MetallicGR

Θα αναβαθμίσετε σε Intel Coffee Lake;

Θα αναβαθμίσετε σε Intel Coffee Lake;  

34 members have voted

  1. 1. Θα αναβαθμίσετε σε Intel Coffee Lake;

    • Άμεσα!
      4
    • Το έκανα ήδη!
      0
    • Θα περιμένω γιατί μου φαίνεται ενδιαφέρουσα πλατφόρμα.
      11
    • Όχι είμαι καλά, θέλω να πιστεύω.
      15
    • Όχι, πήγα σε Ryzen
      4


Recommended Posts

Μετά τη κυκλοφορία των πρώτων Coffee Lake επεξεργαστών 8ης γενιάς από την Intel δημιουργήθηκε το νέο αυτό ερώτημα. Οι επεξεργαστές είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό από την Intel και τα αποτελέσματα των μετρήσεων από το review του 8600K μας δείχνουν πως είναι ένα ενδιαφέρον CPU, όπως και ο μεγάλος 8700K για τους enthusiasts, ενώ ο "μικρός" κρίνεται ιδανικός για gaming σενάρια.

 

Αυτά όπως και η κατανάλωση είναι σημεία θετικά από την refreshed πλατφόρμα της Intel που της δίνουν πόντους ανεβαίνοντας στα μάτια των υποψήφιων αγοραστών. Το θέμα όμως είναι, εσείς θα αναβαθμίσετε στους νέους επεξεργαστές; - Το κάνατε ήδη ή θα περιμένετε;

 

 

https://www.hwbox.gr/reviews/cpu-apu/41032-intel-core-i5-8600k-coffeelake-cpu-review.html

23.jpg.d24080eb5370c8f81dd60d4a64420c2c.jpg

 

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Η διαθεσιμότητα είναι αρκετά μικρή, και προσιτά chipset θα έρθουν στις αρχές του 2018,προσωπικά είμαι υπερευχαριστημένοςμε τον 6700k , και θα περίμενα να δω τι θα φέρουν στο τραπέζι οι Zen+.Χαίρομαι που βλέπω πάλι ισχυρές προτάσεις από την intel αλλά δεν είναι κάτι που κάνει πραγματικά disrupt τον ανταγωνισμό.

 

Βέβαια όταν θα δούμε 8 core με το z390 μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Θα ήθελα να δω την επόμενη enthusiast πλατφόρμα της intel να διαχωρίζει επιτέλους τους consumer cpus από τους enthusiast.Δηλαδή να ξεκινάει εκεί που τελειώνουν τα consumer offering και να προσφέρει κάτι παραπάνω για το αντίστοιχο επιπλέον κόστος της πλατφόρμας και όχι μόνο quad channel support, όπου ελάχιστοι αξιοποιούν πραγματικά!Περιμένω τουλάχιστον 44+ pcie lanes και μεγαλύτερη cache, για να διακαιολογείται και το αντίστοιχο κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Όχι βέβαια. Δεν πρόκειται να ταΐσω και άλλο την παχιά αγελάδα, όταν υπάρχει σοβαρότατη εναλλακτική πρόταση. Η Intel φτύνει στα μούτρα των "πελατών" της με τους coffee lake.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

δεδομένου ότι:

δεν παίζω παιχνίδια (δεν έχω καν GPU στα συστήματα μου, η iGPU μου αρκεί)

αυτά που είδα από θέμα κατανάλωσης μου άρεσαν (θέλω να τα δουλέψω με picoPSU, όπως κάνω χρόνια τώρα, κι ο αντίστοιχος (r5-1600) είδα στις σχετικές μετρήσεις να καταναλώνει πολλά watt παραπάνω)

αυτά που είδα από θέματα ταχύτητας video encoding επίσης μου άρεσαν

τιμολογιακά επίσης μου άρεσαν

...μιλάω συγκεκριμένα για τον i5-8400 (τα 200€ για cpu είναι το ψυχολογικό μου όριο). 

είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το επόμενο μου σύστημα (πάντα σε mini-ITX μέγεθος) μαζί με κάποιο φτηνότερο chipset καθώς θεωρώ υπερβολικό το Ζ370 για τις πολύ απλές ανάγκες μου. 

Αν και θα ήθελα επιτέλους να ξαναγυρνούσα σε amd... 

Edited by lyk
Link to comment
Share on other sites

Οι επεξεργαστές φαίνονται καλοί, αλλά όχι. H intel έχει χάσει την εμπιστοσύνη μου. Προς το παρών θα περιμένω μέχρι να βγούν οι 12nm ryzen τον φλεβάρη και μάλλον θα αντικαταστήσω τον 6500 με κάποιον απο αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ επέλεξα ότι θα περιμένω και αυτό θα κάνω. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να πάρουμε στα υπόψιν. Αν κάποιος έχει μια δυνατή κάρτα γραφικών και έχει και ένα monitor που αξιοποιεί τα 144fps ή ακόμα και τα 165fps τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί ο 8700 έχει πολύ δυνατό single core performance. Κάτι που η amd δεν προσφέρει ακόμα. 

Πιστεύω Είναι καθαρά θέμα κάρτας και οθόνης. Με 60hz οθόνη δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης πιστεύω. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now