gdp77

Ο gdp77 αναβαθμίζεται!

Recommended Posts

Πρελούδιο

 

 

Η τελευταία μου αναβάθμιση σε cpu/mobo/μνήμες έγινε πριν γεννηθεί ο γιος μου. Σήμερα ο γιος μου είναι 7 ετών.... Το σύστημά μου, λοιπόν, βασίζεται σε έναν i7 920 που τρέχει στα 4.0GHz, 12GB DDR3 και μια gigabyte EX58-UD5, το “διαμάντι” εκείνης της γενιάς μητρικών που υποστήριζαν την πρώτη γενιά i7. Στο μεσοδιάστημα βέβαια έγιναν όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις για να μπορεί το σύστημα να εξυπηρετεί τις ανάγκες μου μέχρι και σήμερα π.χ. τα αρχικά 6GB DDR3 έγιναν 12GB DDR3 καθώς το πρώτο κιτ παρέδωσε πνεύμα, προστέθηκε 256άρης SSD, αγοράστηκε καρτούλα PCI Express για να έχω USB3, καθώς οι ταχύτητες USB2 δεν παλευόντουσαν για αντιγραφές μεγάλων αρχείων. Η καρδιά του συστήματος όμως παρέμενε σταθερή όλα αυτά τα χρόνια, διότι αφενός οι ανάγκες μου εξυπηρετούνταν, αφετέρου με όλα τα προβλήματα της κρίσης δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για μια “σοβαρή” αναβάθμιση.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα εξυπηρετεί ακόμα και σήμερα τις ανάγκες μου. Με τυχαία σειρά, internet, αποθήκη, multimedia, office, development, content creation, video editing. Ω ναι, επιβεβαιώνω ότι το gaming δεν είναι πλέον μέσα στο “πακέτο”, αν και αυτό έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών. Αυτό είναι βέβαια και καλό και κακό: Καλό γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσω για gpu που ως γνωστόν δεν είναι φθηνές, κακό γιατί θα ήθελα να παίζω τα παιχνιδάκια μου, αλλά οι υποχρεώσεις είναι τέτοιες που πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Τότε ποιος ο λόγος της αναβάθμισης;

 

 

Πιο πολύ ψυχολογικός (μετά από μια δυσκολότατη προσωπική περίοδο) και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μπορώ αυτή τη στιγμή να διαθέσω λίγα χρήματα για να υλοποιήσω την αναβάθμιση. Να ‘ναι καλά και η AMD που με τους RYZEN προσφέρει εκπληκτικές VFM λύσεις για σοβαρές αναβαθμίσεις σε όσους ξέρουν τι θέλουν. Σε πρακτικό επίπεδο ξέρω ότι θα επωφεληθώ από τη μετάβαση από SATA2 σε SATA3 και επίσης με την καλύτερη επεξεργαστική ισχύ που θα πάρω θα έχω βελτιωμένα build times σε Visual Studio/Android Studio/Java projects καθώς και στο video editing (ανεβάζω πυρήνες λέμε χεχε). Επίσης το καινούριο μου σύστημα θα είναι και πιο αποδοτικό ενεργειακά.

 

 

Ποια κομμάτια, από πού και γιατί;

 

 

CPU:

 

 

Μαύρο στην Intel! Γιατί είναι overpriced, γιατί άρμεγε τόσα χρόνια τους χρήστες, γιατί το κόστος πλατφόρμας είναι πανάκριβο vs AMD, γιατί αν αγόραζα Intel (με το budget των 500€) θα έπρεπε να παραμείνω σε 4c/8t και γιατί γουστάρω ryzen που μου θυμίζουν τις αξέχαστες εποχές Athlon ΧP (που ψάχναμε τα κομμάτια των “mobile” με το σειριακό τους αριθμό από εξωτερικό για να ξέρουμε ότι πάνε στον θεό), Athlon64 και Athlon64X2… H τελική επιλογή φάνταζε εύκολη: Ryzen 5 1600. Ανεβάζω πυρήνες 6c/12t για να έχει και νόημα η αναβάθμιση, παίρνω “δωρεάν” αξιοπρεπέστατη ψύκτρα (περισσότερα αργότερα) και με απλό oc πιάνω τις ταχύτητες 1600Χ. Ναι θα προτιμούσα να πάω σε 8c/16t και συγκεκριμένα σε Ryzen 7 1700, αλλά είπαμε οι εποχές που μου περίσσευαν τα € έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το budget είναι συγκεκριμένο και κατά τη γνώμη μου ο Ryzen 1600 είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ασυζητητί το πιο VFM cpu που κυκλοφορεί εκεί έξω! Πριν προβώ σε παραγγελία, αγκάθι ήταν η εύρεση κομματιού με ημερομηνία παραγωγής μεταγενέστερης της 25ης εβδομάδας, λόγω ενός bug που μπορεί να οδηγεί σε segmantation errors στα builds πολλαπλών projects (κυρίως στο linux απ’ όσο διαβάζω). Στάλθηκαν πολλά mail σε διάφορα καταστήματα. Κάποιοι απαντούσαν ότι δεν γνωρίζουν αν τα cpu που είχαν ήταν κατασκευής πριν ή μετα την 25η εβδομάδα (φαίνεται από έναν κωδικό πάνω στο cpu), καθώς δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα κουτιά. Κάποιοι απάντησαν δίνοντάς μου ημερομηνίες, οπότε το πρώτο κατάστημα που απάντησε με σωστή ημερομηνία ήταν και αυτό στο οποίο έφυγε η παραγγελία (btw έτυχε να είναι και κοντά στο σπίτι μου οπότε δεν θα πληρώσω και μεταφορικά).

 

 

Σχόλιο: Εννοείται μαυρίζω τις γνωστές αλυσίδες με είδη πληροφορικής καθώς είναι ακριβότερες από 10-30% από τιμές skroutz, το support τους (για RMA) είναι τρισάθλιο και παρά τις εξωφρενικές κατά περιπτώσεις τιμές τους δεν παρέχουν δυνατότητα “άτοκων” δόσεων. Αν είναι να πληρώσω έντοκες δόσεις, καλύτερα να το κάνω με τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, παρά με τις ψηλότερες. Απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν ακόμα από αυτούς τους φαρμακοποιούς. Μάλλον δεν απορώ, καθώς η άγνοια ζει και βασιλεύει ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές... Εν πάση περιπτώσει από εμένα τα εν λόγω καταστήματα δεν θα δουν ούτε μισό ευρώ.

 

 

MOBO:

 

 

Όταν μπήκα στη διαδικασία επιλογής mobo συνειδητοποίησα 2 πράγματα: 1ον) Η καγκουριά ζει και βασιλεύει. LED, rgb, χρωματάκια, φρου φρου και αρώματα μέχρι αηδίας. Ή εγώ μεγάλωσα και σοβάρεψα πολύ ή η καγκουριά είναι μεταδοτική (μέχρι τώρα ήξερα μόνο για τους κάγκουρες συγκεκριμένων προαστίων που έχουν δει πολύ Fast and Furious). 2ον) Ευτυχώς που μεγάλωσα και δεν με απασχολεί η καγκουριά γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω τη δυνατότητα να εξοικονομήσω και άλλα € επιλέγοντας μητρική που ικανοποιεί τις ανάγκες μου και αποκλείοντας τις καγκούρικες μητρικές για να τις αγοράσουν αυτοί που έχουν να τις πληρώσουν.

 

 

Αφήνοντας τον κοινωνικό σχολιασμό στην άκρη, ο αποκλεισμός των “premium” Χ370 φάνταζε λογικός. -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ AMD-. Καμία πιθανότητα να κάνω SLI ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον (εδώ δεν έκανα τις καλές εποχές), ίδιες δυνατότητες oc και λιγότερα φρου φρου και αρώματα, μαζί με εκπληκτικές τιμές έκαναν  no brainer την επιλογή Β350. Οι ανάγκες μου περιλαμβάνουν 5 USB στο πίσω μέρος του pc και 5 SATA υποδοχές για τους δίσκους μου, οπότε το B350 με καλύπτει πλήρως. Θα μου λείψει το debug led display των premium μητρικών (που και στη δικιά μου μητρική με έσωσε μια φορά από ώρες ψαξίματος), τα κουμπάκια πάνω στη μητρική για reset η power-on (δεν πειράζει υπάρχουν και τα κατσαβίδια) και τέλος κάποιο reset bios button στο back panel που είναι πολύ χρήσιμο και σε γλιτώνει από το άνοιγμα/κλείσιμο του κουτιού. Αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά των premium μητρικών δεν είμαι αποφασισμένος να τα πληρώσω με τουλάχιστον +100€. Κουμπάκια (resert, pown on κτλ.) μπορώ να αγοράσω με 5€ από ebay και να τα χρησιμοποιώ όταν θα τα χρειαστώ στα “παιχνίδια” και στους πειραματισμούς μου.

 

 

Η αρχική μου επιλογή ήταν η Gigabyte Β350 Gaming 3 που την έβρισκα περίπου 100€. Σε φθηνότερα μοντέλα δεν πήγα λόγω πετσοκομμένων εξόδων ήχου. Όταν όμως είδα το memory support list της μητρικής αυτής έκλαψα. Ελάχιστα kit υποστηρίζονταν 6-7 το πολύ (κοιτούσα 3000MHz). Έστειλα και email στην giga να τους πω ότι το memory support list τους είναι 3 μηνών και σίγουρα δεν περιλαμβάνει πολλά άλλα kits που υποστηρίζονται με το καινούριο agesa, αλλά με έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και απάντηση δεν πήρα ποτέ. Χαιρέτησα την gigabyte λοιπόν και πήγα κατά ASUS μεριά που είχε memory support list 10 φορές μεγαλύτερο. Αρχικά είδα την Prime Β350 plus, αλλά οι έξοδοι ήχουν ήταν πετσοκομμένες, οπότε μοιραία κατέληξα στην Asus ROG STRIX B350-F Gaming. Η συγκεκριμένη έχει ένα καπέλο 25-30€ για μερικά φρου φρου και υποτιθέμενα καλύτερο vrm, αλλά εντάξει θα πάρω και εγώ μια φορά στη ζωή μου ROG να καγκουριάσω λίγο (εντάξει junior κάγκουρας θα είμαι). Άλλους κατασκευαστές μητρικών δεν είδα είτε από προκατάληψη, είτε από κακές παλιές εμπειρίες, είτε επειδή δεν παρέχουν 3 χρόνια εγγύηση (Προσπαθώ να είμαι ευσυνείδητος καταναλωτής και να τιμωρώ με το πορτοφόλι μου αυτούς που θεωρώ ότι δεν είναι σωστοί. Αν το κάναμε όλοι, θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο καταναλωτικό περιβάλλον και όχι αυτήν την κοροϊδία που επικρατεί).

 

 

RAM:

 

 

Οι ryzen ξεκίνησαν ως πολύ επιλεκτικοί με τις μνήμες που μπορούν να συνεργαστούν και παρά τις τεράστιες βελτιώσεις με το τελευταίο agesa, ο φόβος για ασυμβατότητες δεν έχει ακόμα ξεχαστεί. Οπότε μετά από προσεκτική μελέτη του memory support list κατέληξα στις corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 που τις βρήκα 150€. Ο λόγος της επιλογή χρονισμού στα 3000MHz ήταν ότι οι ryzen έχουν καλό scalability με τους μεγαλύτερους χρονισμούς μνήμης και οι διαφορές τιμής με kit κάτω των 3000MHz είναι πολύ πολύ μικρές σε σημείο που να μην αξίζει. Από την άλλη για 3200ΜΗz θα έπρεπε να πληρώσω ένα σημαντικό καπέλο χωρίς να πάρω αντίστοιχα βελτιωμένες επιδόσεις. 3000MHz λοιπόν, ευκολάκι.

 

 

COOLER:

 

 

Όπως ανέφερα πιο πάνω, ο Ryzen 1600 έρχεται μαζί με αξιοπρεπέστατη ψύκτρα που μπορεί να υποστηρίξει και oc στα επίπεδα του 1600x με “τσιμπημένες” θερμοκρασίες. Επειδή όμως ο “κίνδυνος” να κρατήσω το cpu για άλλα τόσα χρόνια είναι ορατός αποφάσισα να ρίξω λίγα € στην αναζήτηση χαμηλότερων θερμοκρασιών για το cpu. Φυσικά να αγοράσω AIOs ή noctua ψύκτρες των 100€ για να κερδίσω λίγους βαθμούς C ήταν εκτός συζήτησης. Διαβάζοντας σχετικά reviews και ελέγχοντας τις τιμές στο ελληνικό διαδίκτυο κατέληξα τελικά στην Arctic Freezer 33 Plus που στα 34€ είναι εξαιρετικό VFM και μπορεί να πετυχεί 15 βαθμούς λιγότερους σε oc under load σε σχέση με τη μαμά ψύκτρα, ενώ παράλληλα είναι και πολύ ήσυχη.  

 

 

Τελικό κόστος;

 

Ryzen 5 1600 → 210 euro

 

Asus Rog Strix B350-f gaming → 129 euro

 

Corsair LPX 16GB → 152 euro

 

Arctic Freezer → 34 euro

 

 

Όλα μαζί 525€. Οι παραγγελίες έγιναν. Το Σάββατο παραλαμβάνω cpu και τα υπόλοιπα ελπίζω μέχρι τα τέλη της άλλης εβδομάδας.

 

 

Συγχωρέστε μου το μακροσκελές post, αλλά μια αναβάθμιση έκανα και εγώ και αποφάσισα να χαρώ την όλη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

 

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσουν photo από unboxing και στήσιμο συστήματος.

 

Στο τρίτο μέρος θα ανεβάσω screenshots από τη λειτουργία και τα τελικά συμπεράσματα, αν τελικά άξιζε τον κόπο κτλ.

 

 

Χαίρετε!

 

 

 

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

 

 

  • Like 9
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, GoriLLakoS said:

SSD κράτησες τον ίδιο?

Να σου ζήσει ο γιός και να σου ζήσει και το νέο PC :D

Ευχαριστώ για τις ευχές σου!

 

Ναι ssd κράτησα τον ίδιο και πιστεύω θα δω και εκεί καλύτερες επιδόσεις από το sata3 (προφανώς τώρα παίζει σε sata2). Στο μέλλον θα αναβαθμιστεί σε 512GB διότι τα 256GB ήδη αρχίζουν και μου φαίνονται λίγα για τις ανάγκες μου (είμαι και με dual boot και visual studio / android studio κτλ. είναι ρουφήχτρες). Φυσικά τότε θα κοιτάξω m2 αλλά είναι νωρίς για τέτοιες σκέψεις ακόμα...

 

Link to comment
Share on other sites

Και του λέω του γιου μου όλη την ώρα: "Παιδί μου σε αυτό το κουτί μπαίνουν μόνο αυτοκινητάκια! Μην μπερδεύεις τα παιχνίδια!"

 

ram.thumb.jpg.a0b8ad68ecaee8d5b962f6a7322b24d9.jpg

 

Αχ δεν με ακούει αυτό το παιδί...

 

:-)

  • Like 3
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

Ατύχησες, 37 εβδομάδα είναι οι 8πυρηνοι....[emoji14]
Πρώτον αρκεί να είναι μετά την 25η. Δεύτερον όταν παρήγγειλα (πριν 15 μέρες), όπου είχα ρωτήσει, οι περισσότεροι μου έλεγαν για νούμερα πριν την 25η. Μάλλον οι 1600 πωλήθηκαν με αργότερους ρυθμούς.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα αναμένεται να παραλάβω μητρική και ψύκτρα, οπότε συμπληρώνεται το puzzle προ του στησίματος του νέου hardware. Για λόγους σύγκρισης δημοσιεύω benches που έτρεξα με τον i7 @ 4.00GHz και όταν με το καλό στήσω το νέο μηχάνημα θα τρέξω τα ίδια μετροπρογράμματα.

 

1) cpu-z

 

59dc737cbb726_i7cpu-z.JPG.a242f681914bbcb594997df086b69270.JPG

 

2) cinebench 

 

59dc73912cbb3_i7cinebench.thumb.JPG.94dc91ebd5602188f13312f3f8cf4e1e.JPG

 

3) Δικό μου μετροπρόγραμμα πρώτων αριθμών (εκτελείται σε περιβάλλον linux). Παραθέτω το output:

 

Spoiler

-----------------------------------------------------------------------------------------
|               Μετροπρόγραμμα πρώτων αριθμών                |
-----------------------------------------------------------------------------------------

1---Εύρεση απαιτούμενου χρόνου για τον υπολογισμού του εκατοστού χιλιοστού Πρώτου αριθμού
2---Υπολογισμός n Πρώτων αριθμών σε 60"
0---Έξοδος

Παρακαλώ εισάγετε την επιλογή σας: 1
1000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
2000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
3000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
4000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
5000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
6000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
7000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
8000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
9000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
10000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
11000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
12000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
13000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
14000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
15000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
16000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
17000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
18000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
19000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
20000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
21000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
22000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
23000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
24000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
25000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
26000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
27000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
28000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
29000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
30000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
31000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
32000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
33000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
34000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
35000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
36000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
37000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
38000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
39000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
40000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
41000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
42000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
43000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
44000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
45000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
46000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
47000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
48000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
49000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
50000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
51000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
52000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
53000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
54000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
55000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
56000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
57000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
58000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
59000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
60000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
61000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
62000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
63000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
64000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
65000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
66000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
67000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
68000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
69000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
70000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
71000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
72000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
73000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
74000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
75000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
76000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
77000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
78000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
79000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
80000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
81000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
82000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
83000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
84000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
85000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
86000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
87000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
88000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
89000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
90000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
91000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
92000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
93000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
94000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
95000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
96000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
97000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
98000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
99000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν
100000 πρώτοι αριθμοί υπολογίστηκαν

Ο εκατοστός χιλιοστός πρώτος αριθμός είναι ο 1299709
Χρόνος υπολογισμού = 42.912601701 sec
-----------------------------------------------------------------------------------------
|                            Μετροπρόγραμμα πρώτων αριθμών                              |
-----------------------------------------------------------------------------------------

1---Εύρεση απαιτούμενου χρόνου για τον υπολογισμού του εκατοστού χιλιοστού Πρώτου αριθμού
2---Υπολογισμός n Πρώτων αριθμών σε 60"
0---Έξοδος

Παρακαλώ εισάγετε την επιλογή σας: 2
Εναπομένων χρόνος (sec):   
60
59
58
57
56
55
54
53
52
51
50
49
48
47
46
45
44
43
42
41
40
39
38
37
36
35
34
33
32
31
30
29
28
27
26
25
24
23
22
21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Σε 60" υπολογίστηκαν 117435 Πρώτοι αριθμοί.
-----------------------------------------------------------------------------------------
|                            Μετροπρόγραμμα πρώτων αριθμών                              |
-----------------------------------------------------------------------------------------

1---Εύρεση απαιτούμενου χρόνου για τον υπολογισμού του εκατοστού χιλιοστού Πρώτου αριθμού
2---Υπολογισμός n Πρώτων αριθμών σε 60"
0---Έξοδος

Παρακαλώ εισάγετε την επιλογή σας: 

 

Αν θέλετε να τρέξω και κάτι άλλο πείτε μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το κουαρτέτο μόλις συμπληρώθηκε!

631ef39716e14503a0335eed37bbbaf4.jpg

Δυστυχώς επιβάρυνα πολύ τη μέση μου με κάποιες εργασίες κήπου την Κυριακή και δεν θα ρισκάρω να στήσω σήμερα (αδύνατον να κουβαλήσω στο μπαλκόνι το haf 932 για φύσημα). Ελπίζω αύριο να ξεκινήσω τη διαδικασία αναβάθμισης :-)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Φεύγει ο παλιός...

1.thumb.jpeg.ae8e953314a402966eeeb7092bd60228.jpeg2.thumb.jpeg.023dc088fc4a38651e11264ffe4159d3.jpeg3.thumb.jpeg.8847d40c63a57f12425cc6ba748e19a6.jpeg

 

Και βεβαίως ο σωστός κομπιουτεράς έχει το σωστό εργαλείο για φύσημα.... Χαχαχαχ

 

4.thumb.jpeg.7db4eaa1a99e31f1948428e43cf7cd35.jpeg

 

Και έρχεται ο νέος...

 

5.thumb.jpeg.0453486acf246076662e0593c7cc712c.jpeg6.thumb.jpeg.74a11f179d8a0ff4155dbbf62130093b.jpeg7.thumb.jpeg.fb06c6664222d75458ccf4af407997b7.jpeg8.thumb.jpeg.2dfcc44a823aa64d7c8a460c58d37bee.jpeg9.thumb.jpeg.9065983bfa5b3ea931c04e43211a2280.jpeg10.thumb.jpeg.0dc4f80ff8829edb0f9cfda3a51d257c.jpeg11.thumb.jpeg.f325cc1cb57897998a32d603929f26cb.jpeg

 

Και μια δοκιμή χύμα μόνο με τα απαραίτητα συνδεδεμένα να δούμε ότι παίζει.... Αγωνία στο μέγιστο βαθμό...

12.thumb.jpeg.387dba058eeb603daf0ca484afb526b4.jpeg13.thumb.jpeg.14db8bc33a47c87452e85553007c79a6.jpeg14.thumb.jpeg.e0b20918791758b3c5f37ebc65a0aadb.jpeg

 

Ναι!!!!!! Δουλεύει!!!!! Χαχαχαχα τα βλέπει όλα!!!!! Πάμε τώρα να το σουλουπωσουμε χαχαχχχαχαζαχ

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δώστε πόνο με τα ραιζενάκια σας! [emoji3]  Βάλε XMP και πες μας πως τρέχει.

 

Μεγειές! :drinks:

Προς το παρόν θα συνδεσω όλα τα υποσυστήματα δισκους κτλ, θα περάσω os (γιατί η δουλειά έχει μείνει πίσω), όλα αυτά με default settings. OC από αύριο. Ανυπομονώ και εγώ :-)

 

ΥΓ αυτή τη στιγμή είμαι με live Linux, δεν έχω συνδέσει ούτε έναν δίσκο ακόμα και το cable management χτυπάει αρνητικό σκορ χαχχα

 

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

 

 

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

2933 at first boot οι δικές μου. 
Ποιο version? Οι δικες μου πάνω από 2400 δεν πάνε. Εκτός αν είναι θέμα και μητρικής ή και imc επεξεργαστή....

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Αρχίζω και υποψιάζομαι μήπως επηρεάζει και ο χρονισμός του επεξεργαστή... Εγώ στα 3200 (default) επεξεργαστή έχω τοίχο στις μνήμες για οτιδήποτε πάνω από 2400 (ακριβώς ίδιες έχουμε). Απλά δεν μπουτάρει.... Χμ....

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now