MetallicGR

Το ιστορικό πληκτρολόγιο IBM Model F ξανά στη παραγωγή

Recommended Posts

Μετά από 30 χρόνια, ένας ιδιώτης έστησε ολόκληρο εργοστάσιο στη Κίνα και κατασκευάζει τα ιστορικά πληκτρολόγια Model F, από τα πρώτα μηχανικά της εποχής.

 

 

Το μακρινό 1981 τα Model F ήταν τα πληκτρολόγια της IBM που έρχονταν μαζί με τα συστήματά της και τα οποία κόστιζαν ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα $600 μιας και θεωρούνταν είδος πολυτελείας σε έναν κόσμο όπου δεν γνώριζε κατά που βάδιζαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η σχεδίαση μπορεί να θυμίζει τους τωρινούς Cherry MX όμως οι τότε buckling spring διακόπτες της IBM είχαν ένα ξεχωριστό clicky τόνο αλλά και feedback που απαιτούσε μεγαλύτερη πίεση για την ενεργοποίηση.

 

 

Ο Joe Strandberg, ηγήθηκε πρόσφατα της προσπάθειας να φέρει ξανά στη μόδα το Model F και το κατάφερε επενδύοντας $100.000 στο στήσιμο ενός εργοστασίου στη Κίνα για τη κατασκευή αυτών των πληκτρολογίων, δίνοντας φυσικά και μια μοντέρνα νότα. Σημειώνεται ότι ακόμη και οι διακόπτες είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό σχέδιο ενώ ο Joe παράγει όχι μόνο το κλασικό Model F αλλά και πιο compact πληκτρολόγια με 60 φερ' ειπείν πλήκτρα για LAN καταστάσεις και μπορείτε να τα βρείτε στο σχετικό site του. Οι τιμές δεν είναι εύπεπτες αφού ζητάει περίπου $350 το τεμάχιο, άσχετα με το πόσο έκανε κάποτε, είναι ένα υψηλό ποσό για το σήμερα.

 

 

 

 

F62-F77-Keyboards-1.thumb.jpg.1798fc236cbfaa6f6620f0eccc31efd6.jpg

 

 

 

gallery-1499284560-key-patent1-640x171.jpg.513c470accbf543a94507bd93ac591ec.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει καμιά σχέση με τα model F. Άπλα τα model M/F τα φτιάχνει η unicomp και είπαν να κλέψουν λίγο hype μήπως και πουλήσουν τίποτα. Τα κανονικά model F είναι τεράστια.

Εδώ και ένα αυθεντικό ως προς το design model F. 105$ όχι κάτι εξωφρενικό.

 

Custom πληκτρολόγια με  buckling spring είναι. Πολύ ωραία ιδέα μιας και τα buckling έχουν τελείως διαφορετική αίσθηση από τα cherry, και καιρός ήταν να τα βγάλει κάποιος σε πιο μικρό μέγεθος.

 

Αλλά με ψεύτικο marketing και 350$ τιμή, δεν τους αξίζει ούτε δολάριο. Θα μπορούσαν να ζητήσουν απτήν unicomp να τους πουλήσει τα switches αφού μόνο αυτοί τα έφτιαχναν ως τώρα και να τα βάλουν σε custom σασί. 

 

Θα περιμένουμε να το κάνει στο μέλλον κάποιος άλλος καλύτερα.

0/10 nothing to see here, move along.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now