Recommended Posts

Γειά σας, πρόσφατα με άφησε χρόνους η 780ti μου και αναγκαστικά έβαλα μία gtx 660 προσωρινά. Πήγα να την κάνω overclock χρησιμοποιώντας το MSI Afterburner, άρχισα κλασικά να ανεβάζω σιγά σιγά το core clock, στο unigine valley δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα. Μετά είπα να δοκιμάσω να τρέξω και το καινούριο call of duty, μετά από μία ώρα περίπου μέσα στο παιχνίδι άρχισαν να χαλάνε τα χρώματα και το έκλεισα, σαν να κάηκε η κάρτα, αλλά μετά από μία επανεκκίνηση δούλευε πάλι κανονικά, και τα παιχνίδια που δοκίμασα (cs:go, rainbow six siege, και ακόμα λίγο το cod) τα έτρεχε κανονικά στα γραφικά που μπορούσε. Μετά πήγα να ξαναδοκιμάσω πιο χαλαρό overclock, έτρεξα πάλι το  unigine valley, κανένα πρόβλημα, έτρεξα τα παιχνίδια, κανένα πρόβλημα αλλά όταν μπήκα απλά στο facebook το pc κράσαρε και έπρεπε να το κλείσω κρατώντας παρατεταμένα το κουμπί γιατί δεν λειτουργούσε ούτε το ctrl+alt+del, ούτε καν το κουμπί του restart από το κουτί μου. Πρώτη φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν κρασάρουν οι drivers της κάρτας με το overclock ή είναι κάτι άλλο, η κάρτα που έχω είναι η gigabyte gtx 660 o.c. 2GB, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω overclock καθώς είχα και την 780ti σε +120 σε core clock και +280 στη μνήμη και δούλευε άψογα.  

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα,

 

Μπορεί το MSI να "θυμάται" τις ρυθμίσεις σου σε κάθε boot και να έχεις διάφορα προβλήματα. Δες αν σου κάνει τα ίδια και σε stock ρυθμίσεις και έχε το νου σου στις θερμοκρασίες. Το GPU-Z μπορεί να σου εμφανίζει θερμοκρασίες και για άλλα σημεία της κάρτας όπως τα VRM.

 

Εν τέλει μπορεί απλά η κάρτα να "μη το χει" με τα settings που της βάζεις οπότε θα πρέπει να κάνεις μερικά βήματα πιο πίσω (ακόμα και με το χαλαρό που δοκίμασες αργότερα).

Link to comment
Share on other sites

Η κάρτα είναι σχετικά δροσερή, δεν την έχω δει πάνω από 68°C σύμφωνα με το afterburner και το unigine, για τα vrm δεν ξέρω, θα δοκιμάσω το GPU-Z αλλά δεν νομίζω να έχουν θέμα γιατί δεν ανέβασα καθόλου voltage στην κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now