MetallicGR

Mining malware εμφανίστηκε και στο Raspberry Pi

Recommended Posts

Νέο malware που κυκλοφορεί στους αιθέρες του διαδικτύου μπορεί να προσβάλλει και το Raspberry Pi σας, μετατρέποντάς το σε bot που "σκάβει" για bitcoins!

 

 

Με την αναζωπύρωση στον χώρο του bitcoin χάρη στην αύξηση της τιμής του, οι miners έχουν βρει διάφορους τρόπους για να βρουν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ για το συμφέρον τους. Ένας από τους γνωστούς και πλέον λειτουργικούς τρόπους είναι να προσβάλλουν κάποιο σύστημα και να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του για το crunching αριθμών τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν για να τους μετατρέψουν σε ζεστά μετρητά, θεωρητικά.

 

 

Το λιλιπούτειο Pi σύστημα δεν πέρασε απαρατήρητο και σύμφωνα με πηγές, υπάρχει ήδη κάποιο malware που μπορεί να εισέλθει στο σύστημα και να χρησιμοποιήσει αντίστοιχο το hardware του. Λόγω του ανοιχτού λογισμικού που τρέχει, αναφέρεται πως πολλές θύρες μένουν ανοιχτές και προσβάσιμες από την WAN πλευρά κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήποτε με... όχι και τις καλύτερες προθέσεις να προκαλέσει διάφορα προβλήματα.

 

 

Βέβαια λέγεται ότι όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω χαμηλών σχετικά επιδόσεων συστήματα, το κάνουν για διάφορους "περιφερειακούς" σκοπούς και όχι αποκλειστικά για bitcoin mining, όπως δηλώνουν έμπειροι του θέματος.

 

 

 

 

31725a4ce63f.jpg.b9042bf4f986f5ca4c59729095a96fcd.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now