4567456

Φτιάχνοντας ένα PC

Recommended Posts

Προς όλους,

 

Τα online παιχνίδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.Αύτο οδηγεί πολλούς ανθρώπους να θέλουν να αγοράσουν pc ώστε να μπορουν να παιζουν από το σπίτι τους .Σε αυτή την ομάδα ανθρώπων ανήκω και εγώ. ΓΙα αυτό τον λόγο θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας ( ξέρω ότι υπάρχουν hardwarades εδώ ) να φτιάξουμε ένα guide για οικονομικό gaming pc.Ο κουμπαράς ο δικός μου είναι γυρω στα 700 .Μόνο για το pc οχι και για οθόνη

Edited by 4567456
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά τότε κάτι γίνεται!

 

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι θέλεις.

 

Μόλις μπορέσεις θα βάλεις άλλη μια ίδια μνήμη που να έχεις 8gb και dual channel, δεν λέει για κανένα λόγο να πάρεις 2x4gb.

 

system 700.JPG

Edited by venisk
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να σου στείλω το καλάθι δυστυχώς δεν γίνεται αυτό, ο ευκολότερος τρόπος είναι να πληκτρολογείς το αριθμό που έχει κάθε προϊόν στο search του eshop και να τα προσθέτεις στο καλάθι.

 

per. 811576 τον αριθμό μόνο και πάει λέγοντας. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία είναι ειλικρινά για χαζούς, πιστεύω ότι μπορείς να τα καταφέρεις άνετα μόνος σου :) Και θα χαρώ να μάθει ακόμα ένας πόσο εύκολο είναι να στήσεις ένα pc!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

1. Προσωπικά ιδίως σε αυτη την κατηγορία τιμής θα πήγαινα σε ryzen πλατφορμα της amd.

 

Ενδεχομένως να έχει ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση συγκριτικά με τους intel (κυρίως λόγω χαμηλότερης συχνότητας), όμως είναι ήδη υπέραρκετη και όχι ελλειμματική για τις απαιτήσεις των παιχνιδιών (μιλώντας για τα οποία, το lol που αναφέρεις σε άλλο θέμα δεν έχει απαιτήσεις).

Απο εκεί και πέρα έχεις μόνο ουσιαστικό πλεονέκτημα. Δηλαδή στην υπάρχουσα πλατφόρμα μπορείς στο μέλλον να βάλεις 8πύρηνο επεξεργαστή (έχοντας έτσι 16 threads), εν αντιθέσει με την πρόταση της intel που μπορείς να φτάσεις μέχρι 4πυρήνες(cores)/8νήματα(threads).

 

Αυτή η διαφορά σου προσφέρει,

  • καλύτερη επεκτασιμότητα = μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του μηχανήματος,
  • γενικευμένη χρήση = μπορείς αργότερα να το χρησιμοποιείς για να κάνεις επεξεργασία εικόνας/βίντεο, όπου εκεί οι πολλοί πυρήνες βοηθούν πολύ,
  • μεγαλύτερη διαθεσιμότητα επεξεργαστικών πόρων = χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.
  • καλύτερη κάλυψη απαιτήσεων σε μελλοντικά παιχνίδια, που θα γράφονται για πολλούς πυρήνες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η intel στην επερχόμενη γενιά πλατφορμών θα ακολουθήσει μια ανάλογη τακτική.

 

2. Τι μέγεθος οθόνης θα χρησιμοποιείς, με τι ανάλυση? Τι ποιότητα απεικόνισης (medium, high, ultra) σε καλύπτει?

 

3. Θα έχεις οπτικό μέσο (dvd, blu ray) ή δεν το χρειάζεσαι? Αν το χρειάζεσαι, βολεύεσαι με εξωτερικό ή πρέπει να είναι οπωσδήποτε εσωτερικό?

 

4. Ο υπερχρονισμός (overclocking) είναι κάτι που σε ενδιαφέρει ή όχι?

 

Το χτίσιμο ενος υπολογιστή σε απαίτηση δεξιοτήτων, είναι σαν να συναρμολογείς lego (τα απλά). Αν σε προβληματίζει στην αρχή, πες στο μαγαζί που θα το αγοράσεις να στο χτίσει, αλλιώς βρες ενα φίλο σου που το έχει ξανακάνει. Θα διαπιστώσεις, όπως είπαν και τα παιδιά, οτι είναι εύκολο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλες σας όλους.

Στο βάθος κυπος (μουζουρακη fanboy)

μπερδευτηκα με την συμβουλη σου πάνω στον κεντρικό επεξεργαστή

δεν έχω αγοράσει ακόμα monitor λογικά θα γοράσω ένα με μέτρια ανάλυση

δεν χρειάζομαι κάποιο οπτικό μέσο

Είχα διαβάσει ότι τα 0.5ghz παραπάνω κάνουν μια μικρή διαφορά .Από ότι διάβασα για το overclocking δεν είναι ένα σημαντικό advantage ενώ είδα ότι έχει κινδυνους για το ίδιο το συστημα

Link to comment
Share on other sites

4567456

 

Σχετικά με την επιλογή επεξεργαστή,

αυτό που εννοώ είναι οτι με την πλατφόρμα της amd στα ίδια λεφτά παίρνεις 4πυρηνο επεξεργαστή με 8threads (4C/8T), με μεγαλύτερη συχνότητα, δυνατότητα υπερχρονισμού και κατόπιν δυνατότητα αναβάθμισης σε 8πυρηνο με 16threads (πχ. Ryzen7 1700).

Στην Intel μπορεις να φτάσεις έως 4πυρήνες/8 threads (7700Κ), ο δε τιμολογιακά αντίστοιχος i5 7400 δεν υπερχρονίζεται, οπότε και το συγκριτικό πλεονέκτημα των intel εξανεμίζεται. Επιπρόσθετα η πλατφόρμα της amd είναι καινούρια (με ότι αυτο συνεπάγεται) και θα υποστηρίζει και την επόμενη γενιά επεξεργαστών. Συνεπώς θεωρώ πως τα amd (σε σύγκριση με τα υφιστάμενα  intel) είναι καλύτερη επιλογή σε βάθος χρόνου.

 

Σχετικά με τις επιδόσεις στα παιχνίδια,

και οι δύο πλατφόρμες υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των παιχνιδιών. Στις περιπτώσεις που τα παιχνίδια δεν εκμεταλλεύονται τους πολλούς πυρήνες, θα σου έλεγα με απλοικό τρόπο ότι οι intel καλύπτουν τις ανάγκες κατά 150%, ενώ τις amd κατά 135%. Όμως και οι 2 είναι πάνω απο 100%. Απο εκεί και πέρα μόνο πλεονεκτήματα θα έχεις με περισσότερους πυρήνες.  Έχε επίσης υπόψιν σου οτι τα μελλοντικά παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται τους πολλούς πυρήνες.

 

Τέλος σου επισυνάπτω ενα υπόδειγμα επιλογής υποσυστημάτων στο χρηματικό πλαίσιο που έθεσες βάσει των αναγκών που περιέγραψες ("μετρια ανάλυση", το οποίο μεταφράζω σε 1920x1080 medium settings).

 

700e pc.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, βάλτε και μια Cooler Master - Hyper 212 EVO, 32 euroλάκια έχει. Δεν ξέρω για τις μαμά ψύκτρες της AMD, αλλά της Intel όταν ανεβάζουν στροφές είναι ενοχλητικές.

Edited by stavros
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now