sofos1990

Windows 7 x64 Rebuild MBR ???

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

πολύ εξεζητημένο αυτό που θέλω να κάνω αλλά αν κάποιος ξέρει ας γράψει.

Windows 7 SP1 x64, πάρα πολλά services disabled και ότι έχει σχέση με recovery options disabled επίσης.

Όταν πάει να bootάρει λέει Select proper boot device blablabla. Προφανώς και το βάζω από το bios σαν πρώτο boot device αλλά τίποτα.

Αν βάλω το CD εγκατάστασης ή κάποιο USB και πάω στο Repair your computer λέει ότι το Recovery option είναι incompatible με το OS μου. Δοκίμασα 3-4 διαφορετικά versions αλλά τίποτα.

Ο SSD αναγνωρίζεται σαν εξωτερικός και έχω πρόσβαση.

Υποθέτω λείπει το boot manager για να bootάρει αλλά δεν ξέρω πως να το βάλω.

 

Γίνεται να τον κάνω να bootάρει και να λειτουργεί όπως πριν;

Link to comment
Share on other sites

Τα Windows που λες είναι στον SSD σωστά;

 

Εάν ναι τότε εγώ συνήθως τα φτιάχνω με το EasyBCD στη τελευταία έκδοση 2.3+ αλλά χρειάζεσαι έναν ακόμα SSD με μια λειτουργική εγκατάσταση για να το κάνεις.

https://neosmart.net/wiki/easybcd/tips-and-tricks/recovering-windows-bootloader/

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λύθηκε το πρόβλημα. Ευχαριστώ τους [mention=2088]MetallicGR[/mention] και [mention=165]billpeppas[/mention].

Ο δίσκος μου είχε 2 partitions ένα EFI(που αυτό ήταν το πρόβλημα) και ένα με τα Windows.

Το EFI δεν ήταν active και δεν μπορούσα να το πειράξω από το disk management.

H λύση ήρθε ως εξής.

Από το EasyBCD έβαλα το BCD για τον δίσκο που δεν bootαρε σε έναν άλλο δίσκο που είχε Windows 7 και λειτουργούσε κανονικά.

Άρα τώρα για να bootάρω στο OS έπρεπε να έχω 2 δίσκους. Το πρόβλημα είναι το EFI partition γιατί ακόμα και να bootάρω από το USB για να μπω σε recovery mode δεν γίνεται γιατί δεν αναγνωρίζει το partition με το BCD. Βγάζει ένα σφάλμα που λέει ότι το OS είναι incompatible με το System Recovery option και δεν σε αφήνει να έχεις access ούτε στο Command Prompt. Aπό την άλλη από το EasyBCD δεν γινόταν να το φτιάξω και να βάλω το BCD στο partition με τα Windows γιατί μου έβγαζε ένα σφάλμα ότι το partition δεν είναι primary. Βέβαια, από το Disk Management μπορούσα να δω ότι το partition με τα windows έιναι primary αλλά το EFI partition(system reserved) δεν ήταν τίποτα και δεν μπορούσε να αλλάξει.

Εδώ, λοιπόν, πάμε με το diskpart και με clean σε αυτο το ΕFI partition. Προσοχή δεν διαγράφεται, το βλέπω ακόμα. Νομίζω όμως ότι ό,τι dependency υπάρχει με το partition των windows αφαιρείται.

Οπότε, πλέον μπορώ να bootάρω από το USB με τα windows και εφόσον δεν βρίσκει κανένα σφάλμα στο system reserved(προφανώς γιατί δεν το αναγνωρίζει πλέον ως System Rteserved) μπορώ να ανοίξω το command prompt. Ακόμα βέβαια στο recovery δεν βγάζει τίποτα γιατί δεν αναγηνωρίζει τίποτα ως system reserved.

Aπό το command prompt από το USB των Windows πάλι μέσω diskpart κάνουμε το EFI partition(system reserved) active. Χωρίς να κάνουυμε εμείς reset αλλά απλά κλείνοντας το command prompt και πηγαίνοντας ξανά στο recovery(Repair my computer) τώρα αναγνωρίζει το System reserved partition το οποίο μπορούμε να κάνουμε και fix και να bootάρουμε πλέον στο δίσκο!!! Win, win απλά μου πήρε 2 ημέρες :hehe:

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now