MetallicGR

Η Intel ξεκαθαρίζει τις διαφορές στα socket των Z270 & Z370

Recommended Posts

Η εταιρία δημοσίευσε μερικά διαγράμματα του socket δείχνοντας πως οι δύο επιπλέον πυρήνες δεν έρχονται όσο εύκολα φαντάζεται ο κόσμος.

 

 

Οι Coffeelake αποτελούν ορόσημο για την Intel και για την αγορά γενικότερα καθώς με τη "βοήθεια" της AMD κατάφεραν να στριμώξουν δύο επιπλέον πυρήνες στη mainstream πλατφόρμα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι αρχικές δηλώσεις ότι θα είχε το ίδιο socket είχαν αρχίσει να δημιουργούν φήμες για τη συμβατότητα με παλιότερους επεξεργαστές, όπως για παράδειγμα τους Kaby Lake, πληροφορίες που καταρρίφθηκαν λίγο αργότερα.

 

 

Πλέον με την Intel να έχει διαθέσει το επίσημο διάγραμμα του socket έχουμε μια εικόνα για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με τους Kaby Lake και για ποιο λόγο δε μπορούν οι δύο πλατφόρμες/επεξεργαστές να είναι συμβατές με οποιονδήποτε λόγο. Όπως φαίνεται από το διάγραμμα υπάρχουν επιπλέον γειώσεις και έξτρα τροφοδοσία για τους επεξεργαστές μιας και οι αυξημένοι πυρήνες το απαιτούν για την σωστή λειτουργία τους τόσο στις επίσημες συχνότητες όσο και σε συνθήκες overclocking.

 

 

Σε σχέση με τους Kaby Lake έχουμε 18 περισσότερες επαφές τάσης και έτσι τα reserved pins του socket μειώνονται από τα 46 στα 25 αξιοποιώντας καλύτερα το socket από ηλεκτρικής άποψης. Οι εικόνες έχουν γίνει compile από το μηχανικό David Shor και είναι παρμένες από το επίσημο datasheet.

 

 

Κατά σειρά: Coffee Lake, Kaby Lake

 

Coffeelake-LGA1151-Pinout-1.thumb.jpg.d3379763a09fcf46c972722d9f989c8a.jpg

 

 

Kabylake-LGA1151-Pinout-1.thumb.jpg.7d9b25b860fcdf506f729b748bf0eb00.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ρε παιδιά μια και είμαι ακριβώς στην διαδικασία αλλαγής Mobo+CPU και φυσικά μνήμες ....ποια είναι η άποψη σας ( μια και είμαι λίγο βιαστικός) , Να πάω σε Kaby Lake τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα ή να περιμένω ( πότε στο Ellada ) θα φέρουν τις καινούργιες Z370 Μητρικές για να πάω σε Coffe Lake ???. Έψαξα σε Νετ και δεν βρήκα πουθενά έστω πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας ή προπαραγγελίας κ.τ.λ.π.

- Και όταν είμαι "ζεστός" με το χρήμα έτοιμο ...έχω μια ...φαγούρα να το πω   B| !!

Link to comment
Share on other sites

Και να μη δούμε αύριο διαθεσιμότητα όπως λέγεται δεν αξίζει να πας σε Kaby κατά τη γνώμη μου. Για Coffee ναι - και γω το σκέφτομαι βλέποντας πως τα πάει.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πέρασα στην καινούργια Γενιά .

Τσίμπησα μια Asus ROG Strix F- Gaming στα 199 ( μια και η HERO X  χτυπάει ακατέβατα τα 300+ )

- Και εν αναμονή τώρα για την CPU με ημερομηνίες απο 17-18 του μηνός και μετά !

-   Είδωμεν !! :D

23391.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now