gdp77

Ποιο είναι το μακροβιότερο μέρος του συστήματός σας;

Recommended Posts

Μια που διανύουμε περίοδο κρίσης για πείτε ποιο μέρος του συστήματός σας έχει επιβιώσει περισσότερο; 

 

Αναφέρουμε κομμάτια που δουλεύουμε καθημερινά (όχι κάτι παλιό που είναι στο πατάρι και ξέρουμε ότι λειτουργεί).

 

Ξεκινάω εγώ:

 

Λοιπόν μακράν πρώτο (και απαραίτητο) είναι το πιστό μου ups. Ένα Mustek 1000άρι. Ζει και βασιλεύει από το 2005 συμπληρώνοντας 12 χρόνια στην πρίζα και τροφοδοτώντας ανελλιπώς το εκάστοτε βασικό μου σύστημα. Κάπου στην 6ετία χρειάστηκε αλλαγή στις μπαταρίες του και κάποια στιγμή (δεν θυμάμαι πότε) σταμάτησε να λειτουργεί το ανεμιστήρι του, οπότε χρειάστηκε λύσιμο και κολλητήρι για την αντικατάσταση καθώς τα καλωδιά του είναι κολλημένα στην πλακέτα και όχι με κάποιο βύσμα.

 

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο βασικός δίσκος εργασίας μου, ένας WD Caviar Black 640GB, αγορασμένος το 2009!!! (8 χρόνια μην τον ματιάσω!!!)

 

Στην τρίτη θέση η οθόνη μου DELL U2412m, αγορασμένη το 2012, συμπληρώνει 5 χρόνια ξεκούραστης λειτουργίας. Μαζί με αυτήν και το τροφοδοτικό μου, ένα CORSAIR 850 TX v2.

 

Για πείτε και σεις... 

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι στιγμής είναι τρία και τα δύο πηγαίνουν παράλληλα. Το ένα είναι μια μνήμη 4GB DDR3 Corsair XMS3 1600 που την έχω στο βασικό σύστημα από το 2010 με ένα μικρό διάλειμμα στο από το 2013 μέχρι το 2015. Ήταν πρακτικά στο πρώτο μου PC από το 10 και τρέχει μια χαρά μέχρι και σήμερα πιο πολύ για να συμπληρώσει τα άλλα 8GB που έχω. Την έβαλα πιο πολύ για να δοκιμάσω διαφορετικού τύπου μνήμες στο PC (είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα την έβγαζα μόλις τελείωνα τις δοκιμές μου) αλλά την κράτησα πάνω στη μητρική.

 

Το άλλο είναι το PSU,  Thermaltake Toughpower XT 775 (αυτό με τα LED ένδειξης λειτουργίας στη μονάδα) που μέχρι στιγμής δεν έχει παραπονεθεί σε κάτι οπότε θα παραμείνει και στο μέλλον.

 

Τρίτον, ένας 1TB hitachi, από τους πρώτους αυτής της χωρητικότητας, τον πήρα το 2010 και έχει γραψοσβήσει πάρα πολλές φορές και τον έχω μέχρι και σήμερα στο βασικό PC μου.

Link to comment
Share on other sites

To μόνο κομμάτι που παραμένει σταθερό από το 2014, από το τελευταίο σύστημα που είχα στήσει και από τότε έχει αναβαθμιστεί πολλάκις ειναι η R9 280 της sapphire.Αλλά με την αγορά των gpu αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δικαιολογήσω μια σωστή αναβάθμιση.Θα προτιμούσα να μείνω σε amd λόγω του ότι έχω freesync monitor και θα ήθελα να το αξιοποιήσω σωστά! Επίσης όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ έχουν open gl acceleration όπου και εκεί είναι ανώτερες από τις αντίστοιχες της nvdia.Το πιθανότερο αυτή τη στιγμή είναι να πάω προς κάποια vega, αλλά θα δείξει, μου έχει περισέψει λίγη ακόμα υπομονή, και μιας και δεν παίζω και τόσο συχνά λόγω υποχρεώσεων, ο ενθουσιασμός μέσα μου καταλαγιάζει όσο μπορεί !

Link to comment
Share on other sites

1ον το Samsung  DVD Writemaster από το 2008.

2ον ο WD Green 1tb που ξεκίνησε ως εξωτερικός το 2009 και αφού ψοφησε το case του το 2011, από τοτε είναι 2ος σκληρός μέσα.

3α ο Samsung 840 Pro 120gb και ο WD Black 1tb αγορασμένοι το 2013.

4η η Sapphire R9 290 Tri-X OC μου αγορασμένη το 2014.

Link to comment
Share on other sites

A: Speaker System Cambridge Soundworks DTT3500 5.1. Από το 2002. Τα τελευταια 2 χρονια έχω κρατησει τη κονσολα και έχω αλλάξει τους δορυφόρους με Canton

cambridge1.jpg

 

Canton-Movie-60-CX.jpg

B: Βασικό ποντικι: Microsoft sidewinder από το 2007

611UUjrhJsL._SX355_.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now