George_o/c

H Eurocom ετοιμάζει το πρώτο GT2xx SLi-based Desktop Replacement Notebook

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img145.imageshack.us/img145/3066/eurocomfk7.png[/WRAPLEFT][WRAPRIGHT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46b8be1.jpg[/WRAPRIGHT]Τα παιδιά λοιπόν εκεί στη Eurocom ειδικεύονται σε ένα πράγμα : την κατασκευή notebooks που έχουν τις δυνατότητες να αντικαταστήσουν ένα desktop σύστημα, σε όλους τους τομείς ! Αποφάσισαν λοιπόν να δημιουργήσουν ένα high-end laptop που περιλαμβάνει 2 x GT2xx series GPUs σε διάταξη SLi (nVidia δέκατης γεννιάς GPU). O M980U Emperor - έτσι θα ονομάζεται το notebook, βρίσκεται ήδη στο website της εταιρείας ενώ η τελευταία φυσικά φαίνεται εξαιρετικά περίφανη για το μελλοντικό της επίτευγμα. Δικαιολογημένα είναι τόσο χαρούμενη αφού όχι μόνο πρόκειται για την πρώτη που θα κυκλοφορήσει laptop με Gxx VGAs in SLi, είναι και η πρώτη που θα κυκλοφορορήσει laptop με mullti-GPU setup.

Στην αναφορά του το GPU cafe, αναφέρει ότι οι κάρτες που θα χρησιμοποιηθούν αργούν λιγάκι ακόμα, έτσι η παραγωγή του laptop από ότι φαίνται θα αρχίσει Q3 2009. Αυτή η δήλωση μας έβαλε σε σκέψη σχετικά με τις κάρτες γραφικών που θα χρησιμοποιηθούν, ίσως είναι δύο GT215 GPU, μία performance-class GPU που θα αντικαταστήσει την G92 series GPU. Η τεχνολογία κατασκευής του GT215 ανέρχεται στα 40nm, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται οικονομία ενέργειας και υψηλές επιδόσεις. Τα υπόλοιπα specs του notebook θα είναι ένας Intel C2D Extreme CPU, mainboard το NVIDIA MCP79xi SLI που χρησιμοποιεί την τεχνολογία core-logic, 1920×1080 pixels HD display, δυνατότητα προσθήκης μέχρι 8GB DDR3 μνήμη και τέλος αποθηκευτικός χώρος που ούτε λίγο ούτε πολύ πλησιάζει το 1,5TB ! Με τέτοια specs βέβαια, το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο υποψήφιος αγοραστής σίγουρα θα ξεφεύγει ακόμα και από ένα high-end desktop system budget, δεν έχουμε βέβαια παρά να περιμένουμε τις ανακοινώσεις τιμών. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η Eurocom είναι η πρώτη εταιρεία που "έχει στα σκαριά" και Core i7 based notebook !

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Αυτό αναρωτιόμουν και εγώ γράφοντας το άρθρο ... :confused:

Η αλήθεια πάντως είναι ότι, πόσοι πια θα αγοράσουν το laptop αυτό ? Ίσως περίμενε μία αντίπαλη εταιρεία να κάνει την πρώτη κίνηση, να δει τις πρώτες εντυπώσεις και μετά να ασχοληθεί και αυτή ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now