kain9951

Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware σε PC

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, και συγχαρητήρια για την υπέροχη κοινότητα που έχετε φτιάξει!

 

Aντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το PC μου εδώ και καιρό, συγκεκριμένα από τότε που το προτοέστησα ( Οκτώβρη 2017).

Συγκεκριμένα, έχω πολλά crashαρίσματα σε παιχνίδια, πλοήγηση στο internet και φυσικά πολλά-πολλά BSOD. Το σύστημα αρχικά αποτελούταν από:

Asrock B150-Pro4

Intel I5-6500

Kingston HyperX Fury 8gb-2133MHz

Sandisk SSD Plus 240gb 

Seasonic M12II 520W

 

 Αρχικά το πήγα σε έναν τεχνικό, με την ιδέα ότι λογικά το έστησα λάθος και στράβωσα κάποιο pin της μητρικής. Τελικά δεν είχα στραβωμένα pins, η λειτουργικότητα των parts του φαινόταν καλή επομένως "έριξε" την ευθύνη στο λειτουργικό σύστημα (Windows 10) και τα συνεχόμενα updates του. Δεδομένου ότι δεν είχε ανταλλακτικά parts δεν μπορούσε να κάνει περαιτέρω έλεγχο.

 Το παίρνω πίσω, απενεργοποιώ τα updates και το σύστημα συνέχισε τα ίδια, σαν να μην πέρασε μια μέρα ( συγκεκριμένα σαν να μην μου έφυγε το 50ρι απο την τσέπη).

 

 Επισκέπτομαι 2ο τεχνικό, του εξηγώ το πρόβλημα, του είπα ότι υποψιάζομαι προβληματική motherboard, το τσεκάρει και αυτός ( έχοντας δικά του parts) και με ενημερώνει ότι όντως είναι μητρική. Αγοράζω μια φθηνή μητρική μέχρι να στείλω την άλλη για RMA (συγκεκριμένα μια Gigabyte S2PV Rev 1.0), την κουμπώνει, τον παραλαμβάνω, και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Επικοινωνώ με τον τεχνικό, που δίνει να δοκιμάσω μια άλλη RAM και ένα άλλο τροφοδοτικό, και πάλι όμως δεν είναι διαφορά. 

 Δεδομένης μιας προσφοράς στο Amazon αγόρασα και μια RX480 ( Asus Dual 4gb), η οποία ψιλοδιόρθωσε τα crashαρίσματα των γραφικών που είχα όταν δούλευα αποκλειστικά με τα ενσωματωμένα. Το ξαναπάω στον 2ο τεχνικό, το ξανατσεκάρει βάζοντας δικά του parts στο δικό μου και τούμπαλιν, και μου είπε ότι δεν μπορεί να βρεί το πρόβλημα.

 Υποψιαζόμουν και τον επεξεργαστή, αλλα απο την μία περνάει όλα τα stress test χωρίς να εμφανίζει πρόβλημα, και απο την άλλη ο τεχνικός τον δούλεψε στο δικό του σύστημα με κάνοντας editing χωρίς να του εμφανίσει πρόβλημα.

 

 Στα ενδιάμεσα των επισκέψεων έχω κάνει αμέτρητα format, stress test, και έχω ψάξει πάρα πολύ στο web για ανάλογα προβλήματα αλλά δεν έχω βρεί λύση.

 

 Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι κάνω σε αυτή την περίπτωση. Τα ξηλώνω όλα, και πάω για καινούργιο σύστημα;

 

 Ευχαριστώ εκ΄των προτέρων, και με συγχωρείτε για το σεντόνι.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, kain9951 said:

Καλησπέρα παιδιά, και συγχαρητήρια για την υπέροχη κοινότητα που έχετε φτιάξει!

 

 

 

Καταρχίν ερώτηση.

 

Σου συμβαίνει ΜΌΝΟ όταν παίζεις παιχνίδια;

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, kain9951 said:

Μου συμβαίνει και όταν κάνω browsing, και γενικά οποιαδήποτε διεργασία στον υπολογιστή.

 

Ωραία,καταρχίν ξεχνάς τους τεχνικούς που ήσουν και σε έφαγαν λεφτά.

 

Από εκεί και πέρα,πας με σειρά.

 

1. Δοκιμάζεις Memtest τουλάχιστον 1 μέρα από Hirens boot

2. Δοκιμάζεις prime95 τουλάχιστον 2-3 ώρες ώστε να είσαι σίγουρος ότι σε full stress επί ώρα δεν πάει κατά δι@όλου

3. Δοκιμάζεις με σκέτο stick - live cd , βγάλε τον σκληρό δίσκο.

4. Τσέκαρε και έλεγξε τα ρεύματα σου

5. Δοκιμάζεις με άλλο λειτουργικό κατέβασε κάποιο νέο .iso και πέρνα το με usb stick

6. Δοκιμάζεις και ένα update το bios της μητρικής μήπως και...

7. Δοκίμασε και χωρίς κάρτα γραφικών με την Onboard.

8. Τσέκαρε τα log του bios error https://bluescreenview.en.softonic.com/

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει όλα τα παραπάνω, εκτός απο το να τσεκάρω τα ρεύματα, τα οποία κοιτώντας τα πριν λίγο, παρατηρώ μερικές μικρές διακυμάνσεις στα volts του cpu core οπου με απλό browsing μπορεί να πάει o cpu core απο τα 0.4V στα 0.7 με την μία.

Link to comment
Share on other sites

Το πιθανέστερο είναι η RAM.

Και παίζει να είσαι σε περίπτωση που δεν θα βρίσκει τα errors το memtest.

 

Θα ξεκινούσα βάζοντας την/τις μνήμη/μνήμες σου σε άλλο PC που δουλεύει κομπλέ και θα τέσταρα games + browsing για crash.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς έχω δοκιμάσει και τα 2 χωρίς επιτυχία. Ο τεχνικός, μου είχε δώσει ram stick και PSU να δοκιμάσω, το πρόβλημα παρέμενε το ίδιο, οπότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

Link to comment
Share on other sites

κανε ενα default bios να ειναι ολα σε αρχικες ρυθμισεις κ αν το ξανα κανει δοκιμασε να ριξεις την συχνοτητα κ τα timings της μνημης.. αν δν σου κανει κοπο δοκιμασε να την βαλεις σε αλλο σλοτ

Edited by FarmaS
Link to comment
Share on other sites

Το έχω κάνει αρκετές φορές φίλε FarmaS, όπως επίσης και έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα slots και στις 2 μητρικές. Δυστυχώς τίποτα..

Link to comment
Share on other sites

  1. Εγκατάσταση win σε άλλον σκληρό έχεις δοκιμάσει ?
  2. Τα win είναι genuine ?
  3. Έχεις περασμένο κάποιο antivirus ?
  4. To system file checker το έτρεξες ?
  5. Οι drivers είναι updated από τους αντίστοιχους κατασκευαστές ?
Edited by stavros
Link to comment
Share on other sites

Έχω δοκιμάσει clean install σε άλλους 2 σκληρούς, μόνους τους στο σύστημα, και με καινούργια sata καλώδια, μήπως έπαιζε εκεί θέμα. Τα Windows ναι, είναι genuine. Έχω κάνει πάρα πολλά clean install, σε μερικά απο αυτά δοκίμαζα με 3d party antivirus (avast), αλλα και πάλι είχα τα ίδια θέματα. Στα τελευταία format δεν έχω περάσει κάποιο άλλο antivirus. Το sfc το έχω τρέξει άπειρες φορές. Τέλος, έχω δοκιμάσει τα πάντα απο εγκατάσταση drivers, απο το να τους κατεβάσω απο την σελίδα του κατασκευαστή, απο το να αφήσω τα windows να τραβήξουν μόνα τους αυτούς που θέλουν, να κατεβάσω παλαιότερους drivers απο την σελίδα του επεξεργαστή και μετά να αφήσω τα Windows να κάνουν μόνα τους το update, etc. Τζίφος..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ε τι παραλογα ειναι αυτα.. ολα τα δοκιμασες βρε πασα μου κ παλι συνεχιζει..

4 απο τα 5 bsod π ανεβασες δειχνουν οτι ειναι απο μνημη αλλα παρολαυτα τα προβληματα δεν σταματανε

 

για τσεκαρε μια αυτο να δουμε αν τουλαχιστον μπορουμε να ελατωσουμε ορισμενα bsod

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2084584/page-fault-paged-area-bsod.html

Link to comment
Share on other sites

clear CMOS έκανες? δοκίμασε το.
επίσης. προσπάθησε να τρέξεις το pc χωρίς κάρτα γραφικών? με την ενσωματωμένη που έχει ο CPU? 
 

Edited by ChameZX
Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει clear CMOS και στις 2 μητρικές που έχω για το σύστημα. Η κάρτα γραφικών είναι σχετικά πρόσφατη αγορά, για κανένα 6μηνο έτρεχε μόνο με την ενσωματωμένη (HD530), με τα ίδια προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Μια τελευταία ιδέα..εχω μια υποψια οτι ισως φταιει η γραμη του ιντερνετ σου η ο ρουτερ να εχει καποιο προβλημα και σου κατεβαζει χαλασμενα αρχεια. Σπανιο φαινομενο αλλα υπαρκτο. Ισως να ειναι και ο καποιος εσωτερικος δισκος με αποτελεσμα να σου εχει καποιο ελαφρώς αρχεια ψιλοκατεστρεμενα αλλα λειτουργικα με παρενέργειες με αποτελεσμα το συστημα σου να τρελαίνετε και να σε τρελαίνει 

 

Ειναι λιγο χρονοβορα αλλα ισως ληση το προβλημμα σου

 

λοιπον θα χρειαστεις καποιο εξωτερικό δίσκο και 2 στικακια..

 

Με τον εξωτερικο δισκο και το στικακι πας σε καποιο γνωστο σου και κατεβαζεις ολα τα τρχαντιρια (Drives) για τον υπολογιστη σου και το τελευταίο bios με απενεργοποιημένο το antivirus . Στο 1 στικακι το Bios και κάνεις αναβάθμιση την μητρική. Bacup απο τους δισκους του υπολογιστή σου στα βασικα αρχεια σου εννοείτε οτι θα εχει παρει πριν προχωρήσεις στην διαδικασία . Θα φορμαρεις τους δισκους σου του υπολογιστή σου με αργο φορματ και οταν τελιωσεις θα διαγραψεις  τον ενα disko ξανα (reset partition) και θα τον συνδεσεις στην αρχη μονο για την εγκατασταση των windows. Θα εχεις αποσυνδεσει και οτι αλλο περιφεριακο εχεις. Πχ DVD η BL Storage. Στο δευτερο στικακι -να ειναι 8 GB- Θα εχεις κατεβασει μεσου του προγράμματος Win 10 Media Creation Tool το windows 10 της ανάλογης εκδοσης που χρησιμοποιεις με το οποιο θα κανεις εγκατασταση. Τα βασικα τα ξερεις. Οταν τελιωσεις συνδεσε τον δευτερο δισκο σου και κατοπιν ολα τα περιφεριακα σου αρχιζοντας απο το/τα DVD η BL Storage. οταν τελιωσεις συνδεσε τον εξωτερικο σου δισκο και περνα πρωτα απο κει τους drives. Κανε μερικα τεστ και δες την λειτουργικότητα του υπολογιστή σου. Αν δεις οτι ολα πανε καλα επανεφερε και τα τπολοιπα αρχεια σου απο το bacup.

 

Επλιζω να ειναι η λυση στο προβλημα σου και να ξεμπερδεψεις μια και καλη...

Edited by Dimitrios1971
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε Δημήτρη! Δυστυχώς δεν ευθύνεται τίποτα απ΄όλα αυτά, μιας και έχω περάσει με διαφορετικά usb flash sticks σε 3 διαφορετικούς δίσκους, καθώς και έχω χρησιμοποιήσει Ubuntu μέσω live usb οπου εμφάνιζε τα ίδια προβλήματα και εκεί.

 Το πρόβλημα είναι 100% hardware, δυστυχώς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now