junior-21-

Τhe official sports thread :D

Recommended Posts

Τυπικός πράσινος. Όποτε πιάνουν ζόρια το γυρνάμε στο basket. Κρίμα που το κιάλι στην Ευρώπη είναι πλέον σε όλα τα τμήματα του αιώνια δεύτερου. Από πότε έχετε να δείτε final 4 άραγε? Α ναι από το 2012. Κρίμα που ο bill ήταν άρρωστος γιατί μετά το κάζο του 16 δεν νομίζω να το αντέχατε δεύτερη σεζόν.:hysterical:

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά με την μεγάλη επιστροφή του Τάκαρου (πια να είναι άραγε η 10η ?!?) θα το πάρει το ματσάκι την τετάρτη και μετά να σας δω!:gizmo: Άλλο πράγμα βέβαια από την μία να μην ασχολείται κανένας με το πρωτάθλημα (και καλά λόγω παράγκας κλπ ) αλλά με το που πάρουνε ένα ντέρμπι βγαίνουνε στους δρόμους και κάνουνε λες και σήκωσαν κούπα. Εκεί έχετε φθάσει να πανηγυρίζετε νίκες σαν κούπες αλλά το ταμείο είναι όπως πάντα τον Μάιο και η ιστορία δείχνει μάλλον κουβά.:hysterical:

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Aς πάρουμε πρωτάθλημα και ας είναι και με διαιτησία. Δηλαδή τόσα χρόνια η διαιτησία του κυρ Σάββα δεν άρεσε στους Ολυμπιακούς και κάνετε κριτική για την διαιτησία της ΑΕΚ; Βρε ουρτ...

Εγώ πάντως ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω...τόσα χρόνια πρωτάθλημα ο ΟΣΦΠ ναι, τα τελευταία  χρόνια καθαρά αλλά Ευρώπη τίποτα. Τέτοιο δούλεμα από ηγεσία ούτε ο πολυμετοχικός ΠΑΟ δεν είχε :hehe: TOΣΑ ΧΡΟΝΙΑ πάτε για Ευρώπη δυνατά αλλά τα Χριστούγεννα είστε καναπέ. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη ομάδα στο UEFA/CL που να είναι πρωταθλήτρια(και με διαφορά) τόσα χρόνια και να μην κάνει τίποτα.

Ο "τίγρης" μπορεί να είναι τσιγκούνης αλλά ξέρει πως να κάνει παιχνίδι κάτω από το τραπέζι.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Όπως λέω σε όλους όσους λένε το ίδιο...το ΑΕΚάκι σας πειράζει που τα τελευταία 2 χρόνια ζορίζεστε μπροστά του. Πείτε μας λίγο το παραμύθι με τα μύρια που λέτε στην Ευρώπη που δεν περνάτε γύρο. Το ΑΕΚάκι τι λεφτά έχει μπροστά σας; Αλλά τόσο σας δουλεύει η διοίκησή σας που ο μόνος στόχος σας είναι να πάρετε το πρωτάθλημα...

Link to comment
Share on other sites

Ενώ το γατί ο πρόεδρος σας δεν πουλάει καθόλου παραμύθια...Άρα δεν σας νοιάζει να καθαρίσει το πρωτάθλημα απλά να το σηκώσετε. Είδες τελικά όλοι οι οπαδοί το ίδιο θέλουν. Όσο για την Ευρώπη η ομάδα που είχε ξεχάσει τι σημαίνει goal να κοιτάξει να πάρει κανέναν πόντο για την Ελλάδα και μετά ας σχολιάσει τις πορείες του Θρύλου. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πόσο κόμπλεξ έχεις μοιράσει θρύλε μου!! Οι πορείες του ζέλα ποίες είναι? Θα αναφέρεσαι στα επί χούντας φαντάζομαι. Θα σε παραπέμψω στο γνωστό σύνθημα της 7 για αυτά. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τον κάθε πικραμένο 3-4το που έχει να χαρεί στην Ευρώπη κοντά μια δεκαετία και που το σωματείο του πάει για διάλυση. Αντί να λύσετε τα προβλήματά σας κάθεστε και ασχολήστε με μας. Βγείτε τουλάχιστον και πείτε ότι δεν είσαστε παναθηναϊκός αεκ κλπ απλά ότι είστε αντιολυμπιακοί να τελειώνουμε. No offence just saying.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα μακροσκελίσω λίγο...

 

Αν και δεν είμαι βάζελος, δεν μου αρέσει η κατάσταση στην οποία έχει έρθει. Ωστόσο αν δεν κάνω λάθος στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, εκτός από τις εποχές χούντας, έχει μακράν τις μεγαλύτερες διακρίσεις (για την ιστορία):

  • 2 Χ Ημιτελικά κυπέλλου Πρωταθλητριών (ή Ch. L από 92 και έπειτα): 1984-85, 1995-96
  • 2 Χ Προημιτελική φάση κυπέλλου Πρωταθλητριών (ή Ch. L από 92 και έπειτα): 1991-92, 2001-02
  • 2 Χ Προημιτελική φάση κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (φάση 8): 1987-88, 2002-03

 

Το βασικό πρόβλημα των ομάδων είναι το ίδιο με αυτό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει γενικά "ολιγοφαγιά" και τελευταία μακρά "μονοφαγιά" των εσόδων που προκύπτουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βασικός λόγος που βλέπεις μονάχα 4 ομάδες (ΠΟΚ + ΠΑΟΚ) να ορθοποδούν* ή να καταστρέφονται μεγάλες ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ**, ΠΑΟ, Άρης).

 

Είναι σαφές ότι ο χώρος δεν είναι ο πιο καθαρός, καθώς εξυπηρετούνται μεγάλα οικονομικά (ξέπλυμα, κλπ.) και πολιτικά συμφέροντα (όπιο του λαού, στρατοί, εκλογές, κλπ.). Είναι λογικό να υπάρχει κόμπλεξ (αν υπάρχει ) από τους μη ολυμπιακούς (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), ωστόσο ενώ είναι ηλίου φαεινότερο, κόμπλεξ έχουν και αυτοί που υποστηρίζουν και πιο πολύ υπερασπίζονται συνειδητά ή ασυνείδητα την υφιστάμενη κατάσταση. Δε λέω και στο παρελθόν συνέβαιναν πράγματα, όμως αυτά που συμβαίνουν στην παρούσα φάση  είναι υπερβολικά (μονοφαγιά, υπερεξουσία). Προσωπικά, τρελαίνομαι όταν παρατηρώ τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια για εγκληματικές πλέον πράξεις και δεν κουνιέται φύλλο (αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο ή τον γνωστό Πρόεδρο). Πρέπει να λειτουργήσει η ριμάδα η δικαιοσύνη. Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή, αυτοί που φέρονται ότι τα κάνανε ή αυτοί που συκοφαντούν/παραπλανούν.

 

Πιστεύω πως αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε υγεία ή έστω δεν ήταν τόσο βαριά άρρωστο δεν θα υπήρχαν τα φαινόμενα καταστροφής ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟ κλπ. των οποίων τα σπασμένα (φράγκα) τα πληρώνουμε όλοι μας. Στα σπασμένα περιλαμβάνονται και τα χαρισμένα με νομοσχέδιο χρέη του Ολυμπιακού επί Σαλιαρέλη/Κοσκωτά. Το φαινόμενο όμως αυτό το συναντάμε σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας και το θεωρώ αδιανόητο που το υπερασπιζόμαστε/υποστηρίζουμε συνειδητά ή ασυνείδητα.

 

Σάπιο ήταν, είναι και θα είναι το ποδόσφαιρο (και όχι μόνο), απλά παλιότερα μοίραζαν την πίτα και είχαν καλύτερο αποτέλεσμα (καλύτερες ομάδες, καλύτερο πρωτάθλημα και περισσότερες διεθνείς διακρίσεις - σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο).

 

* εξαίρεση ο Νέος Πανιώνιος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το τότε νομικό καθεστώς κατάφερε να συμμετέχει αξιοπρεπώς.

** η ΑΕΚ κατάφερε να αναστηθεί από τις στάχτες της, ο δε Άρης δεν τα έχει καταφέρει.

 

Υ.Γ. για την ιστορία θα αναφέρω το τελευταίο που μου έβγαλε τα μάτια σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Το στάδιο "ΚαραΙσκάκης" για την 3ετία 2013-2016 λειτουργούσε παράνομα (είχαν λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, ως εκ τούτου δεν ίσχυε και η άδεια λειτουργίας του). Ενώ για την παράνομη λειτουργία του και την επαναλειτουργία του θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο (500.000 - 1.000.000 ευρώ μόνο για τη περιβαλλοντική παρανομία), ωστόσο ήρθε η σημερινή κυβέρνηση (πριν τα σπάσουν μεταξύ τους) και κάλυψε όλη την παρανομία με νόμο (Ν. ν.4414/09.08.2016). Την ίδια στιγμή ο φουκαριάρης ο μικρο-βιοτέχνης/βιομήχανος ή κάθε άλλος επιχειρηματίας (ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις) πληρώνει κανονικά το πρόστιμό του και χάνει επιπλέον χρήματα για την επαναλειτουργία της επιχείρησής του (χρονοβόρα διαδικασία).

Απλά τρελαίνομαι όταν βλέπω τέτοια πράγματα (υπάρχουν/γνωρίζω και άλλα σε άλλους χώρους) και στο συγκεκριμένο χώρο την τελευταία περίοδο είναι πολλά. Είμαι σίγουρος πως αν η λήξη των περιβαλλοντικών όρων ερχόταν σήμερα ο Ολυμπιακός θα έπαιζε σε άλλη έδρα, κλπ, εκτός αν πληρώνανε το κατάλληλο τίμημα (σε τόμους πάντα, πολλά τα συνθηματικά "γιατρός", "βιβλία", ίσως και το "Τσίπρας" είναι συνθηματικό, αλλά είναι γνωστό πως την εποχή εκείνη ο ΒΜ είχε πολύ καλές σχέσεις με Τσίπρα - βλ. Δούρου).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Να απαντήσω και εγώ λοιπόν.

Αν πιστεύεις ότι οι 'πορείες' του παναθηναϊκού θα μπορούσαν να επαναληφθούν τουλάχιστον στο cl μάλλον κάτι πάει λάθος. Το επίπεδο από το 2000 κοντά έχει ανέβει σκάλες πάνω από κάθε ομάδα της Ελλάδας. Προφανώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Το ταβάνι καλώς η κακώς είναι οι 16. Όταν μετά έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες σαν την μπάρτσα, την ρεαλ δεν έχεις καμία ελπίδα. Πάμε τώρα στα φαινόμενα καταστροφής. Να σου θυμίσω ότι όλες οι περιπτώσεις που αναφέρεσαι (ΑΕΚ ΠΑΟ ΑΡΗΣ) οφείλονται κατά κύριο λόγο σε κακή διαχείριση της εκάστοτε διοίκησης. Ναι μπορείς να κατηγορήσεις όποιον θες αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αυτοί το έχουν. Όταν απλά δεν υπάρχει πλάνο πουθενά (όχι μόνο στις ομάδες αλλά σχεδόν σε όλα σε αυτήν την χώρα) η κατάληξη είναι γνωστή. Τουλάχιστον ο δικός μας κάτι έχει καταφέρει και ας τον λοιδορούν όλοι οι άλλοι. Πήρε ομάδα που βγήκε 5η αν θυμάμαι καλά και μέσω σωστής διαχείρισης κάτι έκανε. Τα παρασκηνιακά πάντα παίζαν και πάντα θα παίζουν. Όχι ότι με βρίσκει σύμφωνο αλλά όταν τα κάνουν άλλοι  είναι όλα καλά (βλέπε μπάλα παλιότερα, μπάσκετ πόσα χρόνια) αλλά μάλλον μόνο ο Ολυμπιακός είναι ο'κακός'. Η ευαισθησία είναι επιλεκτική μάλλον. Η αεκ δεν αναστήθηκε από καμία στάχτη. Έπεσε δεν πλήρωσε μία και ξανανέβηκε σαν 'κυρία'. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε. Πάμε στην μονοφαγία. Πιστεύεις ότι άμα οι ομάδες βάζαν σε πρώτη φάση λεφτά θα είχαμε φθάσει σε αυτό το σημείο? Να μην περνά καν ο πρωταθλητής απευθείας στους ομίλους? Όταν κατεβαίνεις και σου κάνει πλάκα το κάθε χωριό της Ευρώπης μην περιμένεις θαύματα. Γιατί λογικά ο μονοφαγία πάει στα λεφτά του cl που παίρνει ο Ολυμπιακός και όχι στο πρωτάθλημα κακά τα ψέματα. Στα τις δικαιοσύνης τώρα. Υπάρχει αλλά δεν είναι δα και τυφλή. Δεν νομίζω να πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Τώρα για το ότι έχει βγει στην επιφάνεια δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που θα πρέπει να ασχοληθούν. Μια μικρή σημείωση όμως. Η λογική πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τους εκάστοτε νόμους καλώς ή κακώς. Τέλος να πω και κάτι για το ΥΓ. Αν έχει γίνει η όλη διαδικασία (που λογικά έχει γίνει δεν λέω ότι δεν σε πιστεύω) κακώς έγινε. Ο κάθε σύλλογος είναι κάτω από το κράτος και αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους και για όλα. Είτε είναι χρέη είτε δεν ξέρω και εγώ τι. Δεν μας τα κάνουν τούμπανα για τον λαό και τον λαό τους. Ας τους δούμε επιτέλους γιατί μόνο να τα σπάνε ξέρουν. Βάλτε από την τσέπη σας να σωθεί η ομάδα αλλιώς στην λήθη το τμήμα και δεν ξανανοίγει μέχρι να πληρώσει τα λεφτά. Για όλες τις ομάδες αυτό. Πιστεύω να απάντησα σε όλα γιατί ήταν και μεγάλο το κείμενο.

 

Υ.Γ. Τα ούγκα ούγκα εκεί που σε παίρνουν. Όπως δεν είπα κάτι προσωπικό για σένα το ίδιο να πράξεις και εσύ. Όσο για το iq μου τουλάχιστον έχει θετικό πρόσημο σε αντίθεση με το δικό σου που βρίσκεται υπό του μηδενός.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε εταιρία και κόβουμε χαρτί...πάμε να βγάλουμε €€€.

Δεν πέφτουμε 7 κατηγορίες για διαγραφή χρεών και μετά ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

(πρωταθλητής χειμώνα λέει, μετά τον Ιούνιο πάει για 4ο5ος!) :hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ρεαλιστικά μιλώντας το ματσάκι είναι για 3-1 ή 4-1. Άλλα επειδή έγινε η μεγάλη επιστροφή του Τάκαρου-κίνηση ματ- το ματσάκι θα πάει 1-2 να πάνε όλοι κουβά.Επιτέλους πρέπει να του φτιάξουμε ένα άγαλμα του ανθρώπου γιατί τόσες επιστροφές(ούτε ο τερζής τόσες) έχει κάνει. Δεν μένει κάτι άλλο(τα ένσημα τα έχει συμπληρώσει πολλάκις)!:hysterical:

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Όπως σε κόβω εσένα πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη ντουλάπα...τόσες φανέλες που αλλάζεις κάθε σεζόν...Εσάς που σας έδειχνε αλήθεια? Α ναι ρε στο πουθενά tv, κρίμα που δεν το πιάνει η τηλεόραση μου:hehe:.  Πως αισθάνεσαι πάντως που δεν υπάρχετε πουθενά??:hysterical: Με το iq τι φάση? Να το βγάλω να το μετρήσουμε??:hehe:

Ρε μάγκες αυτός ο σεμπά γιατί κάθε φορά που βλέπει εστία πετάει μπλε οθόνη??? Τι εμπλοκή είναι αυτή??

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν διαφωνεί κανείς ότι ο ΟΣΦΠ έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μπράβο αν και αυτό έλειπε μετά από 18 πρωταθλήματα τα τελευταία 20 χρόνια. Η διαφωνία είναι στο αν ο ΟΣΦΠ κάνει ομάδα που να βλέπει σοβαρά την Ευρώπη τουλάχιστον να περάσει τους ομίλους ή απλά κάνει ομάδα για να κερδίζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί αν ο ΟΣΦΠ έχει τόσα λεφτά όσα ακούγεται τότε sorry αλλά κάτι γίνεται λάθος. Σαν τρίτος, το να λέει ο ΟΣΦΠ τα τελευταία 10 χρόνια ότι κάνει ομάδα για Ευρώπη αλλά να μην γίνεται τίποτα εκεί και στην τελική να κοιτάει μόνο το πρωτάθλημα είναι κάπως αντίθετο από το αρχικό πλάνο. Να ήταν 1-2-3 χρονιές να πω ok απέτυχε το σχέδιο αλλά αυτό πλέον έχει γίνει παραμύθι. Με τόσα λεφτά ομάδα αν οι ΟΣΠΦ είστε ικανοποιημένοι να κερδίζετε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αλλά στην Ευρώπη όλες οι ομάδες να παρακαλάνε να κληρωθούν μαζί σας το βρίσκω κάπως περίεργο. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει οργάνωση για τέτοιο πλάνο ειδικά όταν στην πρώτη ήττα φεύγει ο Χάσι, έρχεται ο Λεμονής, η ομάδα δεν έχει έναν σταθερό κορμό για πάνω από 1-2 χρόνια. Δεν είναι κακό να κάνετε κριτική. Φυσικά, το ΑΕΚάκι θα πανηγυρίζει και θα σας "την λέει" ακριβώς όταν όπως κι εσείς χάνετε στην Ευρώπη και λέτε ότι φταίει το μικρό budget, αυτό φταίει άραγε;

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now