MetallicGR

Raspberry Pi Καταγράφει Σεισμούς Real Time!

Recommended Posts

Μια ομάδα δημιουργών έφτιαξε έναν μικροσκοπικό σεισμογράφο τον οποίο μάλιστα τον έβαλε και στο KickStarter όπου και φυσικά κέρδισε τους πάντες.

 

 

Ο στόχος των $7.000 έπεσε γρήγορα και αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό, βρίσκεται στα $58,593, που δείχνει ξεκάθαρα την επιτυχία της ιδέας. Το Project ονομάζεται Raspberry Shake 4D και περιλαμβάνει ένα Raspberry Pi που έχει τη δυνατότητα μέσω μερικών έξτρα αισθητήρων να αντιληφθεί δονήσεις στον χώρο, είτε πρόκειται για απλά "κουνήματα" που μπορεί να προέρχονται από τεχνητά μέσα, μέχρι και κανονικούς σεισμούς.

 

 

Στο Raspberry τρέχει μια ειδική διανομή που προβάλλει ένα web interface με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο που λαμβάνει από τα accelerόμετρα που βρίσκονται στο πίσω μέρος του PCB. Η ομάδα έχει επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα συστήματα που έχει ήδη στείλει σε πάνω από 50 χώρες, φτιάχνοντας έναν χάρτη με τους "σταθμούς παρακολούθησης" για ευκολότερη διαχείριση των δεδομένων. Παράλληλα είναι συμβατό με το πρωτόκολλο If This Then That οπότε μπορούμε να έχουμε σε πραγματικό χρόνο ειδοποιήσεις για διάφορα συμβάντα που θα υποδείξουμε. Τέλος, η διαθεσιμότητά του στους backers θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

 

 

 

 

Raspberry-Shake-4D-Earthquake-Detector.jpg.3cf457fae339fd1cfe092ffc05c7d2ec.jpg

 

 

fa397c06c4befce209dff62d345b978a_original.jpg.d3ed4f5aa270f4fe0a233e363ebc68b3.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now