MetallicGR

Η NVIDIA προβλέπει αυτόνομα οχήματα σε 4 χρόνια!

Recommended Posts

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της NVIDIA Jensen Huang σε συνέντευξή του δήλωσε πως σε 4 χρόνια θα δούμε πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους!

 

 

Αυτό σημαίνει πως οι τεχνολογίες που ρίχνει στο τραπέζι η NVIDIA με τα "ανοίγματα" της προς αυτή την αγορά αποδίδουν καρπούς. Στηρίζοντας τις προσπάθειες για AI συστήματα που θα βρίσκονται στο εσωτερικό των μελλοντικών αυτοκινήτων, ο Jensen Huang είπε με βεβαιότητα πως σε τέσσερα χρόνια από σήμερα θα βλέπουμε στους δρόμους πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, αν και αυτό δε σημαίνει πως θα γίνει mainstream. Η εξάπλωση όπως και ο ίδιος ανέφερε σε περισσότερους ανθρώπους εξαρτάται από το πόσο προσιτή είναι η παρούσα τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης και σε πόσο φτηνά αυτοκίνητα θα καταφέρει να μπει στα επόμενα χρόνια, όμως παρ' όλα αυτά οι προβλέψεις του δείχνουν αρκετά αισιόδοξες για το μέλλον.

 

 

 

Πριν μερικές εβδομάδες μάλιστα, η NVIDIA έδειξε το νέο της αυτόνομο σύστημα DRIVE PX Pegasus, που τρέχει χάρη σε δύο Xavier SoCs που ενσωματώνουν Volta GPUs για επιτάχυνση αντίστοιχου εργασιών που έχουν να κάνουν με την αυτόνομη οδήγηση όπως real time υπολογισμούς της κίνησης και των εμποδίων σε κοντινή απόσταση.

 

 

 

Jen-Hsun-Huang.jpg.06b6050b64a71602820001e7ff1b4c3c.jpg

 

 

d.jpg.1eb4234879967e09a208fb1644bc1722.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now