MetallicGR

Στελέχη της Apple μιλούν για την εποχή του 1ου iPhone

Recommended Posts

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη - ντοκιμαντέρ ήρθε από την Wall Street Journal στο οποίο πρώην στελέχη της Apple αναφέρουν την εποχή όπου μηχανικοί και άνθρωποι κλειδιά της εταιρίας άφηναν τα πάντα για χάρη ενός "μυστικού πρότζεκτ".

 

 

Το project Purple όπως ονομαζόταν το original iPhone βρισκόταν σε ανάπτυξη για μερικά χρόνια, όμως η Apple είχε θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά, όπως δηλώνουν οι Scott Forstall, Tony Fadell και Greg Christie. Συγκεκριμένα η οθόνη του πρώτου ουσιαστικά smartphone που κυκλοφόρησε αποτελούσε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της συσκευής και οι μηχανικοί είχαν για πρότυπο το iPod, όμως φυσικά το σχέδιο δεν έβγαινε με τόσο μικρή οθόνη.

 

 

Όπως αναφέρουν εκείνη τη περίοδο, ο Steve Jobs έψαχνε διακαώς νέες τεχνικές για να ενσωματώσει τηλεφωνικές δυνατότητες στη συσκευή (που στο μυαλό των μηχανικών έμοιαζε με iPod) και αυτό που δε σκέφτηκε κανείς, ήταν μια οθόνη που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, ένα concept που σήμερα θεωρείται δεδομένο σε κάθε μοντέλο που κυκλοφορεί. Συνεχίζοντας, ο Jobs ανέφερε στον Fadell πως "αυτό ίσως λύσει τα προβλήματά μας". Αυτά καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη σχεδίαση του iPhone μπορείτε να δείτε στο βίντεο, αλλά και σε ένα άρθρο του The Verge εδώ.

 

 

 

58165_03_apple-talks-designing-touchscreen-iphone.jpg.31cf871d24694f8a7b91422e8cca2163.jpg

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now