MetallicGR

Firefox 54: Ο πρώτος με multiprocess support!

Recommended Posts

Η Mozilla φέρνει multiprocess support μετά από 8 χρόνια μελέτης και development κάτι που σημαίνει πως ναι μεν η κατανάλωση RAM θα αυξηθεί, όμως θα είναι αρκετά πιο σταθερός browser από πριν.

 

 

Σε σχετικό blog post η Mozilla που αναπτύσσει τον browser αναφέρει μερικούς λόγους για τους οποίους το multiprocess είναι μια αρκετά καλή τεχνική. Όπως και ο Chrome, ο Firefox αρχής γενομένης από τον 54 που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες σπάει τις καρτέλες σε ξεχωριστά processes εντός του λειτουργικού (σημείωση λειτουργεί τόσο σε Windows, όσο και σε Mac/Linux) κάτι που αυξάνει την σταθερότητα του περιηγητή μιας και εάν κάποιο tab κολλήσει, δε θα γίνει το ίδιο σε ολόκληρο το UI. Αντ' αυτού, το main processes Θα έχει τον πλήρη έλεγχο για τα tabs και εάν κάποιο καταρρεύσει, θα ενημερώσει τον χρήστη για να το "σκοτώσει" ή να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία με το reload.

 

 

Το αρνητικό είναι φυσικά η χρήση της μνήμης, αφού η διαδικασία απαιτεί την φόρτωση σε κάθε νέο tab μερικά βασικά APIs για τη λειτουργία και φόρτωση πολλών αντιγράφων θα αυξήσει τη ζήτηση, όμως η Mozilla επισημαίνει πως δε θα φτάνει τη χρήση μνήμης που κάνει ο Chrome.

 

 

Εάν μόλις κάνατε update του Firefox και όχι καθαρή εγκατάσταση, υπάρχει μια επιλογή στο about:config που ονομάζεται dom.ipc.processCount, όπου και εκεί θα ρυθμίσουμε πόσα processes θα χρησιμοποιεί σε περίπτωση που δεν έχει γίνει αυτόματα. Συνήθως καλό είναι να βάλουμε εκεί τους φυσικούς ή τους λογικούς πυρήνες του επεξεργαστή για να δούμε πραγματική διαφορά.

 

 

 

Screen-Shot-2017-06-07-at-3_20.33-PM.jpg.2c9a0c55b1e3d6b292c35b79c7efb1bc.jpg

 

 

FF-54-Launch-Images-Header-Graph-1.thumb.jpg.8ac2e1ba34a64241d02aced93fda978d.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι έχει πάθει όμως μου κολλάει συνέχεια το fb στον firefox σε βαθμό που αναγκάστικα να ανοίγω τον edge δίπλα στο ff γι αυτό το @!#$site!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μαλλον ο core 2  που αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τον φορτωμένο  core 1 θα ειναι τεμπελης....μεχρι να συκωθει...γονατιζει ο core 1 :harhar:.

Ελα πλακα κανω..

Edited by Dimitrios1971
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now