billymos

Acer revo R1600 και Linux

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους...

 

 Εχω ενα Acer revo R1600 αναβαθμισμενο με 4 gb ram μνημη, ssd δισκο και win7 32 bit... Βρισκεται στο σαλονι του σπιτιου και χρησιμοποιειται μονο για να κατεβαζει ταινιες απο τα διαφορα torrents sites και για να τις βλεπω στη συνεχεια στη τηλεοραση του σαλονιου ή για να βλεπουμε φωτογραφιες. Δουλευει σχεδον 24/7 και η αληθεια ειναι οτι σερνεται. Μπορει να βλεπεις ταινιες μια χαρα σε FHD, αλλα, αν ανοιξεις το google chrome, πχ, καληνυχτα......... Γενικα, ειναι πολυ αργο..

Σκεφτηκα λοιπον, μιας και η χρηση του ειναι συγκεκριμενη, να του περασω linux. Δεν εχω ασχοληθει ποτε με αυτο το OS, αλλα διαβαζω δεξια-αριστερα οτι ειναι πιο ελαφρυ απο τα win και πιστευω οτι, ακομα και για εναν αρχαριο σα και μενα και για τη δουλεια που το θελω, δε θα ειναι προβλημα. Εστω και για μια πρωτη γνωριμια μαζι του..

Πιστευετε οτι θα βοηθησει το ταλαιπωρο το acer? Θα τρεχει πιο γρηγορα? Αξιζει η προσπαθεια? Και αν ναι, ποια εκδοση να περασω?

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας..

Link to comment
Share on other sites

Γενικά οι διανομές gnu/Linux είναι ελαφριές, αλλά πάντα εξαρτάται και από την εκάστοτε. Μιας και δεν έχεις ξανά-ασχοληθεί, θα σου πρότεινα Linux Mint + xfce.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now