MetallicGR

Τα games του original Xbox στο PC θέλει η Microsoft

Recommended Posts

Ο Phil Spencer απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως θέλει ο κόσμος να παίζει παιχνίδια και γι' αυτόν τον λόγο η ομάδα του Xbox ίσως φέρει κάποιον emulator για να τρέχει τα games της πρώτης της κονσόλας.

 

 

Όλα αυτά συνέβησαν στην φετινή E3 2017, όπου και το PC Gamer έκατσε με τον Phil Spencer που ηγείται της ομάδας ανάπτυξης του Xbox ο οποίος είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Αρχικά, αναφέρθηκε στο γεγονός πως όλη η ομάδα θέλει με κάποιον τρόπο να φέρει τα παιχνίδια της πρώτης κονσόλας τόσο στο επερχόμενο Xbox One X όσο και στο PC. Μάλιστα δήλωσε πως το emulation από το 360 είναι αρχιτεκτονικά πιο δύσκολο, λόγω του PowerPC επεξεργαστή που είχε στο εσωτερικό, όμως τα πράγματα δείχνουν ελαφρώς πιο απλά με τη περίπτωση του πρώτου Xbox, το οποίο βασιζόταν στην τωρινή x86 αρχιτεκτονική, οπότε και το emulation του δε θα χρειαστεί πολύ κόπο, libraries και χρήματα από τη πλευρά της Microsoft.

 

 

Οι φήμες βέβαια οργιάζουν και με το δίκιο τους, αφού εάν επιβεβαιωθούν, θα έχουμε πλήθος από retro πλέον τίτλους της πρώτης κονσόλας της Microsoft ξανά στο PC.

 

 

In other news, το χειριστήριο του πρώτου Xbox, το οποίο άφησε πολλούς έφηβους δυσαρεστημένους με τις διαστάσεις του ενδέχεται να επιστρέψει τιμητικά μέσα στο έτος για το Xbox One. Η εταιρία που θα το επαναφέρει στη ζωή είναι η Hyperkin Games Inc. η οποία βλέποντας το αρχικό σχέδιο του χειριστηρίου διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του για να το φέρει στη νέα κονσόλα της Microsoft με τη κωδική ονομασία Duke. Το Duke δεν έμεινε στην αγορά αρκετό καιρό αφού η πιο μαζεμένη έκδοσή του, το Controller S έγινε το default που στην ουσία έμεινε μέχρι και το τέλος της κυκλοφορίας της κονσόλας.

 

 

 

microsoft-20.thumb.jpg.4e87ec8501fb0f7f0082cdaecbe0e498.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now