Mythos

MSI GT72 2QE Dominator Pro - Πρόβλημα

Recommended Posts

Σκέφτηκα ότι δεν χάνω κάτι να ρωτήσω μπας και υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει...

στο εν θέματι μηχάνημα λοιπόν (το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά τον Αύγουστο), όταν πάω να παίξω κάποιο παιχνίδι που είναι σχετικά βαρύ (πχ οχι hearthstone) σβήνει σαν να έχει κοπεί το ρεύμα (έχει μπαταρία integrated η οποία λειτουργεί - δλδ αν το βγάλω από την πρίζα συνεχίζει κανονικά μέχρι να αδειάσει).

Τι ενέργειες έχουν γίνει χωρίς αποτέλεσμα:

Αρχικά υπέθεσα οτι είναι κάποιο overheating οπότε το άνοιξα και διαπίστωσα ότι η εργοστασιακή πάστα τα είχε κάνει πουτ@ν@ (ξεχείλισε) και στο chip της cpu και στο chip της gpu. Είχα και σκόνη. Το καθάρισα, την άλλαξα κι έβαλα μια noctura ΝΤ Η1. Για μια μέρα ήμουν οκ μετά το πρόβλημα ξαναβγήκε. Έπαιξα δλδ καμια ώρα χωρίς θέμα και νόμιζα οτι το είχα φτιάξει. Αλλά δεν... όσο πήγαινε και ο χρόνος παιχνιδιού μειώνονταν και πλεον έφτασα στο επίπεδο προ αλλαγής της πάστας όπου στα πρώτα 5-20 λεπτά σβήνει.

Έκανα επίσης και clean install των windows (10 x64) μπας κι έπαιζε τπτ με drivers γιατι το πρόβλημα εμφανίστηκε λίγο μετά από ένα μεγάλο windows update και είπα μπας κι έγινε καμιά μεγάλη μ@λακία με τους drivers. Τα ίδια πάλι.

Σβήνει είτε είναι στο ρεύμα είτε είναι με μπαταρία.

Το laptop κατα τα άλλα λειτουργεί κανονικά. Δλδ αν δεν πάω να παίξω παιχνίδι δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν κλείνει ποτέ όσο και να το αφήσω ανοιχτό, ούτε ανεβάζει θερμοκρασία.

Τα ανεμηστήρια λειτουργούν κανονικά. Το bios είναι updated αρκετό καιρό πριν το πρόβλημα.

Η θερμοκρασία της gpu είναι αρκετά χαμηλή. Τώρα πχ που γράφω και δεν έχει φορτίο είναι 29C. Αλλά και με φορτίο δεν ανεβαίνει πολύ. Ούτε όταν είχε γίνει πουτ@ν@ η thermal paste ανέβαινε πολύ, απλά έδιναν περισσότερο τα ανεμηστήρια... ήμουν δλδ μέχρι 70C.

H θερμοκρασία της cpu μου τα τα χαλάει κάπως... με έως 5% φορτίο είμαι γύρω στους 35 - 40C και με 20% φτάνω 60C αλλά και με μεγαλύτερο φορτίο δεν ξεπερνάω τους 80C άντε μέχρι 90C έχω δει να φτάνω σε stress test με τα ανεμιστήρια να δίνουν full και να κάνει σαν ελικόπτερο. Γενικά με ανυσηχεί αλλά δεν πρέπει να σβήνει από αυτό.

Η θερμοκρασία δωματίου είναι περίπου 20C κι έχω και cooling pad.

Τέλος αν κάποιος ξέρει πως δουλεύει το hybrid function της MSI (επειδή τσιγκουνεύονται τα τροφοδοτικά, όταν κάτι θέλει περισσότερο ρεύμα πάει και συμπληρώνει από την μπαταρία - για αυτό και η μπαταρία είναι integrated, αυτά συνήθως είναι στιγμιαία) έχω διαπιστώσει ότι κάποιες φορές που σβήνει έχει σβήσει και το φωτάκι από το "τούβλο" του τροφοδοτικού. Πρέπει να βγάλω το καλώδιο και να το ξαναβάλω για να ανάψει πάλι και να έχει ρεύμα.. αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Δηλαδή άλλες φορές μπορείς να ανοίξεις αμέσως το Laptop, άλλες φορές πρέπει να κάνεις αυτό που είπα.

Έχω ψάξει τα logs από τον viewer των windows αλλά δεν είναι διαφωτιστικά... αυτό που βγάζει στα critical του system log είναι:

Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος.

 

καμιά ιδέα κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Περίεργο το πρόβλημα σου αλλά πιστεύω πως είναι κάπου στη τροφοδοσία του. Αρχικά δοκίμασε να αλλάξεις το power plan των Windows ή/και να δοκιμάσεις gaming ή κάτι πιο βαρύ με τη μπαταρία (ξέρω δε θα έχεις πολύ χρόνο αλλά αξίζει για να δεις εάν επανεμφανίζεται το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Με την μπαταρία έχω δοκιμάσει να παίξω και σβήνει.
Την αλλαγή στα power plan την είχα δοκιμάσει πριν αλλάξω πάστα, πάλι έσβηνε. Θα ξαναδοκιμάσω.

Εγώ έχω αρχίσει να πιστευω οτι φταίει η κάρτα γραφικών καθώς σε μια χθεσινοβραδινή έμπνευση, με την χρήση μιας επιλογής που έχει το laptop, απενεργοποίησα την nvidia κι έμεινα με την οnboard (iris5200). Έβαλα λοιπόν max performance στο total war Attila (παιχνίδι όπου υπό "κανονικές" συνθήκες σβήνει) κι έπαιξα για καμια ώρα, αγκομαχώντας μεν, χωρίς να κλείσει δε (θερμοκρασίες cpu και onboard gpu ικανοποιητικές - κάτω των 70C). Μετά ενεργοποίησα πάλι την nvidia και έβαλα να παίξω με τις ίδιες ρυθμίσεις και στο μισάωρο έκλεισε.

Προφανώς όποτε παει να σηκώσει φορτίο η κάρτα γραφικών ψοφάει (αυτό το είχα δει και σε stress test που είχα κάνει πριν αλλάξω πάστες κτλ, βέβαια ανάλογα τι ρυθμίσεις έβαζα δεν έκλεινε πάντα). Χωρίς όμως να ανεβαίνει η θερμοκρασία gpu (max που έχω δει 60C πριν κλείσει).

Το θέμα μου τώρα είναι αν είναι μόνο η κάρτα που φταίει (μάλλον βγήκε καμιά ψυχρή κόλληση) ή αν σκάσω λεφτά και πάρω μια άλλη και την αλλάξω, παραμείνει το πρόβλημα γιατί υπάρχει και θέμα με καμιά μητρική ξερωγώ.. οπου πλέον δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο νοημα να ασχοληθώ για να το επισκευάσω...

Μεγάλη απογοήτευση για 2 ετών μηχάνημα τέτοιας αξίας.

Edited by Mythos
Link to comment
Share on other sites

Κάνω μια ενημέρωση για όποιον ενδιαφέρεται... χθες βράδυ έβγαλα την κάρτα γραφικών έξυσα λίγο ότι επαφές είδα και την ξαναέβαλα. Σήμερα άρχισα να κάνω πάλι δοκιμές.

Αρχικά έβαλα να παίξω το προαναφερθέν παιχνίδι στο green mode (επιλογή της msi στο dragon gaming center για να κραταει στο ρελαντι cpu και gpu ) και απο τα windows στις ρυθμίσεις εξοικονόμισης. Έπαιξα για κανα 2ωρο στα βελτιστα χαρακτηριστικά κατά το GForce Experience χωρίς να σβήσει.

Μετά έβαλα το comfort mode και τις ρυθμίσεις εξισορρόπισης των windows στα ίδια χαρακτηριστικά οπου έπαιξα καμιά ώρα χωρίς να σβήσει.

Στην συνέχεια έβαλα το sport mode και τις υψηλές επιδόσεις των windows όπου έπαιξα κανα μισάωρο χωρίς να σβήσει.

Χάρηκα και είπα να δοκιμάσω κι άλλο παιχνίδι.

Έβαλα λοιπόν να παίξω το Lords of the Fallen σε medium επιλογές γραφικών και μετά από καμιά ώρα έσβησε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Όταν έσβησε το τροφοοδοτικό είχε απενεργοποιηθεί.

Μετά το παραπάνω συμβάν έκανα πάλι δοκιμές με τα διάφορα power plans και shift modes. Με sport και comfort shift mode και υψηλές επιδόσεις και εξισορρόπιση αντιστοιχα στα windows έκλεισε στο 10λεπτο (χωρίς να επηρεαστεί όμως το τροφοδοτικό).

Στο green mode με εξιοκονόμηση έπαιξα κανα μισάωρο total war χωρίς να κλείσει. Το παρατάω για σήμερα.

Edited by Mythos
Update
Link to comment
Share on other sites

Έχεις τρέξει stress tests για κάθε part (cpu, gpu, ram, etc.) ξεχωριστά ?

 

Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεις spare τροφοδοτικό να δοκιμάσεις ?

 

Εδώ (https://forum-en.msi.com/index.php?topic=276911.0) έχουν παρόμοια προβλήματα  με αρκετές ατυχείς αλλαγές μητρικών (check post 7: I monitored the temperature and it did not go up alarmingly before turnoff, around 65C if i remember correct.
The Watt fluctuated from 50-187 according to DGC, and at one time it showed no number but the letters AC was shown, a bit after that it stopped.), ενώ εδώ (https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/43181x/msi_laptop_suddenly_shut_off_wont_turn_on_again/) ένας έλυσε το πρόβλημα αλλάζοντας ένα internal voltage regulator.

 

Edited by stavros
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν είναι στην εγγύηση, αν ήταν δεν θα ασχολιόμουν θα το πήγαινα πακετακι :)

Stress tests εχω τρεξει ξεχωριστά. RAM και CPU τα περνάει. Στην GPU αναλογα τις επολογές του test σβήνει.

Τροφοδοτικό θα πρέπει να αγοράσω για να κανω δοκιμή, δεν υπάρχει spare. Γενικά δεν έχω spare parts και τα καταραμένα είναι όλα ακριβά. Στο sport mode τραβαει πολύ γιατι κάνει OC.

Να υπενθυμίσω οτι μου έχει σβήσει και με μπαταρία.

Stavro αυτά που παραθέτεις μοιάζουν όντως με το πρόβλημα μου... α btw είχα επικοινωνήσει με το support της msi μέσω της σελίδας και είχαμε φτάσει σε σημείο να μου δώσουν RMA γιατί τους έκραξα αλλά δεν έβγαλα άκρη πως ακριβώς θα γίνει η δουλειά γιατί όταν μίλησα με την alman που έχει το service εδω στην ουσία απλά μου είπαν φέρτο εδώ και πλήρωσε.

 

Edited by Mythos
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν έχει εγγύηση και το έχεις ήδη ανοίξει, ξανακάντο - και δες πως συνδέεται η μπαταρία στη μητρική. Εάν είναι με κάποιο propriatary καλώδιο δες μήπως έχει κάποιον κονέκτορα για να βγει.  Κοντολογίς δοκίμασε να τρέξεις το σύστημα χωρίς τη μπαταρία του και μόνο με το τροφοδοτικό. Υπάρχουν μερικά που απλά δεν ξεκινάνε γιατί χρειάζονται τη μπαταρία.

 

Βέβαια αφού ήρθαν σε θέση να σου προσφέρουν RMA δεν υπάρχει "δεν έβγαλα άκρη". Ρωτάς να σου απαντήσουν λεπτομερώς στο πως γίνεται η διαδικασία για να φτιάξεις το λαπτοπ σου και να μη παιδεύεσαι τζάμπα. Είναι αυτό που λες ότι ζήτησαν χρήματα, ή υπάρχει κάτι άλλο που δε πιάνω;

Link to comment
Share on other sites

παραθέτω τα τελευταία της επικοινωνίας μέσω του MSI member center (μετά την παράθεση του προβλήματος, την προσπάθεια για επίλυση και το κράξιμο) για να δεις γιατί δεν έβγαλα άκρη.

 

1. Due to our warranty is area-specific, please contact the store where you purchased.
    They will provide you exclusive RMA service.
    Please kindly notice that.
    Best Regards,
    MSI Customer Service Dept.
2. (απάντηση απο εμένα) I contacted the store in Athens from which i purchased the product about the exclusive RMA service you mentioned and they said they can not issue such a service because MSI has an authorized service center in Greece. So they pointed me to Alman Hellas (MSI's authorized service center in Greece, which is also located in Athens). I contacted them (i have contacted them before when my warranty was still valid for a screen defect - an other disappointment) and they said that they have to check the laptop themselves in their lab to decide what's exactly wrong with it, what parts need replacement (if they need) and how much does the replacement parts cost. This will take approximately 10 working days (if replacement parts are needed) and there is a minimum fee of 26 euros for checking (plus sending expenses). But since the warranty has expired any replacement required will be charged accordingly. Is that the course of action you suggested or i misunderstood?

3. Thank you for buying MSI products.
Please contact the store or retailer where you bought it first.
They will help you for RMA service.
Sincerely,
MSI Customer Service
Please register your unit using our form at RMA return website (http:/cs.msi.com/). After finalize it and confirm by our customer service team you will receive informations with details how unit should be prepared and sent to service. If Your unit is out of warranty clean Your cooling system. Overheating may damage Your motherboard or graphic card
Regards,
MSI customer service

 

πάω να κάνω το register λοιπόν και δεν έχει καμιά επιλογή για Ελλάδα. Οπότε κάπου εκεί το παράτησα γιατί wtf...

Θα κάνω και δοκιμές χωρίς μπαταρία αλλά δεν νομίζω να λειτουργήσει το OC feature έτσι οπότε στην ουσία δεν θα έχω μέτρηση για το sport mode. Δεν είναι σχεδιασμένο να κάνει τις xtra λειτουργίες χωρίς μπαταρία καθώς για power hungry εργασίες τραβάει από'κει...

Link to comment
Share on other sites

Update επί του θέματος, ελπίζω να βοηθήσει και καναν άλλον με αντίστοιχα θέματα.

Να σημειώσω οτι σε κάποια φάση και μετα από κι άλλες δοκιμές και ελέγχους η GPU με εγκατέλειψε και συνέχισα με την onboard για αρκετό καιρό χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Κάποια στιγμή τον Ιανουάριο πήγα Αθήνα και επισκεύτηκα την Alman... τους είπα τι συμβαίνει, τι έχω κάνει και τι έχω βρει. Τους είπα επίσης οτι θεωρώ οτι φταίει η GPU και ότι μάλλον πρέπει να έγινε κάποια ψυχρή κόλληση λόγω του συνεχόμενου Sport Mode και High Performance σε συνδιασμο με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και την υγρασία (αν και δεν θα έπρεπε καθώς το laptop είναι gaming και θα έπρεπε να αντέχει, γι'αυτό κανει και τόσα μπικικίνια). Τους εξηγώ λοιπόν ότι είμαι σχετικός με το άθλημα αλλά έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου θέλω spare parts για να εντοπίσω τι φταίει ακριβώς και επειδή δεν έχω το φέρνω σε εσάς που έχετε για να μου πείτε τι έχει επηρεαστεί ώστε μην μπαίνω σε διαδικασίας αγοράς είτε λάθος part είτε ασύμφορου κόστους επισκευής πχ αγοράζω GPU και φτάει και η MoBo τελικά.

Εκεί κάπου μου πετάνε το κεραμίδι ότι ξέρετε δεν έχουμε ούτε εμείς spare parts εδώ αλλά έχουμε ειδκά test και μιλάμε απευθείας με τους τεχνικούς της MSI (όχι αυτούς που μιλάω εγώ στο support page της MSI, άλλους καλύτερους) και μέσα σε 3 μέρες θα ξέρουμε τι έχει... καλά λέω αν νομίζετε οτι χωρίς spare parts θα κάντε ακριβή διάγνωση οκ, αλλά δεν το αφήνω για να μου πείτε ότι ήδη ξέρω. Το κρατάνε λοιπόν 3 βδομάδες και να τι μου λένε...

1)Η GPU έχει αχριστευτεί, δεν υποστηρίζεται πλέον από την MSI η πώληση της

2)Η μπαταρία είναι εντάξει, φθορά χρήσης μόνο

3)Το τροφοδοτικό δίνει ακανόνιστα κάποιες over και under μετρήσεις αλλά μιας και δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο στο πότε συμβαίνει αυτό δεν μπορούμε να σου πούμε κάτι... μπορεί να έφταιγε και και αυτό, καλό είναι να αλλαχθεί (120 ευρά)

4)Για την MoBo δεν μπορούμε να πούμε τπτ καθώς η MSI δεν μας στέλνει καν testing GPU για να κανουμε μετρήσεις στα BUS κτλ... πιθανότατα να έχει επηραστεί κατά 10% (?!)

Οπότε είμαι πάνω κάτω εκεί που ήμουν όταν το πήγα, απλά ξέρω οτι η μπαταρία είναι οκ. Εννοείται οτι τους την είπα χοντρά και δεν πλήρωσα τίποτα.

Αποφασίζω λοπόν και αγοράζω από εδώ τροφοδοτικό https://www.chargers-online.co.uk/230w-msi-gt72-2qe-ac-power-adapter-charger-p-79867.html το οποίο site τελικά στέλνει από Κίνα και μου στείλαν και χαλασμένο προϊόν (ζήτησα τα λεφτά μου πίσω από το Paypal) και παίρνω και από eBay μια GTX980m 8GB με G-Sync που βγήκε από ένα GT72 6QE Dominator Pro G. Την δοκιμάζω με το παλιό μου τροφοδοτικό καθώς δεν έχω αγοράσει άλλο ακόμα και δουλεύει μια χαρά. Επιπρόσθετα έχει ενεργοποιηθεί το G-sync feature στην οθόνη του laptop που κανονικά δεν είχε :P Πλέον Sport Mode και High Performance μόνο στα παιχνίδια και όλη την υπόλοιπη ώρα Green Mode... θα πάρω και καινούριο Power Brick σε κάποια φάση απλά με στέγνωσε η κάρτα...

PS: Θεωρώ οτι άμα γίνει reballing στην προηγούμενη μου κάρτα (GTX980m 4GB) θα λειτουργήσει κανονικά.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας, πάνω που νόμιζα ότι τελικά δεν βρέθηκε λύση και έμεινες ξεκρέμαστος, τελικά όλα τελείωσαν ομαλά αν και με μια μεγάλη ταλαιπωρία όπως καταλαβαίνω.

 

Εφόσον κάνεις reball κρατάς την κάρτα καβάντζα σε περίπτωση που υπάρξει (χτύπα ξύλο :P ) κάποιο πρόβλημα με αυτή.

 

:T: για την ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε για πόση ταλαιπωρία μιλάμε... Από τον Αύγουστο που ξεκίνησε η ιστορία ξεμπέρδεψα τον Απρίλιο... φταίει βέβαια ότι και λόγω δουλειάς και μέρους που βρίσκομαι όλες οι κινήσεις γίνονταν αργά αλλά και η MSI και η Alman που προσπαθούσα επανειλημένα να βρω κάποια λύση εξ αποστάσεως ήταν απαραδεκτες. Η MSI βέβαια σαφώς χειρότερη, αλλά και η Alman ουσιαστικά δεν μου έδωσε καμία απάντηση της προκοπής πέρα από ότι ήδη ήξερα ακόμα και όταν εξέτασαν το μηχάνημα. Εντάξει, οι άνθρωποι εκεί δεν είναι τεχνικοί-ηλεκρονικοί ή δεν θέλουν να δείξουν ότι είναι έστω και λίγο. Πλήρης απογοήτευση γιατί δεν μιλάμε για κάποιο φτηνό προϊόν. Κρίμα. Άμα βγεις εκτός εγγύησης απλά είσαι για πέταμα...

Τους είχα ρωτήσει μέχρι και το απλό για να μην γίνει κανα λάθος καθώς μιλάμε για ανταλλακτικά των 300-400€ (αφού μου είπαν ότι δεν υποστηρίζεται πλέον η κάρτα μου), "έχω βρει μια GTX980m 8GB με G-Sync, το laptop μου δεν υποστηρίζει G-Sync, αν την βάλω, θα λειτουργεί και απλά δεν θα έχω το G-Sync ή δεν θα λειτουργεί καθόλου; μπορώ να βάλω οποιαδήποτε GTX980m; ή πρέπει να ψάχνω για κάτι συγκεκριμένο, υπάρχουν προδιαγραφές;" (γιατί διάφοροι πωλητές σε Aliexpress και Ebay ρωτούσαν το μοντέλο του laptop και μου έλεγαν οτι δεν κάνουν οι κάρτες που πωλάνε, χωρίς να μου αιτιολογούν το γιατί ακόμα κι αν ρωτούσα αν απλά είναι θέμα Vbios κτλ).

Η απάντηση από την MSI ήταν, "οι περισσότερες GTX980m θα κάνουν λογικά για τα υπόλοιπα ρωτήστε την Alman", η απάντηση της Alman ήταν, "δεν μας έχει τύχει κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, θα υποβάλλουμε ερώτημα στην MSI" δεν πήρα καμιά απάντηση μέχρι σήμερα.

 

Όσο για την την κάρτα που δεν λειτουργεί μάλλον θα την πουλήσω στο Ebay ως damaged και αυτός που θα την αγοράσει ας αναλάβει και την ευθύνη της επισκευής... δεν βλέπω κάποιο νόημα να την κάνω reball για να την έχω απλά σαν ρεζέρβα (καθώς θα την πήγαινα σε μαγαζί για να είμαι σίγουρος οτι θα γίνει σωστή δουλειά και θα το έσκαγα το 80ρι), ούτε θεωρώ ηθικό να επισκευαστεί και να την πουλήσω σαν να μην τρέχει τίποτα...

 

PS: με το Paypal και το τροφοδοτικό ακόμα παλεύω να πάρω τα λεφτά μου πίσω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μιας και συνεχίζω να αναβαθμίζω το laptop μου :P να γράψω απλά για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται ότι έκανα upgrade επιτυχώς τη WiFi card Killer AC 1525 που είχε με την Killer WiFi 6 1650 AX. Κάπου εδώ νομίζω ότι το laptop τερμάτισε.

Να σημειώσω ακόμα ότι η Alman δεν υπάρχει πια, έχει αναλάβει μια άλλη εταιρία, η Premium Technologies, η οποία έχει λίγο καλύτερη συμπεριφορά αλλά ίδιο επίπεδο γνώσης.. δλδ με πήραν τηλέφωνο μετά από 2 εβδομάδες που τους υπέβαλα ερώτημα για το αν αυτή η αναβάθμιση είναι εφικτή (πχ αν υπάρχει bios whitelist) για να μου πουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με την MSI για να μου απαντήσουν. Η MSI που τους έκανα επίσης ερώτημα μου είπε να ρωτήσω την Premium :p

Τελικά τη λύση μου την έδωσε η ίδια η Killer όπου οι άνθρωποι από το support τους απάντησαν στα mail μου και μου είπαν ότι η αναβάθμιση είναι εφικτή και να μην ανυσηχώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό.. 😊

Άλλαξα λοιπόν μπαταρία στο λαπτοπ μου καθώς μετά από τόσα χρόνια είχε παραδώσει πνεύμα και κρατούσε 2-3 λεπτά με το ζόρι, χώρια που αναβόσβηνε συνεχώς ένα πορτοκαλί λαμπάκι και μου έσπαγε τα νεύρα το βράδυ :P

Πήρα λοιπόν μια καινούρια, την άλλαξα και είπα να ανοίξω την παλιά για να δω πως είναι.

Οδηγίες για να αλλάξει κάποιος μπαταρία μπορεί να βρει εδώ,

https://www.ifixit.com/Guide/MSI+GT72+2QE+Dominator+Pro+Battery+Replacement/88717

Anyway, τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας είναι 7.500 mAh/11.1 V/83.25Wh (Model name: BTY-L77), αποτελείται από μια ζελατίνη ( :p ), κι 9 μπαταρίες SANYO UR18650ZY S41A (άλλα στοιχεία δεν αναγράφονται – κι αυτά με το ζόρι φαίνονται) οι οποίες συνδέονται σε μία πλακέτα. Αμέσως λοιπόν αναρωτήθηκα, γιατί τελικά να δώσει κάποιος 40 ευρώ minimum για νέα μπαταρία και να μην αλλάξει αυτές τις 9 μπαταρίες με ίδιου τύπου και ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα και να έχει ουσιαστικά μια καινούρια, αναβαθμισμένη, μπαταρία. Φαντάζομαι πιο φτηνά θα βγει.

Το έχει δοκιμάσει κανείς; 😊

IMG_20210414_1827556.jpg

IMG_20210414_1828106.jpg

IMG_20210414_1828171.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now