BlackFox

Καινούριο PC Build

Recommended Posts

Καλησπέρα στο community του hwbox! Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι!
Μετά από αρκετά χρόνια (6 για την ακρίβεια) υπομονής και επιμονής, και έχοντας ένα laptopακι ως άλλη "μεθαδόνη", μάζεψα αρκετά χρήματα (πιστεύω) για να φτιάξω το πολυφαντασιωμένο μου pc. Γνωρίζω κάποια βασικά από PC Hardware αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο και εκεί θέλω και την βοήθειά σας. Εκ των προτέρων να αναφέρω ότι σκοπός του συγκεκριμένου pc θα είναι το gaming σε max επιδόσεις κατά προτίμηση 4Κ αλλά θέλω να πειραματιστώ και σε streaming/video editing/utubing. Το budget κυμαίνεται στα 1500 με 1800 € (max στην ανάγκη 2000€). Σε αυτά τα λεφτά θα συμπεριλαμβάνεται ΜΟΝΟ ο πύργος όλα τα υπόλοιπα θα είναι extra αλλά και προτάσεις στα περιφερειακά (κυρίως οθόνη 4Κ) θα εκτιμηθούν δεόντως! Λειτουργικό σύστημα υποθέτω θα βάλω Windows 10 εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόταση. Θα ήθελα να συναρμολογήσω τον υπολογιστή μόνος μου με τη βοήθεια κάποιου φίλου που να ξέρει ώστε να μάθω και εγώ. Μένω Αθήνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα. Τώρα όσον αφορά σε ιδιαίτερες προτιμήσεις θα ήθελα το pc μου να έχει λευκό θέμα και φυσικά δεν θα με χάλαγε rgb που να δένει ωραία με το λευκό χρώμα. Να ξεκαθαρίσω ότι σκοπεύω, συνεκτιμώντας και τις προτάσεις σας να το αγοράσω μες τον μήνα, συν ότι επειδή θα κάνω την ''κ@ύλα'' μου δεν με πειράζει να ξεφύγω λίγο από το budget χάριν ποιότητας! Νομίζω πως δεν ξέχασα κάτι για την ώρα, για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις μη διστάσετε να μου ζητήσετε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι!!!

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά και σε σένα!

 

Βλέπω σενδιαφέρει το editing, οπότε στη θέση σου θα πήγαινα σε Ryzen 1700. Δε νομίζω πως αξίζει να δώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου για παρόμοιες επιδόσεις με κάποιον αντίστοιχο της Intel. Σε 4K που στοχεύεις από την άλλη είναι εύκολη η λύση. Ψάχνεις για μια custom GTX 1080 Ti (καμιά MSI ή GIGABYTE, τουλάχιστον με αυτές έχω περάσει μερικές ώρες) μαζί με 32GB RAM (μέχρι 2400 MHz αν θες να γεμίσεις όλα τα DIMM slots της μητρικής ανάλογα βέβαια και το μοντέλο) για να μη ξεμείνεις κυρίως σε rendering σενάρια χρήσης.

 

Σε ένα Ryzen build δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την Crosshair VI Hero, σίγουρη λύση και απροβλημάτιστη όσο την είχα για περίπου 1 μήνα. PSU μέχρι 750-850W δε χρειάζεσαι κάτι τρελό για το σύστημα, ζήτημα είναι να φτάσει 450W σε Load.

 

Κουτί ίσως κάποιο MasterBox 5 που βγαίνει και σε λευκό με μαύρη φιμέ πρόσοψη για να τονίσεις αν θες το εσωτερικό. Μετά πας σε κάποιο της Corsair (Carbide Clear 600C) που φαινομενικά έχει περισσότερους χώρους και ευκολίες αλλά έχει τη διπλάσια τιμή. Υπάρχει και η Phanteks και η BeQuiet που έχουν πολύ καλή ποιότητα, αλλά αυτό το αφήνω σε σένα, είναι κυρίως τι σαρέσει εμφανισιακά. :P

 

Άδειες Windows 10 βρίσκεις σε κλειδάδικα με ένα 20ρικο και είναι λετζίτ, εγώ από εκεί έχω.

 

Για RGB μπορείς να δοκιμάσεις τη ταινία με το κοντρόλ της Deepcool.  Σου δίνει δύο μαγνητικές λεντοταινίες που συνδέονται με ένα μόλεξ. Έχουν δυνατό γενικά φωτισμό και IR ματάκι για να αλλάζεις χρώματα. Δυστυχώς έχει συγκεκριμένους συνδυασμούς χρωμάτων αλλά και πάλι είναι οκ.

 

Αυτά, για οθόνη δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο νου μου. :D

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλό καλοκαίρι φίλε,

 

Πρόσφατα μου έφερε φίλος σύστημα 2k ευρώ με ryzen 1700x 32gb ram αλλά δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω και πολύ γιατί ή 1060 που είχε πάνω είχε πρόβλημα μέχρι που δεν έδωσε ποτέ ξανά σήμα. Φαίνεται ότι είναι πολύ δυνατό και δεν έχει επαφή με τα "@!#$" που έβγαζε τα προηγούμενα χρόνια..

 

Θέλει καλή δυνατή ψύξη, default με noctua στο bios βαράει 40c με a/c στους 25c οπότε αν μπορείς να βάλεις aio θα ναι καλύτερα!

 

1080ti για 4k είναι μονόδρομος, προτίμησε την msi...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχει offset η AMD γιαυτό γράφει 40. Κανονικά έχει απόκλιση (προς τα κάτω) κανένα 15άρι βαθμούς. Η ASUS στο bios σου δίνει και τρόπο να πειράξεις το Offset για να μη σε απασχολήσει ξανά που είναι κουλ αλλά εάν έχεις τρόπο να καλιμπράρεις τη θερμοκρασία με κάποιο εξωτερικό probe (ξέρω χρονοβόρο ίσως) κάντο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Oh, το G2A είχε μέχρι πρότινος, αλλά τώρα δε βρίσκω, damn! :P

Για το site που έβαλες δε ξέρω. Πάντως το kinguin το είχα εκτός της λίστας, δε το έχω δοκιμάσει σε κάτι τόσο λεπτό όπως μια άδεια windows.

 

Εναλλακτικά κοίταζα και αυτό, αν και έχουν πχ τα Pro με 43 δολάρια. https://www.reddit.com/r/microsoftsoftwareswap/

Link to comment
Share on other sites

Παίδες καταρχάς να ευχαριστήσω όλους για τις γρήγορες και κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας! Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στις απαντήσεις σας αλλά να διευκρινίσω ότι τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον δεν νομίζω να κάνω χρήση overclocking κυρίως γιατί δεν γνωρίζω και δεν έχω χρόνο να μάθω! Τα 32 gb ram μήπως είναι υπερβολή; Τα 16 δεν είναι αρκετά νομίζετε; Μία λεπτομέρεια να σημειώσω ότι θέλω να έχω bluetooth. Με καλύπτει η προτεινόμενη μητρική; Τέλος όσον αφορά στο θέμα του ήχου θα χρειαστεί να πάρω ξεχωριστή κάρτα ή πάλι καλύπτομαι από την μητρική; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Καλησπέρα!

Link to comment
Share on other sites

On 4/7/2017 at 10:46 AM, MetallicGR said:

Γεια χαρά και σε σένα!

 

Βλέπω σενδιαφέρει το editing, οπότε στη θέση σου θα πήγαινα σε Ryzen 1700. Δε νομίζω πως αξίζει να δώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου για παρόμοιες επιδόσεις με κάποιον αντίστοιχο της Intel.

 

 

1 hour ago, MetallicGR said:

Οπότε εφόσον δε θα εκμεταλλευτείς την Hero πας σε κάτι φθηνότερο εξοικονομώντας χρήματα.

 

Μήπως μπερδεύτηκες ? το φθηνότερο είναι Z270 και προϋποθέτει intel cpu.

 

17 hours ago, BlackFox said:

Μία λεπτομέρεια να σημειώσω ότι θέλω να έχω bluetooth. Με καλύπτει η προτεινόμενη μητρική; Τέλος όσον αφορά στο θέμα του ήχου θα χρειαστεί να πάρω ξεχωριστή κάρτα ή πάλι καλύπτομαι από την μητρική; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Καλησπέρα!

 

Για bluetooth μπορείς να βάλεις είτε m.2 είτε pcie κάρτα είτε να πάρεις ένα μοντέλο με WI-FI AC (όπως αντίστοιχο ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC)) είτε να πας σε usb adapter.

 

17 hours ago, BlackFox said:

Τέλος όσον αφορά στο θέμα του ήχου θα χρειαστεί να πάρω ξεχωριστή κάρτα ή πάλι καλύπτομαι από την μητρική; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Καλησπέρα!

 

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. Θα βάλεις ακουστικά, ηχεία ? Οι περισσότερες αν όχι όλες οι μητρικές είναι πολυκάναλες, από εκεί και πέρα αν δεν σε ικανοποιούν οι επιδόσεις/αποδόσεις του ήχου μπορείς να πας σε επιπλέον κάρτα. 

 

On 3/7/2017 at 9:29 PM, BlackFox said:

Τώρα όσον αφορά σε ιδιαίτερες προτιμήσεις θα ήθελα το pc μου να έχει λευκό θέμα και φυσικά δεν θα με χάλαγε rgb που να δένει ωραία με το λευκό χρώμα.

 

Όσον αφορά στο RGB, να καταλήξεις πρώτα σε ΜΒ, GPU, Fans, ψύκτρα cpu και κουτί και μετά δες αν χρειάζεσαι led ταινία. Αν τα προηγούμενα που θα διαλέξεις έχουν rgb φωτισμό τότε αυτός ενδέχεται να είναι αρκετός.

 

Edited by stavros
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, asder said:

 

Τόσο έχει και η Crosshair VI Hero (χωρίς Wi-Fi AC). Μήπως είναι καλύτερα να πάει σε κάτι πιο φθηνό όπως αυτή που πρότεινε ο @MetallicGR και να πάρει ένα bluetooth usb adapter με κανένα 10ευρω ? Ούτως ή άλλως ο φίλος @BlackFox γράφει ότι "τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον δεν νομίζω να κάνω χρήση overclocking κυρίως γιατί δεν γνωρίζω και δεν έχω χρόνο να μάθω! "

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παίδες καταρχάς να σας ξαναευχαριστήσω όλους πρέπει να σημειώσω ότι εδώ και κάποιες μέρες έχω ποστάρει σε αρκετά ελληνικά gaming forum και χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια των υπολοίπων, το συγκεκριμένο έχει ασχοληθεί με το ζήτημά μου σαν να είναι δικό σας, νομίζω αυτό δείχνει πολλά για το community αλλά και συνολικά για την προσπάθεια και την ποιότητα του hwbox. Πέρα από αυτό, και επειδή απότι καταλαβαίνω από την όλη κουβέντα ως νέος σε όλο αυτό ότι το σημαντικότερο είναι ο επεξεργαστής και κατ' επέκταση η μητρική, αφενός σίγουρα με τις διεργασίες που σκέφτομαι να κάνω θα χρειαστώ όσο περισσότερο cpu power αφετέρου για oc τουλάχιστον στο παρόν δεν έχω πολύ χρόνο. Ωστόσο αν όπως λέει ο φίλος asder για να πετύχω ένα μέτριο-ικανοποιητικό oc μπορώ να το κάνω και με ένα κουμπί δεν θα με χάλαγε η ιδέα καθόλου, είναι κάτι που είμαι διατεθειμένος να κάνω. Άλλωστε στο μέλλον δεν αποκλείω να ασχοληθώ περισσότερο αλλά στο παρόν σίγουρα δεν έχω αρκετό χρόνο όπως είπα. Δεν ξέρω αν σας βοηθούν καθόλου αυτά που λέω στην πρότασή σας κάνω ό,τι μπορώ για να σας βοηθήσω να προσαρμόσετε τις προτάσεις σας σε αυτά που θέλω. Ένα άλλο παιδί σε άλλο φόρουμ, χωρίς τεκμηρίωση μου είπε ότι γενικά έχει ακούσει οι amd  σε ''αφήνουν'' σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα δεν ξέρω αν έχει δίκιο. Περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Κακό αυτό, γιατί ακούς διαφορετικές απόψεις χωρίς να γνωρίζεις τι είναι σωστό και τι λάθος, εντάξει δεν λέω για πράγματα όπως αυτό το σε αφήνει το cpu...  μην μπερδεύεις όσα διαβάζεις εδώ με ότι σου λέει κάποιος που μπορεί να μην έχει ανοίξει καν το πλαϊνό του κουτιού του να δει τι έχει μέσα. 

 

Oc με ένα κουμπί δεν ξέρω αν θα κάνεις αλλά είναι πολύ εύκολο για όλους σχετικούς και άσχετους.

 

Ζύγιαζε οτι ακούς και βάζε πάντα την λογική μπροστά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, BlackFox said:

Ένα άλλο παιδί σε άλλο φόρουμ, χωρίς τεκμηρίωση μου είπε ότι γενικά έχει ακούσει οι amd  σε ''αφήνουν'' σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα δεν ξέρω αν έχει δίκιο

Και που πάνε; Φεύγοντας αφήνουν και τα κλειδιά και της κάρτες;

 

Χωρίς πλάκα τώρα, πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να καταφέρεις να κάνεις έναν επεξεργαστή να σε "αφήσει", σε μητρικές το κάνεις ποιο εύκολα, αλλά και εκει έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.

Γνωστός μου έχει AMD απο το 2007 και ακόμα λειτουργεί, το ίδιο και για intel. Είναι να μην σου κάτσει η στραβοί,

Τέλος κανε το overclocking όταν θα εχεις διαβάσει αρκετά για την πλατφόρμα που θες να κάνεις το overclock, και άρχισε το όταν θα εχεις πολύ χρόνο να ασχοληθείς γιατί είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο, διάβασμα και αρκετό πείραγμα στης ρυθμίσεις για να πάρεις το 110%.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now