MetallicGR

Optane 900P: ο νέος high end NVMe SSD της Intel!

Recommended Posts

Η εταιρία ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του Intel 750 SSD της και ο Optane 900P θα είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει στην consumer αγορά η Intel.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα, η κυκλοφορία του εν λόγω drive είναι αρκετά κοντά και αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο Optane 900P όπως θα ονομάζεται έχει βαθιά χωμένες τις ρίζες του στην enterprise αγορά και πιο ειδικά από τον πανάκριβο P4800X που μοιράζονται σχεδόν την ίδια σχεδίαση.

 

 

Όπως φαίνεται η Intel θα κυκλοφορήσει τον Optane 900P σε διάφορες χωρητικότητες ξεκινώντας από τα 280GB για τους λιγότερο απαιτητικούς που χρειάζονται υψηλές επιδόσεις που θα φτάνουν μέχρι και τα 2500MB/s στην ανάγνωση και τα 2000MB/s στην εγγραφή δεδομένων, που είναι περίπου τέσσερις φορές η ταχύτητα που προσφέρει το κλασικό SATA III interface. Φυσικά θα παρέχονται και χωρητικότητες μέχρι και τα 1500GB με ανάλογο κόστος όμως.

 

 

Για την ώρα τα specs και οι επιδόσεις του αποτελούν προϊόν φήμης όμως θα περιμένουμε το drive για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το drive θα κυκλοφορήσει τόσο με το U.2 form factor όσο και σε PCIe για χρήση ως κάρτα επέκτασης.

 

 

 

 

mXXfHWzODJY5Blrx.jpg.66fe83d2f5a5888e0562b2292cb08949.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now