Spirosssss

Μη πρόσβαση στο router του παρόχου

Recommended Posts

Κοντοπίδηκες καλησπέρες,

 

Άλλαξα πάροχο και δεν μπορώ να μπω στην IP διεύθυνση του ρούτερ και να αλλάξω τις ρυθμίσεις του. Το προηγούμενο είχε διεύθυνση 192.168.0.1 και έμπαινα κανόνικα, αλλά αυτό θέλει 192.168.1.254

 

Υποψιάζομαι οτι είναι θέμα του 1 κ του 0 που αλλάζουν στις δύο IP μιας και το PC μου παίζει στο 0 range. Τι αλλάζω/πώς το φτιάχνω; Ψιλοπανασχετίδης εδώ οπότε αν έχετε την καλοσύνη τα βήματα απλά και αναλυτικά.

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λέει οτι το site takes too long to respond. Το κλασσικό μήνυμα δηλαδή.

 

To ipconfig πάντως λέει οτι ακόμα σε 0 είμαι.

Edited by Spirosssss

Share this post


Link to post
Share on other sites

αν εχεις βαλει στατικη στο pc σου βγαλε την... να σου δωσει IP το καινουργιο router .

συνδεεσαι με καλωδιο πανω του ή με wifi ? τι μαρκα/μοντελο  ρουτερ ειναι

Edited by al3x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχω στατική (απ' όσο ξέρω δηλαδή). Εκτός αν μου έδωσε ο τωρινός παροχος που δεν πιστεύω να το έκανε. Με καλώδιο είμαι στο router. Δοκίμασα και άλλες διευθύνσεις πχ 0.254, 0.1, 1.1, 1.2 αλλά τίποτα. 

 

Κάπου διάβασα για reset στις IPs. Γίνεται; Λέτε να κάνει δουλειά; 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 πατα start button        και γραψε cmd       θα σου ανoιξει ενα παραθυρακι με το command line....    εκει δωσε       ipconfig /all    και αλλη μια netstat -rn      και δωσε μας το print out

Edited by al3x
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, al3x said:

 πατα start button        και γραψε cmd       θα σου ανoιξει ενα παραθυρακι με το command line....    εκει δωσε       ipconfig /all    και αλλη μια netstat -rn      και δωσε μας το print out

 

Πάρτα όλα στο συννημένο .doc 

 

Το router είναι ένα Technicolor TC7200

New Microsoft Word Document (2).docx

Share this post


Link to post
Share on other sites

ναι και η IP  σου και το default gateway ειναι σε 192.168.0.ΧΧΧ δηλαδη του παλιου δικτυου και router

 

Πηγαινε στο                    Control Panel\Network and Internet\Network Connections\Ethernet -->   properties    -> internet protocol v4   και βαλε τα εκει ολα automatically....   στο ipconfig printout μετα θα πρεπει να σου δειχνει

IPv4 address : 192.168.1.kati

default gateway και DHCP θα εχει 192.168.1.254

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, al3x said:

ναι και η IP  σου και το default gateway ειναι σε 192.168.0.ΧΧΧ δηλαδη του παλιου δικτυου και router

 

Πηγαινε στο                    Control Panel\Network and Internet\Network Connections\Ethernet -->   properties    -> internet protocol v4   και βαλε τα εκει ολα automatically....   στο ipconfig printout μετα θα πρεπει να σου δειχνει

IPv4 address : 192.168.1.kati

default gateway και DHCP θα εχει 192.168.1.254

 

 

 

Είναι ήδη στο αυτόματο και το DHCP επίσης enabled :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

βαλε τα manually  τοτε

IPv4 address : 192.168.1.50

subnet 255.255.255.0

gateway  192.168.1.254

 

και δες αν τα εχει παρει στο ipconfig   στα αντιστοιχα πεδια... 

στο δικτυο σου εχεις αναμεσα τιπτα powerlines η συνδεδεμενο και το παλιο router.. ? ή τιποτα αλλο παραξενο ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/24/2017 at 2:36 PM, al3x said:

βαλε τα manually  τοτε

IPv4 address : 192.168.1.50

subnet 255.255.255.0

gateway  192.168.1.254

 

και δες αν τα εχει παρει στο ipconfig   στα αντιστοιχα πεδια... 

στο δικτυο σου εχεις αναμεσα τιπτα powerlines η συνδεδεμενο και το παλιο router.. ? ή τιποτα αλλο παραξενο ?

 

Ωπ τώρα το είδα αύτο (να είναι καλά ο spam-ο-founder που τρολάρει με το reaction button :P ) Θα το κάνω και επιστρέφω.

 

edit: Τα άλλαξα και ούτε Ίντερνετ είχα, ούτε στο ρούτερ μπόρεσα να μπω :(

Edited by Spirosssss

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Spirosssss said:

 

Ωπ τώρα το είδα αύτο (να είναι καλά ο spam-ο-founder που τρολάρει με το reaction button :P ) Θα το κάνω και επιστρέφω.

 

edit: Τα άλλαξα και ούτε Ίντερνετ είχα, ούτε στο ρούτερ μπόρεσα να μπω :(

 

φανταζομαι τα γυρισες παλι στα auto ετσι ?   

να σου πω .... εχεις δοκιμασει να μπεις με    http://192.168.0.1     ?  :-)

γιατι μαλλον μας μπερδεψες χωρις λογο απο την αρχη...

αν δεν παιξει δοκιμασε και το 10.0.0.1

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έστησα και ένα HTPC από το 0. Με καλώδιο παίρνει κι αυτό ίντερνετ από το ρούτερ αλλά δεν συνδέεται στη σελίδα του. Και αυτό παίζει στο 0 range των IP..

 

Καμιά ιδέα;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σπυρο καλωδιακός εισαι;  :shades:

 

Να σε πω και to αλλο...δες  τα σκρινακια να διαφωτιστής διότι εχω χρόνια να πιάσω υπολογιστή με ελληνικά.

1ον στις ρυθμίσεις των win και μετα στις ρυθμίσεις του δικτύου

eth3.jpg

 

2ον

 

eth1.jpg

 

 

3ον δες αν είναι ανοιχτό το να βλέπει ο υπολογιστής σου άλλους υπολογιστές στο διαδίκτυο

 

eth2.jpg

 

Τον υπολογιστή θα τον έχεις συνδέσεις πάνω στο Technicolor TC7200 στο LAN1 και μετα θα τον ανοίξεις. Να υποθεσω οτι δεν βλεπει internet απο το Technicolor TC7200 για για αυτο τον λογο και δεν μπορει να σου δωσει γιατι δεν το θεωρει οικιακο δυκτιο.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ίντερνετ έχω κανονικά και στα 2 pc που είναι καρφωμένα πάνω στο ρουτερ. Στη σελίδα ρυθμίσεων του ρουτερ δεν μπορώ να μπω για κάποιο λογο. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατέβασε αυτο εδώ το τοολ και εκτέλεσε το

Ethernet.png

 

θα κλεικαρεις έπειτα εκεί που σου δείχνω με το βέλος και θα σε οδηγήσει στη σελίδα ρυθμίσεων του ρουτερ

Edited by Dimitrios1971
  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν βρήκα χρόνο να κάτσω στο PC αυτές τις μέρες. Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω!

ΥΓ. Το ταπατοκ δουλεύει!!??!!


Sent from my A0001 using Tapatalk

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ανδροιδ εννοείται ρε γιωτομπαλο

Sent from my A0001 using Tapatalk


Απο ταπατοκ έστειλες τι ρωτας (αφου)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν μιξ απορίας και έκπληξης/ενθουσιασμού γιατί ο γορίλας είπε ότι θα αργήσει.

Sent from my A0001 using Tapatalk

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/2/2017 at 3:49 AM, Dimitrios1971 said:

Κατέβασε αυτο εδώ το τοολ και εκτέλεσε το

Ethernet.png

 

θα κλεικαρεις έπειτα εκεί που σου δείχνω με το βέλος και θα σε οδηγήσει στη σελίδα ρυθμίσεων του ρουτερ

 

Μάγκα μου τι υπερτούμπανο εργαλείο είναι τούτο; Δούλεψε!! Τα βλέπετε ρε σεις; Πάλι καλά που έχουμε και τους λεγεωνάριους! :P

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

να το κόβει κάποιο firewall ? χλωμό, αλλά δοκίμασε

 

Άλλα που θα δοκίμαζα είναι:

1. 3-4 απανωτά reset μπας και στρώσει.

2. network reset (στα win 10 είναι απλό στα 8.1 νομίζω με netshell).

3. uninstall & install network adapter.

4. να πάρω τηλ. τον πάροχο μπας και πρόκειται για κάποιο firmware ή κάποια αλλαγή που μπορούν να κάνουν από εκεί ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.