MetallicGR

Οι AMD EPYC 2ης γενιάς έρχονται με έως 64 πυρήνες!

Recommended Posts

Η AMD φαίνεται πως ετοιμάζει νέα καλούδια για την server αγορά, με ένα νέο επεξεργαστή που θα εφοδιάζεται με 64 πυρήνες και 128 threads!

 

 

Πληροφορίες που έρχονται από ανεπίσημες όμως αρκετά έμπιστες πηγές αναφέρονται στον νέο EPYC επεξεργαστή της AMD που θα κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον ειδικά για την server αγορά. Ο επεξεργαστής θα εφοδιάζεται με 8κάναλο ελεγκτή όπως και η τωρινή γενιά, όμως η AMD θα διπλασιάσει τους πυρήνες του στους 64 και με τη βοήθεια του SMT προσφέρει συνολικά 128 threads επεξεργασίας. Εκτός αυτών, το chip θα φέρει συνολικά περί τα 256MB L3 cache ενώ το TDP θα παραμείνει στα εντυπωσιακά επίπεδα των 225 με 240W, κάτι που θα έχει επίπτωση πιθανόν στις μέγιστες συχνότητες λειτουργίας που θα τρέχει αποδοτικά. Για την ώρα βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια λιθογραφία θα κατασκευάζεται η νέα γενιά, όμως πηγές αναφέρονται στα νέα 12nm που ετοιμάζει η AMD σε συνεργασία με τα εργοστάσια κατασκευής.

 

 

 

small_AMD-EPYC-Server-Chip-Logo.jpg.d377b6ab068ee96c6a978e0ba5c07ba8.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Θα τρέχει να μαζέψει πάλι τα ασυμάζευτα η ίντελ, έστω ότι θα είναι κοντά στα 2.5-3ghz  μιλάμε για ένα πραγματικά ανταγωνιστικό προϊόν εαν κυκλοφορήσει σύντομα !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now