MetallicGR

Ο μηχανικός της Intel François Piednoël παραιτείται

Recommended Posts

Μια σχέση που έφτασε και τα 20 χρόνια, ο μηχανικός François Piednoël, αρκετά γνωστός για την δουλειά του σε πολλούς HEDT επεξεργαστές της Intel επιθυμεί να κυνηγήσει "νέες ευκαιρίες".

 

 

Για όσους γνωρίζουν, Ο François ήταν παρών κατά τη σχεδίαση της Skulltrail πλατφόρμας της Intel η οποία αποτέλεσε το πρώτο δείγμα της HEDT αγοράς που βάλθηκε να δημιουργήσει στη συνέχεια. Η πλατφόρμα ήταν για consumers και περιλάμβανε δύο LGA 775 sockets και πρωτότυπη για τα καταναλωτικά δεδομένα σχεδίαση. Ο François ήρθε στην Intel το 1997 στον ρόλο του αρχιμηχανικού στη σχεδίαση επεξεργαστών.

 

 

Ήταν αυτός που ανέπτυξε με την ομάδα του την παραπάνω πλατφόρμα, έφερε στο προσκήνιο την οικογένεια των Extreme επεξεργαστών ενώ βοήθησε και στη σχεδίαση των Nehalem CPU (aka i7 920), των Sandy Bridge και των Kaby Lake μεταξύ άλλων, μέχρι και των τωρινών Skylake-X μαζί φυσικά με πολλά SoC όπως τη σειρά Atom. Σε σχετικό tweet αναφέρεται στη παραίτηση του από την εταιρία διεκδικώντας όπως λέει νέες ευκαιρίες στον χώρο. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το μέλλον του François όμως ευελπιστούμε να μάθουμε σύντομα.

 

 

 

 

 

656b007f-71b7-4b9a-b1f4-54aa0364ca1b.jpg.6b9530847553519ee3bb8887ea428a38.jpg

 

 

Η πλατφόρμα Skulltrail μπορεί να μην απέδωσε, όμως άνοιξε τον δρόμο για το HEDT στην Intel

board2.jpg.18fa8a82baed27f3df5fc48beeb1d490.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Όταν βλέπεις ότι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής cpu δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ψύχραιμα και σωστά κινήσεις των ανταγωνιστών αλλά και απουσιάζει  από την καινοτομία τα τελευταία 4-5 χρόνια.Τοτε απλά αποχωρεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now