stavros

Έσπασε και το Face ID του iPhone X

Recommended Posts

Όταν παρουσιαζόταν η νέα γενιά Apple iPhone 8 και το φουτουριστικό X, η Apple είχε την ευκαιρία να μας δείξει το νέο feature Face ID του iPhone X, το οποίο θα προσέφερε μεγάλη ευκολία και ασφάλεια στην πρόσβαση των δεδομένων της συσκευής.

 

Με το Face ID το ξεκλείδωμα του κινητού τηλεφώνου πλέον γίνεται απλά με ένα "κοίταγμα", ακόμα και σε συνθήκες απόλυτου σκότους. Επίσης, η Apple ανέφερε τότε πως με το Face ID αυξάνεται η ασφάλεια κακόβουλης πρόσβασης στα δεδομένα του κινητού με πιθανότητα υποκλοπής 1 προς 1 εκ., έναντι 1 προς 50.000 που παρέχει το Touch ID.

 

1.thumb.jpg.f8112f931d5ad2666f848ae05b809ba9.jpg

 

Όμως, δεν πέρασε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του iPhone X και η βιετναμέζικη εταιρεία ασφαλείας Bkav Corporation δηλώνει πως αφού πρώτα κατανόησαν πως λειτουργεί το ΑΙ του Face ID, κατάφεραν και να το παρακάμψουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία ειδικά κατασκευασμένη μάσκα, της οποίας το κόστος υλικών δεν ξεπερνά τα 150 δολάρια. Η μάσκα κατασκευάζεται συνδυάζοντας 3D printing με makeup, 2D images, καθώς και ειδικές επεξεργασίες στη περιοχή του μάγουλου και περιμετρικά του προσώπου όπου απαντώνται μεγάλες επιφάνειες δέρματος. 

 

2.jpg.ae35514830194a38a72915c502056b5a.jpg

 

3.jpg.c43d707feb662b545493f8885beeeca0.jpg

 

Προς απόδειξη της επιτυχίας τους η Bkav Corporation ανάρτησε σχετικό βίντεο στο youtube. Στο βίντεο δε θα δείτε να ξεκλειδώνει κάποιο iPhone X με καταχωρημένο κάποιο πρόσωπο στο Face ID και μετά με τη χρήση μάσκας – ομοίωμα, αλλά τουλάχιστον θα δείτε πως για το ξεκλείδωμα της συσκευής δεν απαιτείται αποκλειστικά η παρουσία ενός φυσικού προσώπου, όπως ισχυρίζεται η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone X.

 

 

 

Όπως ανέφεραν ερευνητές το hack ήταν εν μέρει επιτυχές επειδή το Face ID δεν σαρώνει ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά εστιάζει σε μερικά χαρακτηριστικά, ενώ η Bkav Corporation αναφέρει πως το Face ID δεν είναι αρκετά ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί ως διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας.

 

Έτσι, αν ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων του δικού σας iPhone, τότε ίσως είναι καλύτερα να καταφύγετε στη λύση κωδικού πρόσβασης, τον οποίο δεν μπορεί να σπάσει ούτε το FBI.

 

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now