billymos

4 GB RAM αντί για 8

Recommended Posts

 Καλησπέρα σε όλους..

 

 Οπως καταλάβατε και από το τίτλο, έχω ένα θέμα με τις μνήμες. Είναι 2Χ4 της Corsair (Vengeance) σε MB Asus Hero VII. Το πρόβλημα ξεκίνησε, όταν αποφάσισα να καθαρίσω τους ανεμιστήρες της ψύκτρας του επεξεργαστή και είπα να αλλάξω και θέση στις μνήμες, μιας και σύμφωνα με το manual του κατασκευαστή, οι σωστές θέσεις είναι οι Α2-Β2, ενώ εγώ τις είχα στη Α1-Β1.Και από κει ξεκίνησε το πρόβλημα. Στο πρώτο restart μου έβγαλε error FE πάνω στο πάνελ που έχει η μητρική. Επειτα, τις ξαναέβαλα στη θέση τους, γιατί υπέθεσα ότι κάπου έχω κάνει λάθος. Πράγματι, ξεκίνησε, αλλά βλέπει 4 και όχι 8. Ξανάεβαλα τις μνημες στην Α2-Β2 και περίμενα να μου δώσει το αρχικό error, αλλά τελικά ξεκίνησε κανονικά, αλλά συνεχίζει και βλέπει 4 (και στα BIOS και στα WIN). 'O,τι συνδυασμό και να διαλέξω, τίποτα. 4. ¨Εκανα reset στα BIOS από το κουμπάκι πάνω στη μητρική, τίποτα, πάτησα το κουμπάκι που έχει πάνω για τεστ στις μνήμες, τα ίδια. Το περίεργο ολοκληρώνεται, όταν αποφάσισα να βάλω ένα στικ μνήμης, για να δω ποιά έχει το πρόβλημα. "Οποια και να βάλω, σε όποια θέση και να τη τοποθετήσω, μου δίνει το αρχικό error FE. Αν βάλω τα δύο στικ, οπουδήποτε, δε δίνει λάθος, αλλά δε βλέπει τα 8 gb.

 

 Οι γνώσεις μου σε hardware είναι περιορισμένες και έτσι δε μπορώ να σκεφτώ τί έχει γίνει λάθος. Υπάρχει κανείς εδώ που μπορεί να σκεφτεί κάτι?

 

ΥΓ: Δε ξέρω, αν έχει σημασία, αλλά μαζί με το καθάρισμα της ψύκτρας και την αλλαγή στις θέσεις στις μνήμες, συνέδεσα και το DVDR, γιατί μάλλον από τη μετακόμιση, είχε φύγει το καλώδιο που συνδέεται στη μητρική.

Edited by billymos
Link to comment
Share on other sites

ξέσφιξε τη λίγο την ψύκτρα του επεξεργαστή . Ισως την  έσφιξες πολυ με το κατσαβίδι αν και ποτε δεν σφίγγουμε με το κατσαβίδι αλλα με τα δαχυλα. Παρακαλα μονο να μην την έσφιξες πολυ και στραβωσες τα πιν του ζοκελ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παίζει έντονα αυτό που λέει ο Δημήτρης απο πάνω, χαλάρωσε λίγο την ψύκτρα και βάλε τις μνήμες εκεί που ήταν στην αρχή που γνωρίζεις ότι έβλεπε και τα 8.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Τη ψυκτρα δε τη πειραξα καθολου. Δε σας το εξήγησα καλά. Απλα εχει δυο ανεμιστηρες πανω (Noctua) και τους καθαρισα. 

Οσον αφορα τις μνημες καθαυτο, τις βαζω μια-μια και σε διαφορετικες θεσεις και μου δινει το γνωστο error FE. Αν τις βαλω κατα ζευγος, απλα τις βλεπει για 4 και οχι για 8

Edited by billymos
Link to comment
Share on other sites

Εκανα reset απο το κουμπακι που εχει πανω η μητρικη... Γινεται και απο αλλού; Στα bios δεν είδα reset, μόνο default settings, που το έκανα, αλλά τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε... έχεις κουμπώσει σίγουρα 100% τις μνήμες στις θέσεις τους? Τσέκαρε το γιατί μπορεί να ναι κάτι τόσο απλό και να πεδευεσαι τσάμπα... να κάνει κλίκ!

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε στο bios και δώσε τους ρεύμα manual, είναι πολύ εύκολο αν δεν ξέρεις πες μου μοντέλο μητρικής και μνημών και θα σου εξηγήσω.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα να σου πω να δεις αν υπαρχει και νεο bios η να φλασαρεις το ιδιο ξανα μηπως εχει γινει corrupt bios και εχει τρελαθει.

Για μνημες λιγο δυσκολο να επαθαν ζημια και οι δυο ξαφνικα αλλα ποτε μην λες ποτε.

 

Κατεβασε και τρεξε αυτο μπας και εχει προβλημα ο memory controller του επεξεργαστη

 

https://downloadcenter.intel.com/download/19792/Intel-Processor-Diagnostic-Tool

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, ευχαριστω για το χρονο σας, αλλα εγω, φοβουμενος μη χαλασω τη μητρικη, δεν εσπρωχνα καλα τις μνημες στη θεση τους. Και ενω κλειδωνε μπροστα, πισω δε συνεβαινε το ιδιο...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό σου είπα παραπάνω να είσαι 100% ότι κούμπωσαν, κάτι τέτοια μας κάνουν και  ψαχνόμαστε ώρες χωρίς λόγο :)

 

Παρακαλώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, ολα οκ... Ημουν σιγουρος οτι τις κουμπωνα καλα, τρομαρα μου. Ακουγα κλικ, αλλα κουμπωνε απο τη μια μερια και νομιζα οτι ηταν αρκετο. Αλλα δεν... 

 

Και παλι ευχαριστω

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το έχω πάθει με κάρτα γραφικών πριν 15 χρόνια, φοβόμουν μην την σπάσω τότε και πίστεψε με ακόμα αυτό σκέφτομαι όταν βάζω hw στο pc και λέω κούμπωσε? :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now