MetallicGR

Η Κίνα επιθυμεί να πάρει τα σκήπτρα της NVIDIA στο AI

Recommended Posts

Η κυβέρνηση της Κίνας θα κάνει τα πάντα για να επιταχύνει την ανάπτυξη των in house chip της για να φτάσει και να ξεπεράσει σε απόδοση αντίστοιχες υλοποιήσεις της NVIDIA.

 

 

Η εταιρία βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης της Κίνας καθώς μέσα από νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως από το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας διακρίνονται 13 "μεταμορφωτικά" τεχνολογικά πρότζεκτς με στόχο την υλοποίησή τους μέχρι το 2021. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τα μεγαλεπήβολα σχέδια της κυβέρνησης της Κίνας και αναφέρονται AI chips από πολλά κινέζικα startups όπως την Cambricon θέτοντας ως σημείο αναφοράς τις προτάσεις της NVIDIA.

 

 

 

Αν και για τις συγκρίσεις χρησιμοποιούνται πιο παλιά chips της NVIDIA όπως η Tesla M40, τα έγγραφα δηλώνουν πως υπάρχει δυνατότητα να ξεπεραστεί η απόδοση ανά watt του παραπάνω συνεπεξεργαστή κατά 20 φορές ειδικά για χρήση σε AI συστήματα και νευρωνικά δίκτυα, που σύμφωνα με αναλυτές αλλά και την ίδια την NVIDIA, αποτελούν το μέλλον του high performance computing (για enterprise).

 

 

 

Οι πληροφορίες συμπίπτουν και με άλλες που αναφέρουν πως η Κίνα θέλει να μπει στο πάνθεον των ταχύτερων υπερυπολογιστών του κόσμου τα επόμενα χρόνια με τις high end προτάσεις της για τον χώρο, ενώ παράλληλα θα δώσει βάση και στη σχεδίαση και κατασκευή chips για ρομπότ, αυτόνομα αυτοκίνητα έχοντας την υποστήριξη μάλιστα αξιόλογων κατασκευαστών όπως της Volvo και της Toyota.

 

 

 

Το βασικότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κίνα όπως μεταδίδει η πηγή, είναι της εμπειρίας πάνω στο θέμα κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ θεωρητικά βρίσκονται πιο μπροστά, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει περισσότερους απόφοιτους στον χώρο του computer-science απ' ότι η δεύτερη. Μένει να δούμε εάν το AI θα εξελιχθεί σε αγώνα μεταξύ των δύο χωρών και ποιές θα είναι οι εκάστοτε αντιδράσεις τους σε βάθος χρόνου.

 

 

 

Η Intel είναι μια από τις εταιρίες που ετοιμάζουν chips για AI και έχουν επενδύσει σε μερικά startups.

 

loihi-2x1.jpg.8b09918c7007d0ccf272d4e191f8ffda.jpg

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now