις επιλογές τους διαθέσιμα ακόμη πιο γρήγορα. Οι εφαρμογές τοποθετούνται σε ένα κάθετο καρουζέλ και έτσι η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται με ένα εύχρηστο εφέ. Η βάση του βέβαια είναι το BSD με τη συνεργασία τμημάτων του MIT για τον Magenta kernel αλλά και λίγο.. 3rd party κώδικα από πολλές πηγές.

 

 

 

 

 

fuschia_screenshot_armadillo.jpg.6dd9ea7b1235dd2554902e75e3961f38.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, MetallicGR said:

IA-64 hardware

 

Μήπως εννοείς x86-64, γιατί το IA-64 είναι η αποτυχημένη απόπειρα της Intel για 64bit Instruction Set που υπήρχε μόνο στους Itanium.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now