MetallicGR

Ένα απλό URL hover on εγκαθιστά malware στο PC!

Recommended Posts

Είναι αλήθεια ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει γίνει αρκετά έξυπνο τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό που μπορεί κάλλιστα να εντυπωσιάζει και ο τρόπος λειτουργίας του.

 

 

Βέβαια, το ίδιο εντυπωσιακά μπορεί και τα αρχεία μας να κάνουν φτερά μαζί τους και πολλά προσωπικά μας δεδομένα, κάτι που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε. Όμως με το malware να έχει γίνει δραματικά πιο έξυπνο από το παρελθόν, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Παράδειγμα αποτελεί ένας νέος τύπος malware που εμφανίστηκε και μπορεί να εγκατασταθεί με ένα απλό hover on στο link που μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο legit attatchment στο email μας.

 

 

Βέβαια το γεγονός ότι θα βρίσκεται σε κάποιο attatchment καθησυχάζει κάπως τα πράγματα όμως ένα λάθος hover on εντός του attatchment που ίσως ανοίξει ο χρήστης είναι αρκετό για να φορτωθεί στο μηχάνημα σε χρόνο dt! Οι χρήστες που μπορούν να τη πάθουν από το συγκεκριμένο malware είναι όσοι χρησιμοποιούν τη σουίτα Office πριν από την έκδοση 2010, όπου η Microsoft δεν απέτρεπε την εκτέλεση scripts από PowerPoints και έγγραφα Word.

 

 

 

59479d41b7902_HoveringOverLinksCanInstallNewMalware.jpg.d2089848ecb1f870ffd6b2996457bde5.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now